跳至

首頁

尾頁

別墅

細女明天14個月大, 呢兩日突然識擒上sofa, 尋日俾佢激死, 自己擒上sofa仲坐係度睇電視, 一時又企係度, 但佢都係識行8. 9步, 企都未企好, 平日我要返工, 真係好驚工人睇吾緊, 跌左佢落地.
http://tw.myblog.yahoo.com/joan68117/

禁止訪問

大宅

joyce,

Can you put some playmat around the sofa, so even if she falls she won't get injured bad?

男爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

我仔也是突然識上SOFA,但每係次次成功,有時見佢坐係SOFA邊好驚,佢完全吾知好跌咁,睇少眼都驚

別墅

咁快d教佢爬翻落黎啦.

別墅

唔駛咁驚呀!..依家先係開始!!!

別墅

吾駛教架, 佢自己上落自如.
我已經有兩張yoga 墊, 我係驚佢企係度, 又企吾穩, 頭先落地甘就麻煩.

原帖由 BoBoFamily 於 09-5-12 00:21 發表
咁快d教佢爬翻落黎啦.
http://tw.myblog.yahoo.com/joan68117/

別墅

嗯~我僖僖現在都成日擒上sofa /床...... 一睇小陣就上左去..擒上沒問,但最怕佢自己下來..佢都唔怕死既..下下都想跳下來 嚇死人啦...................教極都唔識自己轉身慢慢爬下=.=要我幫佢轉身先識爬落地......
現在這時間真係要睇得好緊...看牛仔 加油
http://www.flickr.com/photos/14484352@N03/

大宅

我細仔又係呀,仲擒上sofa最高點~~~

原帖由 JoyceLai 於 09-5-11 13:29 發表
細女明天14個月大, 呢兩日突然識擒上sofa, 尋日俾佢激死, 自己擒上sofa仲坐係度睇電視, 一時又企係度, 但佢都係識行8. 9步, 企都未企好, 平日我要返工, 真係好驚工人睇吾緊, 跌左佢落地. ...

民房

BB識爬上梳化,就要教佢自己爬返落地下架!如果佢地唔知點落,就會求其跌落地!好危險架!好似我個B咁,要教佢瞓低係梳化,然後爬係到,隻腳落先,慢慢sir落地!教得多,而加係大人床都識慢慢sir落地!好安全!當然都要睇住佢落啦!哈哈!

佢自己慢慢sir到落地個下,佢自己都好開心架!哈哈

我既Blog:http://hk.myblog.yahoo.com/blaisecheung

別墅

昨晚上朋友家,教左佢個囡上sofa,嘩!囡囡試左幾次就識上啦!!!!勁!!!
哈哈!!!....我諗佢會在背後罵我...哈哈!!!

別墅

哈哈!!咁你下次要教番佢點落番0黎喎...
原帖由 Tammyngf 於 09-5-13 13:52 發表
昨晚上朋友家,教左佢個囡上sofa,嘩!囡囡試左幾次就識上啦!!!!勁!!!

別墅

原帖由 Tammyngf 於 09-5-13 13:52 發表

我點會係背後罵你呀, 係都只係我姐姐罵你啦, 哈哈哈
因我尋晚已叮囑姐姐睇緊啲亞女, 姐姐即話"終於識咗啦", 佢心諗又有多樣野做啦..............

子爵府

"........瞓低係梳化,然後爬係到,隻腳落先,慢慢sir落地!........" 我個行都未識行就自己一早識咗E個先喇喎!!!

原帖由 Bbbun 於 09-5-13 12:22 發表
BB識爬上梳化,就要教佢自己爬返落地下架!如果佢地唔知點落,就會求其跌落地!好危險架!好似我個B咁,要教佢瞓低係梳化,然後爬係到,隻腳落先,慢慢sir落地!教得多,而加係大人床都識慢慢sir落地!好安全!當然都要睇住佢落啦!哈哈!

佢自己 ...

大宅

林林都係ar!上個月尾突然表演俾佢公公睇上sofa,平時無做過ga!嗰日連續上上落落咗3次,到婆婆叫佢做俾我睇時,林林好想再做,可惜腳仔無力,笑到我哋cc吓!

跟住幾日返6299屋企時,佢又係咁表演,不過上完sofa,再上椅背嚇到我99cc吓,我62就當然片我做咩教佢爬sofa la!
hee ~ hee ~ 我家有隻Cutie Monsters ar!

大宅

林林媽
同62講呢d 係必經階段喎, 唯有睇緊d 佢哋咋, 謙謙幾乎已爬到上sofa背頂啦.

原帖由化 灝灝B 於 09-5-15 16:32 發表
林林都係ar!上個月尾突然表演俾佢公公睇上sofa,平時無做過ga!嗰日連續上上落落咗3次,到婆婆叫佢做俾我睇時,林林好想再做,可惜腳仔無力,笑到我哋cc吓!

跟住幾日返6299屋企時,佢又係咁表演,不過上完sofa,再上椅背嚇到我 ...
歡迎入嚟呢到探吓謙謙, 做個 Blog 友
http://hk.myblog.yahoo.com/cecilau0919

大宅

佢肯聽我就唔駛瘦得快la ...... 講到就快無命la ~ ~ ~

原帖由 cecilau0919 於 09-5-15 17:14 發表
林林媽
同62講呢d 係必經階段喎, 唯有睇緊d 佢哋咋, 謙謙幾乎已爬到上sofa背頂啦.
hee ~ hee ~ 我家有隻Cutie Monsters ar!

別墅

老鼠仔好早已經識爬上 sofa, 係c6教佢架, 不過幾日後, 佢自己忽然識得用個 pat pat 轉落地, 我地都覺得好神奇, 我地同ee都冇教過佢, 從始佢就自己上上落落啦 不過有時佢係 sofa 上快步行時, 真好嚇c 你架

首頁

尾頁

跳至