0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

我的育兒心得勳章 畀面勳章

我bb 23日人仔
想問飲大家飲有機illuma便便係咪稀d 水d?
謝謝賜答(emoji)(emoji)‍♀️(emoji)(emoji)‍♀️

大宅

kissgoodbye 發表於 19-8-14 20:39
我bb 23日人仔
謝謝賜答(emoji)(emoji)‍♀️(emoji)(emoji)‍♀ ...

Bb頭幾日飲係
但飲飲下,又變左兩日一便,同乾乾地身

大宅

2024年龍年勳章

囡囡都有食illuma organic呀,便便都係日日都有

別墅

我bb 23日人仔
謝謝賜答(emoji)(emoji)‍♀️(emoji)(emoji)‍♀ ...

我bb個半月大,由illuma轉去illuma organic 10日度, 都係痾得好水呀,不過一日一次便便。睇左醫生,又話keep住睇情況。

你bb都係好水??

我都諗緊洗唔洗轉過隻奶粉。

大宅

CARMIII 發表於 19-8-16 00:54
我bb個半月大,由illuma轉去illuma organic 10日度, 都係痾得好水呀,不過一日一次便便。睇左醫生,又話ke ...

我都係illuma 轉organic ,比illuma水好多呀。
之前一日一次,轉做一日兩次便便
但感覺谷屎比藍罐輕鬆啲。

咁我諗飲organic啲便便會水啲(emoji)

大宅

matata 發表於 19-8-15 14:54
囡囡都有食illuma organic呀,便便都係日日都有

係咪水份好重咁?

大宅

我bb 23日人仔

我囡囡個半月大,食illuma organic,大便都係好稀,好似咖喱狀咁

別墅

kissgoodbye 發表於 19-8-16 16:05
我都係illuma 轉organic ,比illuma水好多呀。
但感覺谷屎比藍罐輕鬆啲。 ...

但係咁水係咪唔好嫁??

已刪除用户

大宅

kissgoodbye 發表於 19-8-16 16:05
但感覺谷屎比藍罐輕鬆啲。 ...

我都係咁,由illuma轉organic,因為藍蓋冇貨,發現仔仔由之前兩日一次變成日日有便便,有時仲一日兩次添,不過係好似泥漿咁,但其實飲illuma都係咁,所以諗緊好唔好轉organic,起碼佢有便便先,唔洗日日谷住谷住咁

大宅

Kat00Kat 發表於 19-8-19 09:08
我都係咁,由illuma轉organic,因為藍蓋冇貨,發現仔仔由之前兩日一次變成日日有便便,有時仲一日兩次添, ...

我仔飲藍蓋飲左4個幾月,一日起碼一次便便,好多時幾次添
便便都係泥漿咁,聽你地咁講,好驚呀仔D便便係唔正常添
究竟飲 illuma 係咪都係咁架

大宅

Mrswong_JM 發表於 19-9-18 21:48
我仔飲藍蓋飲左4個幾月,一日起碼一次便便,好多時幾次添
便便都係泥漿咁,聽你地咁講,好驚呀仔D便便係唔 ...

我覺得係每個bb對同一隻奶粉反應都唔一樣!日日有便便咪好囉,起碼唔怕身體積毒嘛,bb又冇咁易炆我仔啲便便都係泥漿咁㗎,我覺得係正常嘅!始終佢都未加固,便便都應該呈水狀吧!

大宅

Kat00Kat 發表於 19-9-18 21:53
我覺得係每個bb對同一隻奶粉反應都唔一樣!日日有便便咪好囉,起碼唔怕身體積毒嘛,bb又冇咁易炆我 ...

我媽成日問我怕唔怕,我都答佢呀仔食得訓得玩得又精神,應該唔好有咩事既
只係便便太水,一痾太多就爆片囉,成背脊都係

大宅

Mrswong_JM 發表於 19-9-18 23:52
我媽成日問我怕唔怕,我都答佢呀仔食得訓得玩得又精神,應該唔好有咩事既
只係便便太水,一痾太多就爆片囉 ...

爆片好多bb都係咁,正常表現

複式洋房

回覆樓主:

一直飲綠蓋。醫生話illuma係水d

首頁

尾頁

跳至