興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

我住港島,工作忙碌都冇機會過海。
想問下雞腳的話,港島邊度有得賣?
唔好答我街市呀唔該!

子爵府

你喺呢版問人邊度有得賣..... 如果你問買咩相机我唸會多啲人答你囉....

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢唔你問買用來食果啲雞腳, 係要啲唔比較冇咁好質素既腳架, 俗稱"雞腳".

大部份相機舖都有, 問題係收你乜嘢價錢 , 試吓去士丹利街問吓. 中環唔一定比旺角甚至深水埗貴.

原帖由 chinghomama 於 09-5-14 10:37 發表
你喺呢版問人邊度有得賣..... 如果你問買咩相机我唸會多啲人答你囉....

大宅

clpapa 講得啱,我唔係講食嗰啲雞腳。
係啲平價,差既腳架。
士丹利街好喎,我可以一陣食晏行過去!
不過你地覺得雞腳咩價錢先合理?

子爵府

原帖由 madmaclau 於 09-5-14 11:01 發表
係啲平價,差既腳架。
不過你地覺得雞腳咩價錢先合理? ...

我好白痴呀, but又學多個名詞啦....tks~~

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我成十年冇買過腳LUR , 唔知會唔會脫離現實.

視乎高度同質素, 我估座檯既under $100, 座地既$1-300.

原帖由 madmaclau 於 09-5-14 11:01 發表
係啲平價,差既腳架。
不過你地覺得雞腳咩價錢先合理? ...

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

跟機附送個D..

大宅

一陣去望望先。唔該晒!

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

去 dcfever 睇睇, 佢地都有好多腳賣
不過, 真係唔好買d 太平的,
(其實最好去深水埗買, 有"塋記", "富利", "裕驊".... 牌子有 velbon, benro, sirui, ....多d choice)

大宅

唔該晒 chloepapa
不過我頭先去左士單利,買左枝雞腳喇!
盛惠350大元!

版主

買左咩牌子 ? 咩型號 ?

大宅

雜牌,個名叫云騰喎!
你唔好話我聽係大鑊野呀~~~~~~~~

版主

victory ?

咩牌子都無咩所謂, 只要係穩定就ok

大宅

應該唔係!佢真係就咁叫yunteng....冇牌子。我響鍾沛買既。不過應該ok掛!起碼同我n年前買黎放dv仔用嗰枝黎比,好似穩陣d

版主

上yahoo search 原來都叫有"名"既牌子.

淘寶網 都有賣.

http://item.taobao.com/auction/item_detail.htm?itemID=e266a73c1c0fbb99a42a08dd8a8b4752&ali_refid=a3_419095_1006:380287388:6:%D4%C6%CC%DA690:41ce3c40d2763fbcc1c4853c7ac234c0

原帖由 madmaclau 於 09-5-14 14:54 發表
應該唔係!佢真係就咁叫yunteng....冇牌子。我響鍾沛買既。不過應該ok掛!起碼同我n年前買黎放dv仔用嗰枝黎比,好似穩陣d

大宅

120!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
暈!

版主

果個係上海價錢, 你當計番生活指數, 匯水同運費, 差唔多LA.

原帖由 madmaclau 於 09-5-14 22:44 發表
120!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
暈!

男爵府

我想知D90用咩腳架好呢??邊隻牌子好D呢??街價幾錢呢??

版主

Benro A127 腳架 + sirui G20 Ballhead $950
Benro A127 腳架 + Benro KB1A Ballhead $850

版主

用咩腳, 好睇你裝支咩鏡上去
去深水埗睇就多d choice

首頁

尾頁

跳至