時事熱話

跳至

首頁

尾頁

男爵府

件事發展至今, 今日見香港O既傳媒大部份只將欺凌事件輕輕帶過有報紙更誇大警察槍一幕, 沒有講之前發生咩事...
更說那2個被打的受害者只是輕傷

尋晚有幸睇直播, 眼見"孩子"一拳一拳打落受害者身上...
他們真的是香港的未來棟樑?
有"孩子"更開傘以方便 另一"孩子" 用傘 嚴重虐打受害者...
在場有記者, 有學生, 但...沒有一個人企出來...
張超雄及郭家麒初時只在旁觀看
到後來有人叫"會打死佢嫁" 佢地才開口阻止...
就算香港傳媒吾播
外國大把記者已即時REAL TIME 傳到世界各地

而家仲有人支持我們的"孩子"?

不得不讚, 尋既係機場拔槍的記者EQ真的很高, 非常克制

警察們, 支持你! 感激你們為我地香港人所做的一切!

伯爵府

wongcy 發表於 19-8-14 11:22
件事發展至今, 今日見香港O既傳媒大部份只將欺凌事件輕輕帶過有報紙更誇大警察拔槍一幕, 沒有講之前發生咩 ...

拔搶的是警察 的確EQ高
同意樓主!
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

件事發展至今, 今日見香港O既傳媒大部份只將欺凌事件輕輕帶過有報紙更誇大警察拔槍一幕, 沒有講之前發生咩 ...

仲有人話啲 "小朋友" 係為咗救嗰個女仔

別墅

成日話做大人要守護未來同孩子!
我都同意,支持!
所以希望警察可以拉晒班暴徒同所謂嘅大學生,資源留比用心上學,善良正確的一群吧! 再比佢哋咁攪?繼續人多蝦人少?佢哋會諗到所有非同黨都要處死㗎!

男爵府

2024年龍年勳章

相對暴徒的惡行, 我十分同情盡心執行職務的警察, 返工邊有人中意俾人時刻望住? 每日對佢地指手劃腳,
記者唔係負責查實事情真相再轉達資訊俾市民嫁咩? 點解次次都係警方錯, 政府有問題? 忘記左要報導埋班暴徒有幾大破壞力?

言論自由唔係大晒, 下下講人權, 又唔見佢地指責暴徒, 雙重標準, 暴徒就係呢班人養成的機械人, 無自主思想, 無人性嫁

專業人士出來指責政府和警隊的時侯, 有無反思一下呢個行為好影響到施緊暴行的人? 佢地會以為有人撐腰, 自己無錯, 就算有錯都可以被原諒, 難道有苦衷, 就可以泯滅人性?

禁止訪問

大宅

小孩子,多謝佢父母推小孩子去死。

男爵府

健健BB 發表於 19-8-14 12:05
成日話做大人要守護未來同孩子!
我都同意,支持!
所以希望警察可以拉晒班暴徒同所謂嘅大學生,資源留比用 ...

對,大人要守護未來和孩子,但現今的年青人,正續步摧毀我們辛苦建設下來的香港。

別墅

拔搶的警察 的確EQ高
同意樓主!

大宅

Push
他們不是「孩子」,是魔鬼。

伯爵府

有點樣既父母就會教出點樣既子女, 自私自利, 只顧自己利益, 到老一定自己受返哂

珍珠宮

佢地仲係孩子....咪玩啦,思想識分架啦...收錢就係收錢,認錢唔認人...

公爵府

hashtag影視迷勳章

仍然撐暴徒的不是人

男爵府

有啊,醫護界今日又出黎啦。傻既,琴晚係機場既暴徒,唔見佢地譴責。真係好唔專業。擔心警察受傷入醫院,應該會俾d黃屍醫護針對
做人,5好難为自己

大宅

回覆樓主:

而家香港報紙電視都搵唔到一間係可以中立少少,全部都變晒黃絲,散播仇警情緒,唯恐天下不亂。明報以前都叫做正常,而家都變晒黃絲言論,可以睇少份報紙。

大宅

nanaaixi 發表於 19-8-14 14:41
有啊,醫護界今日又出黎啦。傻既,琴晚係機場既暴徒,唔見佢地譴責。真係好唔專業。擔心警察受傷入醫院, ...

之前已經有醫護處處針對警察,搞到警察都唔註守。啲醫護係咪讀書讀壞腦,是非黑白都搞唔清,好失敗。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

張超x, 國家旗豬海敵都曾袖手旁觀,任由暴徒打人甚至幾個打一個都不勸止,

他們之後仲罵警方用過份警力對“和平”示威者,真是值的表彰的撐反送中“專孽人仕”.

專孽到令人倒抽一口凉氣

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

greenlover 發表於 19-8-14 14:47
之前已經有醫護處處針對警察,搞到警察都唔註守。啲醫護係咪讀書讀壞腦,是非黑白都搞唔清,好失敗。
...

醫護及法律界都有黄c及想打曱甴的(不一定是藍絲),不是全行得一個立場.

做醫護的都應該知
first rule: do no harm
就算是殺人犯強姦犯都要救,否則醫護就變黑白無常,醫護不是陸判.

男爵府

Jasmine-4711 發表於 19-8-14 15:06
醫護及法律界都有黄c及想打曱甴的(不一定是藍絲),不是全行得一個立場.

做醫護的都應該知

講真....其實對醫護界, 法律畀, 什至記協(詳細可以睇以下剛發出的聱名) 已經失望到一個極點...

https://www.facebook.com/242729300308/posts/10157252037145309?s=730036159&sfns=mo

我們香港的 醫護界 及 法律畀 有保持中立, 不偏不倚嗎

伯爵府

他們絕對不是我們的孩子, 只是乞衣暴徒

首頁

尾頁

跳至