美容扮靚

跳至

首頁
12345...18

尾頁

伯爵府

繼續自言自語

今日我算係第三日, 我今日有搽粉底, 出油的情況都係好少, 化妝後毛孔都無之前咁明顯, 當然係重有啦, 唔係都唔駛繼續做。

子爵府

原帖由 安安 於 09-5-17 17:38 發表

佢地睇左我塊面, 話唔駛做微針, 我會好好咁KEEP 住佢, 即係會盡量用收毛孔的PRODUCT, 你重有咩介紹? 我係時間搵你通淋巴喇.....

安安~其實呢個係推銷手法之一黎架~!!因為其實微針比較貴~而且治療性高而又多方面~所以通常都唔會一開波就sell呢樣野~如果唔係客人指定都唔會sell呢樣先囉!一步一步黎~!不過係咪都遲o的都會sell你做o的補水既facial架喇~信我喇~哈哈!!或者就會叫你買佢o的補水既精華同護膚品~!其實你皮膚都唔係差丫~依家買左十次做完先都未遲!不過你依家初時打就唔會覺~慢慢就會發覺就算平時做面膜都好~都會比較乾架喇!!
好呀~~你打俾我丫~!!遲時on call..^^

伯爵府

原帖由 ABBC 於 09-5-17 21:01 發表

安安~其實呢個係推銷手法之一黎架~!!因為其實微針比較貴~而且治療性高而又多方面~所以通常都唔會一開波就sell呢樣野~如果唔係客人指定都唔會sell呢樣先囉!一步一步黎~!不過係咪都遲o的都會sell你做o的補水既facial ...

其實我日日都有 FULL MASK, 因為我買左好多好多好多... 只係見毛孔真係比較大, 希望改善到。 佢都有SELL 我一D脫毛, 我都無買...不過在我做LASER 時佢地真係一句都無SELL 我. 我會小心個錢包架喇......... 多謝你

我會約你星期三, 電聯.....

子爵府

原帖由 安安 於 09-5-17 21:07 發表

其實我日日都有 FULL MASK, 因為我買左好多好多好多... 只係見毛孔真係比較大, 希望改善到。 佢都有SELL 我一D脫毛, 我都無買...不過在我做LASER 時佢地真係一句都無SELL 我. 我會小心個錢包架喇......... 多 ...

哈哈~~係呀~~小心d呀~~尤其cwbo的美容院初初唔會太急切既~~小心喇~^^ok~電聯吧~!!

伯爵府

原帖由 ABBC 於 09-5-18 01:58 發表

哈哈~~係呀~~小心d呀~~尤其cwbo的美容院初初唔會太急切既~~小心喇~^^ok~電聯吧~!!

我都相信每間美容院都會推PACKAGE 俾人

我只係分享我做左碳粉後係點

今日係第四日, 瞓醒後都覺得無咩出油. 我通常洗完面用菜瓜水 FULL 下面, 但好快便會出油, 但呢兩日都無咩呢個情況, 覺得OK

別墅

安安...你本身有無黑頭粉刺~?

我睇大s個本<美容大王2揭發女明星>一書提到,做完炭粉laser會整張瞼變白,毛孔變細,粉刺也消失。

書中提到做左炭粉laser要注重加強保濕。

書中都提到做炭粉laser的過程十分特別,首先是它的聲音很大,就像鐵工廠裡大型機器在轉動的聲音,而且laser 打下去時也像焊槍一樣大聲。炭粉laser打在皮膚上的感覺,就像仙女棒的火花撒在臉上,正要覺得太燙的時候就消失了,同時又好像有種冰冰的感覺。
在炭粉laser進行的時候,你還會聞到很重的金屬味。一般來說,臉上的每一個區域會做三輪,等到做第2輪的時候就差不多習慣.... 你做的時候係唔係都係呢種感覺呀...?

炭粉laser是所謂的c6鉺雅各鐳射,其中1064nm波長對表皮與真皮深部的黑色素可有效作用。

建議3周做一次....4-6次就見毛孔縮小的效果

安安...你做完4-6次之後睇下有無明顯改善丫。

伯爵府

原帖由 sw1224 於 09-5-18 13:44 發表
安安...你本身有無黑頭粉刺~?

