自由講場

跳至

首頁
34567...21

尾頁

子爵府

sabun 發表於 19-8-14 14:49
續:回港前因天氣好熱去影院看電影,戲院又大又新,IMAX好平,買票員叫我們唔好即場買好唔抵,教我們做會員 ...

我上次未有電話號碼做唔到會員,點知後面個女人竟然主動話幫我地買,因為佢係會員,原本@$110,點知會員係@$25,我4個人慳左$340囉!我地係咁多謝個女人

我上兩次上深圳,感覺真係同以前差好遠,對大陸改觀晒,人唔係我哋香港見到咁冇禮貌,係地鐵冇人大聲講野,亦冇人開大個電話睇劇!我係上海深圳見到都係好斯文既人。所以黎緊星期六,日都返上去,食下行下,遠離一下香港,人都會開心d

大宅

sabun 發表於 19-8-14 14:37
以前當家人生日,次次都去香港啲酒店吃自助餐,但年紀大吃不到咁多同價錢好貴,一家三口連加一要2500up :sw ...

Support u.

男爵府

sabun 發表於 19-8-14 14:49
續:回港前因天氣好熱去影院看電影,戲院又大又新,IMAX好平,買票員叫我們唔好即場買好唔抵,教我們做會員 ...

我上星期六都上左大陸睇戲,人仔38,3D, 超抵!

伯爵府

請問你book邊間apartment?

男爵府

我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章

插咩呢? 去玩大家都LIKE~

不過尼個POST移去親子旅遊會更正!

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 KittyNg_FB 的帖子

我地住開MARCO POLO...對面就有百合里...
附近有晒商場...

珍珠宮

RitaHa 發表於 19-8-14 15:36
請教各位jm,如沒有國內電話丶微信丶支付寶等,只帶人民幣可應付到各項消費嗎?因為我已經十年沒有到大陸玩 ...

放心,可以用cash的

珍珠宮

牛年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

收藏先

大宅

回覆 sabun 的帖子

可唔可以介紹下點做會員

大宅

以前當家人生日,次次都去香港啲酒店吃自助餐,但年紀大吃不到咁多同價錢好貴,一家三口連加一要2500up :sw ...

我都有興趣,可否pm 資料給我?

侯爵府

2018復活節勳章

請問你住邊間呀?咁正嘅。可以PM我知嗎?

侯爵府

MSAA 發表於 19-8-14 16:38
我上次未有電話號碼做唔到會員,點知後面個女人竟然主動話幫我地買,因為佢係會員,原本@$110,點知會員係 ...

我都成十幾年無返過深圳,但近排香港太亂,有一個星期日上咗去,去之前仲擔心治安,去到真係唔同晒。人有禮貌,食嘢、坐車都平,但比我想像中多人講普通話,我以為廣東話多,因為我D普通話真係好唔掂,但普遍嘅人係好有善斯文,地鐵又方便。

最唔好係我無內地電話,變咗唔可以好似佢哋local人咁用手機排食肆,自己攞非排就排得比較耐。

珍珠宮

好媽媽勳章

PonyoBB 發表於 19-8-14 14:43
請問係邊間apartment?

系lor 有無相看下

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我都好多年冇返過大陸,上個月同老公去咗壹方城,咁啱電話冇晒電,而我地冇裝內地版微訊和支付寶,亦冇內地電話咭,所以租唔到商場嘅尿袋用,結果隨即在間電器舖買了個大容量尿袋,佢知我係因為冇電急用,即刻幫我搵個多儲電的比我,佢服務態度真係好好,我係有點意外的,而且發現深圳而家都要講普通話。

水晶宮

抺茶雪糕 發表於 19-8-14 15:13
我發覺深圳氣氛好過香港好多,啲人冇香港咁燥底,對小朋友包容,又樂於讓座
...

同感,深圳d後生質數都普遍好過香港後生! 有禮,包容,上進

公爵府

我上星期都想上深圳,但怕過關時,比人提埋一邊查手機,JM你地過關有無咁樣事發生?

大宅

wendyaupooh 發表於 19-8-14 16:51

我地住開MARCO POLO...對面就有百合里...

thanks!
如果唔食牛, 仲有冇其他可介紹?

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

sabun 發表於 19-8-14 15:05
我住過的,全部都勁正!
1.深圳品上雲端(房大乾淨景靓房靚)有商場戲院
2.Savills Residence(複式兩 ...

Thanks for the recommendation.
等我keep 住資料慢慢試。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

COCO PARK 個度﹐連住商場都好多野食...再唔係搭MTR去第二度食都好方便..佢後面有個站 (我唔記得叫咩)
遠小小就係會展 / 購物公園站...
搭的士都好方便﹐學JM話 好好態度﹐要交更都會問你去邊 (如果夾到都會車埋你﹐夾唔到會講唔好意思...)

伯爵府

LOBO1128 發表於 19-8-14 15:18
我有超過15年冇去過深圳,上星期跟朋友去了兩日一夜,驚覺深圳發展的十分好,商場好靚,最讚係所有廁所都好 ...

佢地慣咗暖D,25度左右,覺得來香港D商場好鬼凍

首頁
34567...21

尾頁

跳至