自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

子爵府

我日日送咗瑤瑤返學,就去買餸,跟住就返屋企做家務,中午接咗女放學就返屋企食個lunch,食飽飽個女開始瞓晏覺時我只可以上黎一陣,因為跟手我會同佢一齊瞓返2,3個鐘,跟住就起身,同女玩一陣,煮好個晚飯,食飽飽同女睇下書,之後就沖涼瞓,有時都可以上黎一陣嘅.......
原帖由 webjen 於 09-5-14 15:16 發表
呢度下午日日都拍烏蠅 lu

子爵府

Thanks!!!!

呢種生活,我大部份都做到,只係差在個瞓覺時間....有時得,有時唔得!

而家我就去瞓啦!
good night!!!!
原帖由 hehalady 於 09-5-14 22:09 發表
肝的致命傷原因如下:

肝的致命傷原因如下:

1. 晚睡晚起為最大致命傷。

2. 早上不排便。

3. 暴飲暴食。

4. 不吃早餐 → 透支體力而不自知。

5. 服用藥物過度。

6.防腐劑、添加物、色素、人工甘味(如:沙茶醬)。

7 ...

子爵府

自從自己湊返個女之後,我日日都心情好架!!!!!:loveliness: :loveliness:
原帖由 包包魔怪媽咪 於 09-5-15 14:03 發表
丙丙心情好似幾好咁喎

子爵府

你都好架....世上只有媽媽好嘛!!!!
原帖由 3littlepigs 於 09-5-15 14:44 發表
您真係一個 媽媽~~~

子爵府

哈哈!咁我又真係好Enjoy對住佢地個wor.....真係見少一陣我都心掛掛架!雖然有好多人同我講,湊兩個會好辛苦....不過我真係好鍾意架!
原帖由 3littlepigs 於 09-5-15 14:49 發表
講真吖~~如果要我日日對住3個寶貝,我癲都似~

子爵府

佢把口要氹你時當然覺得佢好乖啦,不過水能載舟,亦能覆舟.....有時都會令我好激氣架!
原帖由 webjen 於 09-5-15 14:54 發表
瑤瑤咁乖梗係啦

子爵府

咁呢個又係嘅...有時佢好野蠻,我同佢講道理,佢都肯聽,有時講佢唔聽,嚇佢佢又會乖乖地...佢係算係易教嘅!不過有時佢好硬頸,我為免同佢硬鬥硬,我就會唔理佢坐埋一邊,等佢自己冷靜一下先再同佢講law.....
其實我而家都有d擔心肚個個,如果佢係一個唔聽講嘅b,我都唔知點教好!!!!
原帖由 JENNYSKY 於 09-5-15 15:07 發表
但瑤瑤都係一個講道理佢會受既小孩,有d真係好野蠻既...好似我嗰個大咁,真係一個都夠喇

子爵府

agree...agree....
原帖由 JENNYSKY 於 09-5-15 15:15 發表
牙尖咀利....又即係代表佢聰明,轉數快:lol :lol

子爵府

原來馬仔今日生美美子wor...希望佢大小平安啦!!!!!

子爵府

有時d野真係好難講,如果我呢個係女還好d,如果係仔......唉!我真係唔敢想像呀!

講樣野你地聽,雖然我未至於去到嬲,不過個心就成日都覺得有d唔開心咁law...

咁由我有咗開始,身邊好多人都話/想我今次係生仔,原因就各有各講啦!不過我最介懷嘅係,我99講嘅一番說話,由佢一知道我有咗開始,就不斷咁提住我生仔仔仔....真係仔囡個仔,唔係bb嘅另一個講法.

我最初都冇咩點理佢,由得佢講,不過有一次,佢同我老公講,你地生埋呢個就唔好生啦(當時佢可能真係深信我呢一個係仔黎啦),仲叫我老公由而家開始以後唔好同我咩咩wor....即係咁,我個人真係覺得,咩唔咩同生唔生小朋友係兩件事黎,而且,又點會有人咁教自己個仔架!跟住佢開始就成日講,你地生埋呢個唔好再生啦!

直至我上一次去檢查,醫生話初部睇黎係女,點知佢冇幾耐就打比我老公,同我老公講,不如你地再生多個啦,可能會好似佢咁生兩個女先生一個仔.....我真係好唔開心!點解佢要咁講野,我知你地好鍾意仔,不過點解要咁現實,何況而家都未confirm係仔定係女.....

係呢件事之前,我親耳聽到我99講,如果一知道係仔,你地記得即刻打比62報喜呀!我個一刻好想講,而家我有咗都唔算係喜,點解知道係仔先要報喜,你地真係咁唔鍾意女????

所以我話,如果我真係生個仔,我真係好擔心,就算我唔縱,都有大把人代勞
原帖由 JENNYSKY 於 09-5-15 15:49 發表
唔洗擔心,有個乖既家姐做好榜樣唔會既,大既唔好真係教壞細

子爵府

其實係我嘅角度,真係仔女都冇咩所謂,但求佢地聽聽話話開開心心,健康成長我就開心架啦!我係有d唔明,當年佢地自己都聽埋唔少呢d說話,佢地又識得講太99講埋d咩難聽說話,但今時今日佢地自己咪又係一樣......
原帖由 3littlepigs 於 09-5-15 16:35 發表
今時不同往日,生仔先係'sit'本貨!!第日大左,結埋婚,我地d 99就一無所有!

生女先係正資產,第日個女結左婚,仲多左個仔,幾著數呀!

咪鬼理您99講嘜啦!

...

子爵府

聽到都開心呀!
原帖由 webjen 於 09-5-15 16:40 發表
唔怕,或者多左 3 個好心抱,再加 3 竇乖孫呢...嘩! 一屋小小豬

子爵府

呻完,陪女玩陣先!!!!

子爵府

記得預埋我地呀
原帖由 3littlepigs 於 09-5-15 16:52 發表
您唔好騙我呀 :lol :lol :lol

子爵府

可能返咗黎呢!!!!
原帖由 包包魔怪媽咪 於 09-5-17 01:51 發表
妳都去咗格嘞底啦~

子爵府

尋日同女去完沙灘玩,今朝起身好似做完苦力咁,啱啱做哂d家務,而家成個人散哂!!!!

仲未去買餸添....今晚煮唔煮飯好呢???

子爵府

早晨!!!!!!

子爵府

結果真係冇煮到,不過叫外賣仲貴過自己買餸煮.....:lol::lol::lol::lol:
原帖由 包包魔怪媽咪 於 09-5-18 23:51 發表
攰就煮少餐啦:lol::" />

子爵府

家務唔做唔得,其實我都懷疑自己有潔癖,一日唔吸塵唔拖地,我就覺得間屋好dirty,個人周身唔舒服,個廁所唔洗就覺得成日都有d臭味咁....留係屋企就一定冇時停,唔做家務個日,一定係我走咗出街囉:lol: :lol: :lol:

尋晚結果都係冇煮呀!
原帖由 JENNYSKY 於 09-5-19 09:02 發表
家務量力以為啦,最緊要身體同小bb:)
咁煮左d嘜呀~:)
琴晚我煮
灼菜心
蒸魚
金沙骨
青紅蘿蔔粟米湯

首頁
12345...6

尾頁

跳至