跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有無11月29日出世嘅BB,入嚟大家傾吓

大宅

Hello, 我囡囡係呢日出生㗎!

別墅

Hello! 我家阿臭又係1129b!來自屯門醫院
你哋而家比咩佢食?放假會同佢做 d 乜?

大宅

我哋來自瑪麗醫院,現在已食緊米糊,蘋果汁,啤梨汁,仲有紅蘿蔔蓉. 平時都會帶阿B飲茶,沙灘. 你阿B而家幾多磅呀?

別墅

其實我都唔知阿仔幾多磅…對上一次係四個月時健康院磅…大概14磅幾…

佢每日都係兩餐粥+三餐奶+半個橙汁+一樽水…有時又痴少少大人d湯飲下啦…

唔知同一日出生 d 小朋友… d 性格會唔會相似d呢?我阿仔就勁要人陪同要求多多…除此以外…都算好湊啦…

複式洋房

我仔仔都係1129(法國醫院)出世。而加淨係食一餐米糊加4-5餐奶。係米可以加其他固體食物?

原帖由 wingma1129 於 09-5-13 15:55 發表
Hello, 我囡囡係呢日出生㗎!

大宅

回覆 5# keen 的文章

我諗同一日出世,應該性格差唔多,又係勁要人陪同要求多多,都幾好湊,但肚餓就喊得好得人驚.

大宅

我會喺BB六個月時,整粥仔同蘋果蓉.

原帖由 grazioso 於 09-5-16 11:06 發表
我仔仔都係1129(法國醫院)出世。而加淨係食一餐米糊加4-5餐奶。係米可以加其他固體食物?

大宅

我b女 都係11月29ga~
我前2日先開始俾佢食米糊ja
你地食邊隻米糊ga?

大宅

我b都係11月29號出世.
我而家淨係比奶佢飲, 不過打算呢幾日開始比糊仔佢食.
我b都要成日要人陪, 要人同佢玩, 同勁鐘意出街. 一日起碼要同佢出兩次街.
佢好鐘意笑, 但亦好臭脾氣.

別墅

回覆 9# shootertse 的文章

我本來打算買 healthy times …但我99話自煲粥仔仲好…由可以落唔同料去煲…開頭煲爛d同稀d…慢慢就可以稠d…但d飯一定要爛…

今日我阿b食蛋黃瘦肉粥…

大宅

阿B而家食緊亨氏,食咗約2星期.

原帖由 shootertse 於 09-5-16 21:52 發表
我b女 都係11月29ga~
我前2日先開始俾佢食米糊ja
你地食邊隻米糊ga?

大宅

各位1129媽咪,有否諗過幾時比BB學嘢. 幾多個月學, 同學乜嘢呀?

洋房

Hi grazioso, my son was also born in St. Teresa's hospital on the same day at around 9am.... nice to meet u.

I haven't started my son on any solid yet... still only milk...... you guys are so early.....

原帖由 grazioso 於 09-5-16 11:06 發表

複式洋房

原帖由 agnesthfok 於 09-5-22 17:17 發表
Hi grazioso, my son was also born in St. Teresa's hospital on the same day at around 9am.... nice to meet u.

I haven't started my son on any solid yet... still only milk...... you guys are so early.. ...

複式洋房

我原本都係買左亨氏(英國製造有效期2010年)個隻米糊比亞B仔食,但一開錫紙,聞到"油益"味......於是去買另一隻Organix去比較,才發現米糊嘅味應該同奶粉差唔多。最後亨氏回收話攞去化驗wow。

原帖由 wingma1129 於 09-5-17 18:20 發表
阿B而家食緊亨氏,食咗約2星期.

複式洋房

Nice to meet you too. My son was born at 11:00a.m. and I left the hopostial on Tuesday morning. May be we met each at the breast feeding room before.

原帖由 agnesthfok 於 09-5-22 17:17 發表

I haven't started my son on any solid yet... still only milk...... you guys are so early.. ...

大宅

grazioso , Thanks for your information, I will check it now or stop feeding.

原帖由 grazioso 於 09-5-22 22:23 發表
我原本都係買左亨氏(英國製造有效期2010年)個隻米糊比亞B仔食,但一開錫紙,聞到"油益"味......於是去買另一隻Organix去比較,才發現米糊嘅味應該同奶粉差唔多。最後亨氏回收話攞去化驗wow。

...

複式洋房

我B女現在試食糊仔,唔鍾意食,因為飲奶快D食飽.
點算?

複式洋房

camomile00,

你個B係仔定女呀?
唔知11月29日出世仔多定女多.

at_hellokitty 女
wingma1129 女
keen 仔
grazioso 仔
camomile00
agnesthfok 仔

首頁

尾頁

跳至