時事熱話

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

最起初是支持年輕人,話啲條例搞到香港冇曬自由,話內地啲毒奶粉家長好慘,要50年不變,是承諾問題。之後政府話暫延,親人話唔得,呢個政府令人民生活困苦,年輕人上車難,要堅持五大訴求。再話啲暴徒係江派指使,是共産黨內鬥,搞到香港亂曬。之後政府話撤銷,都係唔得,親戚話佢最憎共産黨,最好消滅共産黨。咁我話冇共産黨邊個來管?係迷trump Trump? 佢話就係要trump trump 呢啲搞下中國才好。

利申:這親戚十幾廿年冇返過大陸,天天看蘋果。

原來一個人的思考, logic 有問題就很難有救,入了邪教一樣。我願這類人承受翻自己借手殺人搞到社會不寧的惡果。

別墅

呢幾個月發現身邊都好多呢啲咁既人!毒果真係害人不淺!

大宅

慘在全港陪,遲d大把人失業, 窮人一多,治安一定有問題,搶,打劫會多。果時真的自食其果, 明知會有咁既後果,都咁多人支持,真是怪事年年有,今年特別多。

大宅

我都認同係邪教
最令我大開眼界嘅係無論班暴徒做咩佢地都包容不割蓆

佢地對自己老公都咁大愛就好啦

複式洋房

涅而不緇 發表於 19-10-6 23:38
呢幾個月發現身邊都好多呢啲咁既人!毒果真係害人不淺!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

別墅

kiwilau 發表於 19-10-6 23:39
慘在全港陪,遲d大把人失業, 窮人一多,治安一定有問題,搶,打劫會多。果時真的自食其果, 明知會有咁既後果,都 ...

姓賴既人會繼續賴政府造成,係唔會反思,人反佢地又跟住反,完全反智!

別墅

fff123fff 發表於 19-10-6 23:42

毒果真係無改錯名!一日一毒果,真相遠離我!班喪屍真係會信佢地班手足真係咁有愛,跟住就自己讚香港示威者係幾咁可愛。搭地鐵唔用百達通係怕俾人check到,所以會擺低啲錢喺一邊、拎左老人家啲紙皮,會放低廿蚊同貼張紙講唔好意思、燒左人地啲電單車,又會貼張紙留低電話號碼叫人去追討、行私刑打人,放火都係被迫,都係人地迫到佢地別無他選、為左香港既未來而戰... 其實佢地既行為係幾咁幼稚、偽善同虛偽,令人作嘔兼討厭!

別墅

冇錯!呢班就是喪尸!!

男爵府

下,咁都得,直播影住仲有得作?

『然而我告訴你們,就是所羅門極榮華的時候,他所穿戴的,還不如這花一朵呢!』
馬太福音六章29節

男爵府

黄媒好毒

子爵府

慘在全港陪,遲d大把人失業, 窮人一多,治安一定有問題,搶,打劫會多。果時真的自食其果, 明知會有咁既後果,都 ...
簡直撞邪

子爵府

涅而不緇 發表於 19-10-6 23:45
姓賴既人會繼續賴政府造成,係唔會反思,人反佢地又跟住反,完全反智!
...
單說美國,很多年輕人畢業出來已要揹住條大學學費條數,過百萬的,要買樓都唔係易。香港年輕人好停喇,比埋英美護照你,你都注定貧窮一世,因為冇正常思維,乜都要政府,不肯上進。到時飯都冇得開唔好怨。

子爵府

涅而不緇 發表於 19-10-6 23:59
毒果真係無改錯名!一日一毒果,真相遠離我!班喪屍真係會信佢地班手足真係咁有愛,跟住就自己讚香港示威 ...
千祈唔好再話為香港的未來!因為呢班人香港已冇將來。希望美國快啲接收呢班垃圾。

別墅

願天打雷劈黎智英,阿門

琥珀宮

回覆樓主:

仲有好真心發夢想做茨國人都係黃人必備思想

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

黎智英應該要上歷史書 絕代漢奸
te quiero mucho mi amo

大宅

死唔認錯咪愈來愈偏激,啲連環殺人犯都係咁來

侯爵府

香港呢幾十年好食好住,d人唔信會有苦日子,以為吵完咪又咁,,所以「攬炒」「大」d人,,,如果聽日港鐵繼續唔開,開有限時間,街市舖頭繼續開幾個鐘,日常生活煩到佢地,佢地先會明,,,
有d顏色朋友下下都「我又ok喔,我番工可以港鐵可以巴士,我唔mind打爛港鐵啊,咁鬼貴,大把錢請人整番啦,使擔心」
又有d住,番工同區,佢地唔理其他人死,「我帶阿仔落會所玩囉」,出面交通燈壞曬佢話「我留屋苑都唔出去」
自私人,沒遠見,,其實只要過1年佢仔番學要出屋苑咪知道,不過目前真係沒直接影響到,d人咪繼續支持d細路衝啦,橫掂係「人地d細路」

伯爵府

回覆 123mummy 的帖子

老既就日日睇蘋果,後生既就日日睇連登。
嚴重洗腦,唔禍害香港至奇

伯爵府

咁都得?真係好恐怖

首頁

尾頁

跳至