論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

洋房

我請左個新女嘞黎左成3個星期,到依家都唔識聽我地講咩,亞仔同佢講去要飲水, v~v 乜都唔知,同佢講左好多次架喇,問佢明唔明佢又話明,不過又唔識點做.再同佢講唔明就出聲話我知,我會慢慢再教佢.問佢識唔識煮飯又話識,我叫佢洗菜,佢竟然好似洗衫咁洗,好在我係睇住佢點做,唔係的話真係唔使食都似.到我自己做果陣佢又夠敢走左去,點解唔睇下我點整姐.洗衣機都俾佢成個製扯左出黎.電飯煲報銷.部車花晒.佢幫我洗左一次車咋.依家都唔敢再叫佢洗車呀.叫佢自己係雪櫃攞d餸出黎整番熱同亞仔一齊食,佢竟然係就咁食,問佢點解咁做,佢話佢係印尼都係咁喎.咁教佢要整熱啦,佢就將d餸倒晒入個飯煲開製,我個飯煲就係咁玩完左.再教佢係要用鑊蒸,佢就水都未熱就放晒落去,唔夠5分鐘就話ok攞出黎食,亞姐姐呀.成碟野凍架喎.睇下d水.水都無熱得晒啦.就黎~~吉屎我喇~~

洋房

唉...你真的很不幸
我哋班僱主隔山請人, 無試用期, 如果貨不對辨, 仲要貼錢送佢哋走....正一貼錢買難受, 對我哋毫無保障....我哋偉大既政府高官, 都吾知點辦事, 定喺佢哋請既工人有質量保証??
可以置我哋呢班苦主不理??!!

珍珠宮

樓主, 你嗰件野係深山出黎架? 我請咁多個BUN, 衰極都似返個人吖! 你呢件咩鬼野黎架!!!

伯爵府

我仲唸住佢會織草鞋同鑽木取火。。。。

洋房

del

洋房

del

洋房

佢話佢屋企係無雪櫃喎,平時佢都係就咁攞d野出黎食,所以唔知點解要整熱囉.到底佢地d野食係放係邊架.頭先仲有堅野.亞仔開左個雪櫃係度玩,佢竟然係由得佢.淨係睇住亞仔玩.到我地打番去話佢,佢就話 BB~~知幾海架,唔o係all 海架.~~~~就吉屎嘞.

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

血 ~ 我日日都嘔緊 噚日先為咗公主同我死佬炒咗, 日日我就對住公主嘔血, 佢竟然扮我o既語氣嚟揶揄我, 真係火都嚟, 唔係我日日咁樣嘔血嚟叫公主做嘢, 佢哋有咁安穩日子過.

珍珠宮

原帖由 火很滾 於 09-5-12 13:19 發表
佢話佢屋企係無雪櫃喎,平時佢都係就咁攞d野出黎食,所以唔知點解要整熱囉.到底佢地d野食係放係邊架.頭先仲有堅野.亞仔開左個雪櫃係度玩,佢竟然係由得佢.淨係睇住亞仔玩.到我地打番去話佢,佢就話 BB~~知幾海架,唔o係al ...

你住幾樓? 小心佢窗口當門口~

大宅

你係咪請左咪來過香港做野的工人, 我由仔仔出世到3歲, 我炒左4個bun, 第一個係香港8年, 做左最長年半, 跟住我老公話要請d咪來過香港的工人, 真係教到想c, 記得有一個來左2星期, 已破壞廁所所有野, 你話佢堅定流呀, 第3, 4個, 又係咪來過香港, 唔肯學野, 做8個月, bye bye, 最終放棄,請現成完約, 但今次係個印,

原帖由 火很滾 於 09-5-12 12:33 發表
我請左個新女嘞黎左成3個星期,到依家都唔識聽我地講咩,亞仔同佢講去要飲水, v~v 乜都唔知,同佢講左好多次架喇,問佢明唔明佢又話明,不過又唔識點做.再同佢講唔明就出聲話我知,我會慢慢再教佢.問佢識唔識煮飯又話識,我 ...

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

佢話佢屋企係無雪櫃喎,平時佢都係就咁攞d野出黎食,所以唔知點解要整熱囉.到底佢地d野食係放係邊架.頭先仲有堅野.亞仔開左個雪櫃係度玩,佢竟然係由得佢.淨係睇住亞仔玩.到我地打番去話佢,佢就話 BB~~知幾海架,唔o係all 海架.~~~~就吉屎嘞.

我諗左好耐先明呢句...

你呢個係bun定印...
好難頂喎

複式洋房

當然印印啦, 因上文佢話咗印尼果邊d餸唔駛蒸熱, 就咁食就得 , 我返去問吓家姐個印印係咪咁樣先.

大宅

有沒九錯

個新工人,將我看完婦科的藥掟了,叫她去搵,話沒呀,咁點呀,太太..... 你知啦d藥好貴啦,仲要對唔住都沒,,,仲要同你扮nice...嘔血

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

佢地唔係要上training先來嗎?
我個個又係第一次來
之前係沙地做過
冇差到咁喎
凍既佢都唔肯食啦...好醒的

你請個個係唔係好young?

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

佢話佢屋企係無雪櫃喎,平時佢都係就咁攞d野出黎食,所以唔知點解要整熱囉.到底佢地d野食係放係邊架.頭先仲有堅野.亞仔開左個雪櫃係度玩,佢竟然係由得佢.淨係睇住亞仔玩.到我地打番去話佢,佢就話 BB~~知幾海架,唔o係al ...

佢未出個國?? 原始人黎架?

伯爵府

原帖由 APRILC 於 09-5-12 14:28 發表
當然印印啦, 因上文佢話咗印尼果邊d餸唔駛蒸熱, 就咁食就得 , 我返去問吓家姐個印印係咪咁樣先.

係喎, 睇過龍添...
印尼咁熱d野就咁擺係度又食佢唔死喎

珍珠宮

諗唔到.

無得揀之下, 都揀左個無出國經驗, 開始有些少擔心啦. mouth:

佢話佢屋企係無雪櫃喎,平時佢都係就咁攞d野出黎食,所以唔知點解要整熱囉.到底佢地d野食係放係邊架.頭先仲有堅野.亞仔開左個雪櫃係度玩,佢竟然係由得佢.淨係睇住亞仔玩.到我地打番去話佢,佢就話 BB~~知幾海架,唔o係all 海架.~

子爵府

火很滾,
完全明白妳心情呀! 我咪就係啱啱炒左同妳哩個好似既工人囉, 不過係bun。
以前d工人真係train過晒, 依家都唔明咁多差到咁既工人都走來呃飯食, 連最基本既野都唔掂, 點教呀~
您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結,因此閣下簽名檔內容已被刪除。

伯爵府

原帖由 LILY媽咪 於 09-5-12 14:47 發表
諗唔到.

無得揀之下, 都揀左個無出國經驗, 開始有些少擔心啦. mouth:mouth:" />

我都諗咗好耐, 諗到之後都笑左出黎
"bb~~自己開架, 唔係我開架"

男爵府

原帖由 siusum 於 09-5-12 14:47 發表

係喎, 睇過龍添...
印尼咁熱d野就咁擺係度又食佢唔死喎

我前工人都是這樣的, 喜歡吃凍飯的. 文化不同, 是有此情形的, 見怪不怪的.

現在工人是用電飯煲焗返熱d飯吃.

首頁

尾頁

跳至