我睇大s個本一書提到,做完炭粉laser會整張瞼變白,毛孔變細,粉刺也消失。

書中提到做左炭粉laser要注重加強保濕。

書中都提到做炭粉laser的過程十分特別,首先是它的聲音很大,就像鐵工廠裡 ...

無錯, 我而家每日做保濕mask

你過得無錯, 比我詳細, 做的時會有聲, 重會有一陣味, 我開始時同個姐姐講, 有一種似燒燶的味道, 佢話係因為打落炭粉做成爆破。 我開頭做下巴先, 都唔係幾慣, 做落左就ok, 唔會係痛, 係一下一下用激光打落皮膚道。

我昨天覺得似白左, 但唔係太肯定, 我想影底相, 但自己點影到d毛孔呢, 一定要近先影到個效果出黎。

ps 唔記得一提, 回家後我清理鼻孔時,發覺兩邊鼻孔入面是黑的....... 所以做完之後應該去清理埋個鼻孔

黑頭就有, 佢幫我打晒成塊面, 包埋個鼻.......... 重未感覺到有無清晒, 但我真係覺得我皮膚爽左好多

禁止訪問

伯爵府

原帖由 加營 於 09-5-18 20:44 發表
我都想做, 但係唔知做MTS好D 定係碳粉好, 我面油好多, 又毛孔大, 天氣熱仲勁呀D面油, 好煩。可以PM資料給我嗎?

唔係凹凸洞, 唔駛做MTS 啦。。 我做碳粉前真係一心一意收毛孔, 原來真係連面油都少左咁多。。。

伯爵府

今日係第五日, 我早上出油的情況都係好少。 希望KEEP 到下次LASER

呢幾日好熱好曬, 真係要做返個水份MASK & SPF 50 防曬+ 帶傘先好出街......

伯爵府

今日係第六日, 覺得同前幾日比多返d油, 因為前幾日係爽, 但呢個情況係俾我之前好好多... 一陣又做返個補水MASK

伯爵府

今天是第7天, 早上都沒有特別出油的情況, 只係少少。 唔知係唔係炭粉在毛孔爆破了而開始少出油呢, 下次去做時要問問

伯爵府

今天是第7天, 早上都沒有特別出油的情況, 只係少少。 唔知係唔係炭粉在毛孔爆破了而開始少出油呢, 下次去做時要問問

別墅

安安~~
我想問下你有無黑頭..粉刺~~
有無改善到?

原帖由 安安 於 09-5-21 06:44 發表

伯爵府

原帖由 sw1224 於 09-5-21 09:04 發表
安安~~
我想問下你有無黑頭..粉刺~~
有無改善到?

係有DD, 因為我成日照鏡, 覺得毛孔俾之前細左DD, 同埋我我留意係整個面, 我覺得塊面既皮膚色係均勻左。

大宅

好媽媽勳章

hi, on on,

could you pls send the tel no to me again, coz no one pick up the phone , is it something wrong with the number, thanks again

cyma

複式洋房

原帖由 安安 於 09-5-21 09:54 發表

係有DD, 因為我成日照鏡, 覺得毛孔俾之前細左DD, 同埋我我留意係整個面, 我覺得塊面既皮膚色係均勻左。

hi 安安
請問做完有無敏感或者紅哂??
是否會皮膚好乾呢?
請PM我美容院資料
謝謝

伯爵府

原帖由 cy98ma 於 09-5-21 13:04 發表
hi, on on,

could you pls send the tel no to me again, coz no one pick up the phone , is it something wrong with the number, thanks again

cyma

如果你星期日打就無人接, 因為全體放假。

伯爵府

原帖由 Vanessa_ 於 09-5-21 13:35 發表

hi 安安
請問做完有無敏感或者紅哂??
是否會皮膚好乾呢?
請PM我美容院資料
謝謝

我做完晒之後只係個別既位紅左D, 但做完蘆薈 MASK 後完全無紅

佢吃我多做補濕, 因為頭幾日會好乾, 唔好曬太陽, 唔好做WHITING 住...

禁止訪問

首頁
12345...18

尾頁

跳至