論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

洋房

原帖由 siusum 於 09-5-12 14:51 發表

我都諗咗好耐, 諗到之後都笑左出黎
"bb~~自己開架, 唔係我開架"

你諗到都好勁架喇,我係電話聽果陣真係唔知佢講咩.我聽又聽唔明,佢講又講得唔清唔楚.我已經將佢講既口音收正左先同大家分享架嘞.淨係叫佢閂番個雪櫃都已經想屎.差d要請半日假番屋企自己閂呀..

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 火很滾 於 09-5-12 15:13 發表

你諗到都好勁架喇,我係電話聽果陣真係唔知佢講咩.我聽又聽唔明,佢講又講得唔清唔楚.我已經將佢講既口音收正左先同大家分享架嘞.淨係叫佢閂番個雪櫃都已經想屎.差d要請半日假番屋企自己閂呀.. ...

我都係第一次請工人, 工人黎左2個月
上黎蒲得多之後...發現我個bun雖然唔係very very good
但都真係算唔錯

洋房

原帖由 crystalpui 於 09-5-12 14:31 發表
佢地唔係要上training先來嗎?
我個個又係第一次來
之前係沙地做過
冇差到咁喎
凍既佢都唔肯食啦...好醒的

你請個個係唔係好young?

佢咩都食.有次太太食唔晒既野,佢一入廚房就放左入口呀,我地兩個都即時O左嘴,仲有咩可以講呀,(咁當然果碟野就唔係污穢既,係食唔晒姐.
佢都應該tran過下架喇,唔係可能仲大鑊呀,佢起碼識講~~退唔字~~一同佢講多兩句佢就~退唔字~退唔字~

大宅

原帖由 火很滾 於 09-5-12 13:19 發表
佢話佢屋企係無雪櫃喎,平時佢都係就咁攞d野出黎食,所以唔知點解要整熱囉.到底佢地d野食係放係邊架.頭先仲有堅野.亞仔開左個雪櫃係度玩,佢竟然係由得佢.淨係睇住亞仔玩.到我地打番去話佢,佢就話 BB~~知幾海架,唔o係al ...

我都諗o左一陣佢到底講咩.原來係BB自己開o架,唔係我開o架 .真係好攪笑.你呢隻印都係極品中之極品,真係炒得啦

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

退唔字~退唔字~

大宅

原帖由 火很滾 於 09-5-12 15:13 發表

你諗到都好勁架喇,我係電話聽果陣真係唔知佢講咩.我聽又聽唔明,佢講又講得唔清唔楚.我已經將佢講既口音收正左先同大家分享架嘞.淨係叫佢閂番個雪櫃都已經想屎.差d要請半日假番屋企自己閂呀.. ...

唔好意思,本來唔想笑.但係你又真係講得好好笑.好明白你點解叫火很滾

洋房

原帖由 BBTWIN 於 09-5-12 15:31 發表

我都諗o左一陣佢到底講咩.原來係BB自己開o架,唔係我開o架 .真係好攪笑.你呢隻印都係極品中之極品,真係炒得啦 . ...

未炒架,哩件有排玩架,唔教好佢我都唔放佢走呀,佢仲有機會架.

珍珠宮

似我之前果工人, 話佢時, 佢就懶阿女自己要掂要攞, 想我鬧阿女, 阿女聽到梗唔like, 發晒皮氣, 話唔係咁, 唉, 攪到阿女唔鍾意佢, 忍了7個月, 最後大家不歡而散.

原帖由 siusum 於 09-5-12 14:51 發表

我都諗咗好耐, 諗到之後都笑左出黎
"bb~~自己開架, 唔係我開架"

珍珠宮

佢受教咪得囉.

又蠢又聽唔明, 真係嘔晒血

原帖由 火很滾 於 09-5-12 15:38 發表

未炒架,哩件有排玩架,唔教好佢我都唔放佢走呀,佢仲有機會架.

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

你好利害...咁又耐性
我自問冇乜耐性, 尤其係連基本溝通都唔得呢d

大宅

你好堅! 預祝你改造人成功!

