美容扮靚

跳至

首頁
12345...18

尾頁

伯爵府

DEL

複式洋房

原帖由 安安 於 09-5-13 09:30 發表
有無人做過, 我第一次做, 目的係收細毛孔

我都想做呀,我毛孔好大呀!請問幾$ 呀?? 要join course嗎??
做完請報料,謝謝

別墅

我都想知~~

大宅

做完後分享下~

伯爵府

我都係第一次, 試做價係 $380, 次後佢話要JOIN COURSE, 我做下白老鼠先, 做完向大家匯報下

伯爵府

今日終於去左CWB 做炭粉LASER

呢個係我今日既過程

1) 去到之後, 間美容院唔算好華麗, 舒服和整潔度都唔錯, D 房就細D..

2) 美容師幫我洗面, 之後就準備做喇, 佢幫我搽D炭粉液在半邊面上, 因為佢話想我睇下半邊面既效果, (我開頭諗如果佢做完半邊面SELL 我我又唔肯咪大件事), 咁個美容師講俾我聽唔會痛, 只係桔下桔下咁, 我都有D緊張, 開始係用LASER 整下巴先, 開頭幾下都接受唔到, 但整下整下都OK, 真係唔痛既。 佢由下至上做, 之後做完再加強多一次, 就係再落岩粉液再桔過。 做完一邊面後, 就俾我睇下塊鏡, 雖然一次唔會有咩特別效果, 但係係同未做既有分別。

3) 佢解釋俾我聽做炭粉LASER 會帶出埋黑頭粉刺, 會清到印, 會白D, 控油等... 因為佢話做5-6 次後會明顯好多, 而且係3 星期做一次, 不能太密。

4) 再做埋另一邊面, 都係重覆2) 既情況

5) 做晒一邊面後, 幫我清潔返塊面, 再做一個蘆薈的MASK, 佢話我這個星期唔好曬太陽, 再做D水份MASK, 唔好做美白既野, 包括 MASK, 要搽防曬等

6) 做完之後佢見我有線開面, SELL 我做彩光脫毛, 話做 LIP $1600, 做UNDERARM 都係差唔多, 小腿就 $3800, 話保養1 年。

7) 做完比錢佢就SELL 我買炭粉LASER 個COURSE, $4800/10 次, 又問我做唔做彩光脫毛, 我最後只係買左10 次炭粉LASER + $380 試做價就走左人喇

男爵府

好媽媽勳章

咁你見吾見到毛孔細咗呀?!

原帖由 安安 於 09-5-15 17:14 發表
今日終於去左CWB 做炭粉LASER

呢個係我今日既過程

1) 去到之後, 間美容院唔算好華麗, 舒服和整潔度都唔錯, D 房就細D..

2) 美容師幫我洗面, 之後就準備做喇, 佢幫我搽D炭粉液在半邊面上, 因為佢話想我睇下半邊面 ...

伯爵府

原帖由 purplekk 於 09-5-15 22:42 發表
咁你見吾見到毛孔細咗呀?!

今朝照鏡時覺得細左D, 真係無咁多面油。

子爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章

算唔算係深層清潔的一種?

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

delete

伯爵府

原帖由 yuyumon 於 09-5-16 11:24 發表
算唔算係深層清潔的一種?

我都唔知, 但佢既炭粉在皮膚表面爆破, 令原本凹左毛孔會重生, 從而令毛孔收縮。

伯爵府

今日第一日分享, 我今日全日出油量係極少, 平時都出幾多, 今日我只做左一個水份MASK.. 其實做到控油我已經覺得係BONUS

別墅

你做laser 時有無戴好似眼鏡的物體??
全程做左幾耐嫁?
個laser 包埋個盧會mask?
可唔可以pm 你做的shop 的資料俾我..thx

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Please also PM the information to me. thanks!

伯爵府

原帖由 sw1224 於 09-5-16 23:55 發表
你做laser 時有無戴好似眼鏡的物體??
全程做左幾耐嫁?
個laser 包埋個盧會mask?

有COVER 住對眼...

我約左11:30 做, 行出去時係1:00 左右
佢一塊面做2 次, 第2 次係重點加強
包埋個蘆薈 MASK

其實我都係試左一次, 要唔要等我做多次先PM 你地? 咁樣會好D...

今日我一早起來, 發覺無出咁多面油, 平時瞓醒我會馬上去洗面, 今日真係少左好多...

複式洋房

原帖由 安安 於 09-5-17 07:39 發表

有COVER 住對眼...

我約左11:30 做, 行出去時係1:00 左右
佢一塊面做2 次, 第2 次係重點加強
包埋個蘆薈 MASK

其實我都係試左一次, 要唔要等我做多次先PM 你地? 咁樣會好D...

今日我一早起來, 發覺無出咁多面 ...

我都係想收毛孔, 我的面油都不少, 現在心大心細, 不知做碳粉/ 微針/ RF/ 嫩膚? 同埋價錢係咪差好遠?
$4800/ 10次, 是不是除了碳粉之外, 已包晒所有清潔, MASK等平時一般程序?
THX~~~

伯爵府

原帖由 小傻瓜 於 09-5-17 12:26 發表

我都係想收毛孔, 我的面油都不少, 現在心大心細, 不知做碳粉/ 微針/ RF/ 嫩膚? 同埋價錢係咪差好遠?
$4800/ 10次, 是不是除了碳粉之外, 已包晒所有清潔, MASK等平時一般程序?
THX~~~ ...

你無凹凸洞唔駛做微針啦, 聞說真係好痛架... 話唔痛既都係呃你啦..

我之前講左只係幫我洗乾淨面後就開始做碳粉, 最後係做埋MASK

我只係試左一次, 我下次做係6 月頭, 因為佢話皮膚3 星期更新一次, 叫我3 星期後再做。

子爵府

安安~why你想收毛孔唔做微針呀?打炭laserkeep唔得耐架喎!!

伯爵府

原帖由 ABBC 於 09-5-17 15:11 發表
安安~why你想收毛孔唔做微針呀?打炭laserkeep唔得耐架喎!!

佢地睇左我塊面, 話唔駛做微針, 我會好好咁KEEP 住佢, 即係會盡量用收毛孔的PRODUCT, 你重有咩介紹? 我係時間搵你通淋巴喇.....

大宅

首頁
12345...18

尾頁

跳至