想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有無SIS都係做完IUI等結果呢? 相信大家都好明白我既心情~

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 Pooh2008 於 09-5-13 10:37 發表
有無SIS都係做完IUI等結果呢? 相信大家都好明白我既心情~

你不如搵其他野做下 , 或者睇下輕鬆電影 / 聽下音樂.... 咁時間會快過好多

複式洋房

多謝miffy, 講易做難, anyway i try my best~

原帖由 miffymiffy 於 09-5-13 10:40 發表

你不如搵其他野做下 , 或者睇下輕鬆電影 / 聽下音樂.... 咁時間會快過好多

複式洋房

你幾時可以check bingo?

原帖由 jh724724 於 09-5-13 10:45 發表
D時間真係好難過,唯有煲碟,打機,瞓多D.除此之外都無咩好做.

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

等的知味大家都明白, 盡量放鬆心情la, BB有時就是不知不覺地來到你們身邊, 要做嘅巳經做咗. 加油呀, 祝你成功!
原帖由 Pooh2008 於 09-5-13 10:44 發表
多謝miffy, 講易做難, anyway i try my best~

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

或者可以借D 懷孕既書籍 睇多D, 唔駛第日雞手鴨腳湊BB

複式洋房

我已經有個女女就快4歲, 由佢兩歲開始試到E+, 除了IVF咩都做晒, 真係心力交瘁~

原帖由 miffymiffy 於 09-5-13 11:19 發表
或者可以借D 懷孕既書籍 睇多D, 唔駛第日雞手鴨腳湊BB

複式洋房

同我上次IUI一樣, 未到check bingo M小姐已經探我, 你做第幾次IUI?

原帖由 jh724724 於 09-5-13 11:21 發表
打完最後一支安胎針12日後可以驗,不過我打完安胎針後9日已經姨媽到啦.

男爵府

呢種心情好正常, 除咗想辦法分散下注意力之外無乜辦法了,

例如揾人陪, 傾下計, 如成日諗住iui, 時間真係好難過
原帖由 Pooh2008 於 13-5-2009 10:37 發表

複式洋房

希望你IVF成功, 我知比IUI付出既時間心力同金錢都要多, 支持你~

原帖由 jh724724 於 09-5-13 11:38 發表
做咗兩次失敗咗,而家做緊IVF.

複式洋房

醫生叫我22號先驗(IUI後14天), 還有10天, 開始倒數~

原帖由 jh724724 於 09-5-13 12:27 發表
你仲有一個星期就可以驗,祝你成功呀.你瞓多D,睇多D笑片,煲吓劇吖.

民房

jh724724,
我想請問你做 IUI是在政府還是私家做? 可以透露收費嗎? 我睇開既中醫說做IUI其實跟自然受孕沒多大分別, 是真的嗎?
原帖由 jh724724 於 09-5-13 11:38 發表
做咗兩次失敗咗,而家做緊IVF.

大宅

爸B勳章

原帖由 Pooh2008 於 09-5-13 15:14 發表
醫生叫我22號先驗(IUI後14天), 還有10天, 開始倒數~

醫生都係叫我5月22號驗孕啊!好心急啊! 我哋一齊bingo啊!

大宅

爸B勳章

原帖由 jh724724 於 09-5-13 19:23 發表
祝你同Pooh2008一齊bingo.

jh724724:
多謝你啊! 我都希望啦!因為做IUI壓力都真系好大。

都祝你早孕啦!

大宅

爸B勳章

原帖由 jh724724 於 09-5-13 19:49 發表
yuki0718:
多謝你嘅祝福,你地仲有10日,我就仲有1個月,好耐呀,壓力緊係大啦,等待就最痛苦,而家日日上嚟BK睇吓其他sis嘅留言,都幾好嘅,學到好多嘢,有sis bingo咗又會令人好震奮.希望10日後你同Pooh2008上嚟報喜啦,不過 ...

jh724724:

知道啦!我驚我按唔住自己嘅喜悅,同全世界人講。 不過驚BB小氣,都係按住自己呢份喜悅先。

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

我今天都做左iui喇,而家未知要幾時check bingo,不過已開始有少少緊張……
嚟緊的日子應會渡日如年

瑪瑙宮

原帖由 jh724724 於 09-5-13 15:30 發表
嘻嘻.通常我都偷步嘅,我打晒D安胎針後第四日就用紅D驗啦.

你好似早得滯喎mouth: 起碼要9日後先真正驗到

大宅

Wish you bingo!!!!!

For every time i did iui, I hated the waiting period... These 2 cycles I m resting, so much happier although no hope of bingo

原帖由 lalamike 於 09-5-13 23:01 發表
我今天都做左iui喇,而家未知要幾時check bingo,不過已開始有少少緊張……
嚟緊的日子應會渡日如年

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

thanks Cherry999, how are you so far? will u undergo treatment soon?

原帖由 Cherry999 於 09-5-13 23:10 發表
Wish you bingo!!!!!

For every time i did iui, I hated the waiting period... These 2 cycles I m resting, so much happier although no hope of bingo

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

今天放精喇。
因為已經停左2個cycle無做野,今個cycle再開始treatment,心態就好似重新進入作戰狀態,所以有d緊張……mouth:

原帖由 jh724724 於 09-5-13 23:11 發表
你今日打針定放精呀?祝成功^^

首頁

尾頁

跳至