大宅

[quote]原帖由 火很滾 於 09-5-12 15:38 發表

未炒架,哩件有排玩架,唔教好佢我都唔放佢走呀,佢仲有機會架. [/quote

我都要對你寫服字呀,你仲有耐性教佢.佢唔多識聽你又唔知佢講咩,比著我真係炒o左佢9世幾耐啦.如果呢件極品比你馴服o左,你真係可以開training centre啦. 個個比件深山大野人你train, 肯定大把人幫襯你呀

洋房

原帖由 kingkingmui 於 09-5-12 15:57 發表
你好堅! 預祝你改造人成功!

其實我個菲姐姐煮飯~勁! 日日三餸一老火湯, 可憐我兩個仔成日自己玩(手指), 我間屋...只要大力d開關門, 一定有舊塵迎面而至~~佢成日留係個廚房度...間屋好似吾關佢事! ...

有D咁既事都仲可以係廚房咩.如果我果件係咁佢就有排做呀.我一定要佢抺番晒先得架.由以前到依家我都係會突然去摸下一d根本就唔會去清潔既地方,好似櫃頂呀,燈制邊,之後就問佢點解唔抺下,有咩諗到地方就走去摸下,好多時都係無做架,得閒就問佢地底有無洗廁所,點解會臭既.(因為我隻狗會自己去廁所呵)見佢得閒咩咪同我抺衣架囉,抺完我又真係會去檢查架.唔係佢以為點點當就得.

大宅

火很滾....有時都有見到你D POST‥
呢個係咪之前話放杯水係廁所俾你個小朋友擦牙果個??((依稀記得好似係你?))
唉‥‥我都係第一次請工人‥佢都係第一次出國,咁我比你好彩,唔係幸災樂禍,而係我覺得有冇人會蠢到咁架?佢地有返學架嘛,有冇理由基本野都唔識丫?咁究竟係佢唔想做定係真係咁蠢呢?
[

洋房

原帖由 cmabby 於 09-5-12 16:36 發表
火很滾....有時都有見到你D POST‥
呢個係咪之前話放杯水係廁所俾你個小朋友擦牙果個??((依稀記得好似係你?))
唉‥‥我都係第一次請工人‥佢都係第一次出國,咁我比你好彩,唔係幸災樂禍,而係我覺得有冇人會蠢到咁架?佢地有返 ...

果件大小姐走左啦.佢接受唔到我地,自我請辭左啦.依家哩個係新架.哩個唔同架喇.佢咩都唔識架.最``叻係退唔字~退唔字,all 唔機得.退唔字.

大宅

哇‥已經第二件喇‥咁唔怪得你火很滾啦‥你個名真係好好笑‥
其實有時會唔會係 A準問題架‥求奇俾D垃圾你‥有D真係冇受過訓練‥不過都有好多人係想挑戰僱主極限,因為連掃地都唔識...
[

別墅

你地d 工人就蠢到c, 我家個件就精甩邊, sigh

洋房

原帖由 cmabby 於 09-5-12 16:52 發表
哇‥已經第二件喇‥咁唔怪得你火很滾啦‥你個名真係好好笑‥
其實有時會唔會係 A準問題架‥求奇俾D垃圾你‥有D真係冇受過訓練‥不過都有好多人係想挑戰僱主極限,因為連掃地都唔識... ...

講掃地又真係好奇喎,兩個都真係唔識掃咁架喎.揸到把掃把好唔自然架喎,問佢地,佢地又話o係印尼都係咁學架喎.唔知點講總之佢地掃地就好有問題.大大力係咁掃,成屋都係垃圾同塵,又番手推把掃把.一個月唔夠就成個掃把開晒乂.

水晶宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

退唔字,唔知典解你工人講說話我一睇,全部唔水思巧就明哂!mouth: 我以為個個都得,原來唔係!
我們都以為,很努力去做,就可以做好一件事。但原來我們是很用力地,去做錯一件事。

洋房

原帖由 sillything 於 09-5-12 23:34 發表
退唔字,唔知典解你工人講說話我一睇,全部唔水思巧就明哂!mouth: 我以為個個都得,原來唔係!

我諗你一定係經過長期訓練,所以有咁既本領.

首頁

尾頁

跳至