自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

greetings 發表於 19-7-29 14:37
山東大學爆出「扯皮條」風波,被揭為每個留學生配備3名異性學伴,引網民譁然。校方事後解釋學生是自由參與 ...

似老作喎, 幅相都係正正常常啫.

男爵府

大陸人為左錢,良心道德人性乜都唔存在,其實佢地係需要改變下價值觀。

子爵府

mcs74 發表於 19-8-3 09:33
我地自己大學都唔弱你睇中大副校仲坐緊佢個位,難以想象中大會變成咩學校。
...

中大副校有什麼事?

子爵府

小肥猪 發表於 19-8-3 10:36
但不會是學校安排的吧?
這個我不肯定。

子爵府

sako 發表於 19-8-3 10:49
大陸人為左錢,良心道德人性乜都唔存在,其實佢地係需要改變下價值觀。

關錢乜事?

水晶宮

回覆樓主:

完全另一回事,學校是招募同學為留學生作伴支援,主要網上交流,因為表格內有選項"認識外國朋友"被視為不怡當,再扭曲到話迫女同學做免費援交黎keep非洲留學生
https://m.mingpao.com/pns/%E4%B8%AD%E5%9C%8B/article/20190713/s00013/1562955735102/%E5%B1%B1%E6%9D%B1%E5%A4%A7%E5%AD%B8%E3%80%8C%E5%AD%B8%E4%BC%B4%E3%80%8D%E8%A8%88%E5%8A%83%E6%83%B9%E7%88%AD%E8%AD%B0-1%E7%95%99%E5%AD%B8%E7%94%9F%E9%85%8D%E5%B0%8D3%E5%85%A7%E5%9C%B0%E5%A5%B3%E7%94%9F-%E8%A2%AB%E8%B3%AA%E7%96%91%E6%89%AF%E7%9A%AE%E6%A2%9D

禁止訪問

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

古代有公主嫁番邦,呢個係現代版?

大宅

ricecooking 發表於 19-8-3 11:37
完全另一回事,學校是招募同學為留學生作伴支援,主要網上交流,因為表格內有選項"認識外國朋友"被視為不怡 ...

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

教學界敗類香港都出唔少, 呢D仲cheap, 送俾你食

內有不雅照片, 家長慎入

https://www.facebook.com/groups/ ... k/2817515818276042/

水晶宮

完全另一回事,學校是招募同學為留學生作伴支援,主要網上交流,因為表格內有選項"認識外國朋友"被視為不怡 ...

果位樓主就以一張相,咁樣去扭曲晒d 野。都唔知咩野居心

水晶宮

blackberry 發表於 19-8-3 13:19
教學界敗類香港都出唔少, 呢D仲cheap, 送俾你食

內有不雅照片, 家長慎入

果件咁既SM look, 咁似亞菊花岑咁既口味

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Kittymummy 發表於 19-8-3 13:30
果件咁既SM look, 咁似亞菊花岑咁既口味

我只係諗起宮雪花咋

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

關於呢啲非洲大學生嘅所作所為微博上都炸天喇,呢度啲阿媽唔單眼盲仲心盲,你哋唔應該將自己小朋友攞外國身份,然後係度唱愛國歌,其心可誅。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

仲有人哋大學已公開道歉

琥珀宮

「新華社旗下《半月談》和人民網亦發表評論,斥山東大學給予留學生「超國民待遇」有失公允。」

相信呢個就係大學被指扯皮條嘅原因。我女中小學都有,高年級會被指派幫助低年級同學。而山東大學校方此政策原意係好,但相信有本地生眼紅,所以抵毀,扯到去男女關係上。

珍珠宮

玩具勳章

978212 發表於 19-8-3 10:18
唔止呢間,全國好多大學都有非洲國家嘅所謂留學生,呢班人係教育部俾學費、生活費請返嚟嘅大爺,仲搞到啲女 ...

點解要貼錢叫班黑人黎

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

greetings 發表於 19-7-29 14:41
為拉攏國家友好,出賣低下階層年輕人

悲哀

又唔好講得咁難聽。

男未婚、女未嫁,男歡女愛,你情我願好正常。後生仔女,有咩所謂?

國家原意係好既,幫佢配對婚姻啫,個個掛住讀書,嫁唔出好嗎?

同非洲聯婚,好過同美國、日本、南韓多多聲,人地非洲是我國幫交好多年,明益你班山東女大學生架,一定係其他女仔唔抵得,抵毁山東大學!

山東大學,支持你,「德政」一定要繼續推行,千萬不要屈服於民意。最好國家能在把這政策推廣去其他重點大學,繼續聯誼。

大宅

呢度之前有個po, 有個jm話香港大學生差過外國中學生

前排有個po問大學grant loan野,大多數人原來唔知係咩黎

所以以後見到大學兩個字我會當政治po

子爵府

jyjy1684825 發表於 19-8-3 10:42
似老作喎, 幅相都係正正常常啫.

上知乎丶微博睇啦

首頁

尾頁

跳至