自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

育兒性格勳章

有冇人最近續約3hk.. …佢call我…$148 4.5G 12GB 24個月…我reject左…其實下年先完約

伯爵府

andycathy 發表於 19-9-4 06:26
有冇人最近續約3hk.. …佢call我…$148 4.5G 12GB 24個月…我reject左…其實下年先完約
...

其實都真的唔平,我用左10幾年3,貪平自己用量小,但近年落咗慢激真的同上唔到網冇分別,最後都轉左台,用自由鳥嘅48蚊plan, 再加上網卡,又快又舒暢。
仲再平d tim,不過首先電話要双卡才可

wcpcelia    發表於 19-9-4 09:38

男爵府

小談心 發表於 19-9-4 08:28
其實都真的唔平,我用左10幾年3,貪平自己用量小,但近年落咗慢激真的同上唔到網冇分別,最後都轉左台,用 ...

我都係用3,78個plan 個個月數據未夠15天就完 請問自由烏直接便利店買卡嗎?你一個月+數據大概幾錢呢?

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章

樓主,
我都是3客戶, 手機合約11月中到期, 因收電郵通知話合約就到期, 叫我打1038問。
問完所得資料是:
4.5G data speed + 4G data = 全包價$116
4.5G data speed + 6G data = 全包價$136

3公司話我如要轉台,他們必需要一個月前被通知。即是我穏陣起見,要1.5個月前跟新台搞好手續,讓他們有充足時間跟3公司交接。

我都想問問"自由鳥"是怎樣的,我同事轉了去那兒,她話好方便,但我見佢成日好慳用DATA。

大宅

育兒性格勳章

回覆樓主:

甘3都真係收得麻麻又慢

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

全速$148制得過,係睇你12GB夠唔夠用?自由鳥係21M速,價錢差唔多

珊瑚宮

koalalee88 發表於 19-9-4 08:59
我都係用3,78個plan 個個月數據未夠15天就完 請問自由烏直接便利店買卡嗎?你一個月+數據大概 ...

係咪5GB果d?周街都係,正常用都好易過,一過就好慢得百幾k

珊瑚宮

andycathy 發表於 19-9-4 10:46
甘3都真係收得麻麻又慢

唔計地鐵,唔覺得慢喎,不過快慢都好抽象下,可能用開全速,就覺得慢左

伯爵府

koalalee88 發表於 19-9-4 08:59
我都係用3,78個plan 個個月數據未夠15天就完 請問自由烏直接便利店買卡嗎?你一個月+數據大概 ...

唔係呀!自己鳥上網整主要要嚟接收電話,養住個舊number, 48蚊0.5gb, 冇限慢速,我上網主要用另一張公司卡,每月4gb,超左慢速冇限。如果冇公司卡,我會買年卡上網

男爵府

小談心 發表於 19-9-4 17:33
唔係呀!自己鳥上網整主要要嚟接收電話,養住個舊number, 48蚊0.5gb, 冇限慢速,我上網主要用另一張公司卡 ...

首頁

尾頁

跳至