懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問係唔係一定要在20weeks,前比6000按金呢!
不能遲過20weeks嗎

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 LAHINE1127 於 09-5-11 17:13 發表

我19week 就交了, 唔敢遲交呀怕冇床位 @.@

男爵府

我都係19weeks4days去交錢,唔敢過20weeks,驚無位.

大宅

E生話一定要20weeks前交,如果唔係自動cancel

禁止訪問

瑪瑙宮

好媽媽勳章

我拖左小小時間, 到 22 WKS 照埋結構先去
交都 OK !

不過上星期去, 3 人 ROOM 都唔係好 FULL .....
6 人就 FULL 哂全是 CHINA 人, 係甘係走廊講去攞出世
紙, 回鄉證甘 ..... 嘈到我地對面房都聽到 !

我估 E 生出左留位信, 真係 22 - 23 WEEKS 都
問題不大既

洋房

我差唔多38週先問醫生有無得返法國生 (佢係駐院婦產科醫生), 佢即刻打電話上3樓幫我問, 好彩仲肯收~可能因為我係香港人啦~~~

跟住佢即刻寫信俾我去交按金^^

複式洋房

is 產前五人房 good?? i am thinking which package we should join

男爵府

唔洗join package, 唔join會平d添!

原帖由 littlebanB 於 09-5-12 01:28 PM 發表
is 產前五人房 good?? i am thinking which package we should join

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

有人話產前房會嘈d. 而且好似開刀唔會住產前房.

複式洋房

Oh really?? then how much you spend there (which room u stay)?
and how much is for your doctor?

原帖由 osim 於 09-5-12 13:58 發表
唔洗join package, 唔join會平d添!

複式洋房

回覆 4# littlebanB 的文章

我交deposit果日問過護士, 產前五人房係for內地人住, 唔係for香港人住!!

公爵府

好媽媽勳章

我個姑娘話如果有d咩問題要遲過20w交deposit,就要打電話通知佢,叫佢地打過去醫院度留位!因為聽聞法國醫院都幾full架!我依家17w,姑娘已經叫我今個week內交錢啦!
原帖由 LAHINE1127 於 09-5-11 17:13 發表

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

我20weeks4day先交,
因為醫生20weeks先寫信給我,佢話20weeks是大約,遲1星期內都無問題

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

香港人同大陸人的繳費處是不同的
我去交錢時排錯咗大陸人條隊(近lift Lobby),我當時心想點解繳費處的裝潢這麼差
後來d職員叫我哋去繳費大堂繳費,d裝潢差好遠,d職員仲好好服務tim

首頁

尾頁

跳至