跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我個女十一個月開始唔食粥仔 , 我已經加d菜茸或其他茸佢都唔肯食,只肯食人奶及麵包,佢得兩隻半牙仔,我又唔知比唔比大人飯佢食好?又驚佢梅唔倒D菜餚. ,有無 其他BB都肯咁架?

大宅

Dear bonnievincent,

Might be you could try cooking soft rice for your bb? I don't know if it works for your bb. My bb didn't eat congee from 9 months+ and we tried different textures and ingredients but he still refused. Then we started cooking soft rice for him around 10 months and he eats well until now. Now he eats soft rice (around 1/2 of adult's bowl) twice per day.

男爵府

其實唔洗咁汁著丫,面包同粥o既營養價值都係一樣姐,係咪
可能呀b食厭左粥仔,想轉下新野姐 唔好咁擔心la,或者試下整abc粉,面....睇佢食唔食??
原帖由 bonnievincent 於 09-5-8 15:13 發表
我個女十一個月開始唔食粥仔 , 我已經加d菜茸或其他茸佢都唔肯食,只肯食人奶及麵包,佢得兩隻半牙仔,我又唔知比唔比大人飯佢食好?又驚佢梅唔倒D菜餚. ,有無 其他BB都肯咁架? ...

複式洋房

回覆 1# maggieymh 的文章

唔知D ABC粉在屯門有無得買呢?還是在其他地方有得買呀?

男爵府

我之前喺吉吉島買嫁,但前幾日去,冇貨mouth:
原帖由 bonnievincent 於 09-5-11 14:58 發表

禁止訪問

伯爵府

元朗千色有呀!

我上兩星期買完未有時間整。

原帖由 bonnievincent 於 09-5-11 14:58 發表

首頁

尾頁

跳至