想生BB

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

未呀,明天返去照下蛋蛋排左未。我估明天會同我講要否塞藥/打安胎針同check bingo日子吧。

原帖由 jh724724 於 09-5-13 23:36 發表
緊張係好正常嘅,醫生無同你講幾時可以驗咩??

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

yes, thanks ar

原帖由 jh724724 於 09-5-13 23:51 發表
O...IC,咁聽日見完醫生就快知道幾時驗啦~~
祝你BINGO呀^^

大宅

爸B勳章

lalamike:

你要放鬆D啊!多D休息,我哋會支持你。

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 lalamike 於 09-5-13 23:49 發表
未呀,明天返去照下蛋蛋排左未。我估明天會同我講要否塞藥/打安胎針同check bingo日子吧。

咁你今次做 IUI 定 自己DODO?

大宅

畀面勳章

我都係尋日放精, 真係好緊張. 尋晚開始塞藥. 19日驗血, 29日check bingo.
我第一次做iui, 完全relax唔到, 個胃痛.

希望大家今次一起bingo! 因為等待嘅心情好難過.....

複式洋房

我同你一樣, 之前停了4個cycle, 過了一段平淡的日子, 今次再做IUI, 有點像充完電既感覺, 醫生話我同老公既狀態都好好, 攪到我好有希望, 所以特別緊張, 不過我今次會積極面對, 我會好似其他SIS甘早D用紅D check, 我唔再怕面對失敗(可能開始習慣了)~
你都係遲我幾日者, 我們又再一齊面對等待的時間, 加油!

原帖由 lalamike 於 09-5-13 23:16 發表
今天放精喇。
因為已經停左2個cycle無做野,今個cycle再開始treatment,心態就好似重新進入作戰狀態,所以有d緊張……mouth:mouth:" />

複式洋房

完全明白你既心情, 不過都要盡量放鬆, 我就16號驗血, 22號check bingo, 不過我打算19/20開始用紅D睇下有無反應~

原帖由 beirut 於 09-5-14 10:24 發表
我都係尋日放精, 真係好緊張. 尋晚開始塞藥. 19日驗血, 29日check bingo.
我第一次做iui, 完全relax唔到, 個胃痛.

希望大家今次一起bingo! 因為等待嘅心情好難過..... ...

複式洋房

我就一定忍唔住同大家講, 不過驚BB小氣可以用暗號(好似M小姐去左旅行, 成日想作嘔, 等等)

原帖由 yuki0718 於 09-5-13 21:55 發表

jh724724:

知道啦!我驚我按唔住自己嘅喜悅,同全世界人講。 不過驚BB小氣,都係按住自己呢份喜悅先。

複式洋房

E+個肚有DD剌痛感覺, 唔知會唔會著床呢, 呵呵~

大宅

畀面勳章

多謝你.... 我會盡量try try放鬆.
我有1個問題..... 點解要驗血既?

原帖由 Pooh2008 於 09-5-14 10:31 發表
完全明白你既心情, 不過都要盡量放鬆, 我就16號驗血, 22號check bingo, 不過我打算19/20開始用紅D睇下有無反應~

複式洋房

我16號抽血驗progesterone, 醫生會根據報告決定需唔要加藥或加埋打針~

原帖由 beirut 於 09-5-14 10:52 發表
多謝你.... 我會盡量try try放鬆.
我有1個問題..... 點解要驗血既?

男爵府

各位您好,
我4/27做了iui放精, 之後開始塞藥, 早晚一粒, 醫生叫我5/12 check bingo, 我係5/9,12都自己用綠D check 過但negative, 我都keep住塞藥, 如無意外應該5/9來M, 但到而家都無M feel, 體溫keep住都係37以上, 有時以為自己發燒tim, 我5/18就會覆診, 我唸會唔會塞藥, 所以M會遲啲??? 我係等check bingo之間唔係太緊張, 盡量唸其他野, 睇下書/TV咁, 不要勞氣.
祝大家成功!!!

子爵府

回覆 44# successbaby 的文章

預祝你成功

複式洋房

塞藥既反應人人唔同, 有SIS未到check個日M就來了, 所以好難講是否塞藥影響, 你今日有無用綠D再check, 會唔會有驚喜呢?

原帖由 successbaby 於 09-5-14 12:02 發表
各位您好,
我4/27做了iui放精, 之後開始塞藥, 早晚一粒, 醫生叫我5/12 check bingo, 我係5/9,12都自己用綠D check 過但negative, 我都keep住塞藥, 如無意外應該5/9來M, 但到而家都無M feel, 體溫keep住都係37以上, ...

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 successbaby 於 09-5-14 12:02 發表
各位您好,
我4/27做了iui放精, 之後開始塞藥, 早晚一粒, 醫生叫我5/12 check bingo, 我係5/9,12都自己用綠D check 過但negative, 我都keep住塞藥, 如無意外應該5/9來M, 但到而家都無M feel, 體溫keep住都係37以上, ...

塞藥可能有影響, 部分人會停藥等M come.

大宅

畀面勳章

pooh2008, thank you ar

我今日個肚谷得好”西”利,你有無呢個情況? 

原帖由 Pooh2008 於 09-5-14 11:42 發表
我16號抽血驗progesterone, 醫生會根據報告決定需唔要加藥或加埋打針~

複式洋房

剛剛去廁所小便完見到紙巾有小小血絲, 好小個隻, 會唔會係著床血呢? 今日先係DAY21, 唔會甘快來M吧~

複式洋房

做完IUI個日有小小谷~

原帖由 beirut 於 09-5-14 16:05 發表
pooh2008, thank you ar

我今日個肚谷得好”西”利,你有無呢個情況? 

大宅

畀面勳章

預祝你成功! 你16號驗血會唔會驗到bingo?
小心身體, 放鬆放鬆

原帖由 Pooh2008 於 09-5-14 16:09 發表
剛剛去廁所小便完見到紙巾有小小血絲, 好小個隻, 會唔會係著床血呢? 今日先係DAY21, 唔會甘快來M吧~

男爵府

我而家照塞先啦, 到覆診先算, 其實我有內膜異位症的, 每次來M前一晚都會腸痛, 瞓唔到, 上年年尾做了腹腔鏡, 但每次來M都有小小痛, 今次touchwood到而家都仲未痛, 心唸如果來M唔痛都已經開心, 萬一中埋就可能係成世人最lucky的一次!!!

首頁

尾頁

跳至