自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

子爵府

睇報紙睇過

侯爵府

Heard before!!!

珍珠宮

原帖由 木馬 於 09-5-16 12:26 發表
聽說現時可以將骨灰做鑽石? 詳情不太清楚, 想問有無聽過呢?

早幾日明報講過,係幾有意思架,真係永留存,但幾貴 lor, 3 萬蚊一粒!

我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

侯爵府

畀面勳章 大廚勳章

多年前有睇過一篇嘢講有錢嘅話骨灰可以做乜,例如做鑽石、飛上太空 ....

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

想知詳情

禁止訪問

珍珠宮

尋晚東張西望先講過.. 500g骨灰做一粒, 半卡又得, 一卡以上就要等耐d, 仲有證書忝.. 一d都唔平.. 絕對係有錢人玩意..

珍珠宮

畀面勳章

唔貴喎, 有幾多卡呢
乾手淨腳, 又可以永遠帶住親人, 概念唔錯

原帖由 webjen 於 09-5-16 12:32 發表

早幾日明報講過,係幾有意思架,真係永留存,但幾貴 lor, 3 萬蚊一粒!

男爵府

http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20090514/00176_037.html

Algordanza香港及中國區經理方時覺解釋,客人需提供先人五百克骨灰,技術人員會利用經註冊的技術,抽取骨灰中的碳物質,然後混合一顆金屬種子,再經過高溫及高壓技術將兩者合成,便能「種」出一顆粗鑽,合成後的粗鑽可依客人要求切割及打磨。方補充,由於要運往瑞士進行工序,轉化一顆四分一卡的鑽石需時約四個月,收費約三萬元、一卡則需時約一年,收費十五萬元。

15萬一卡唔貴, 不過要等一年...
(普通鑽石都差不多價...)

珍珠宮

原帖由 dincat 於 09-5-16 12:43 發表
唔貴喎, 有幾多卡呢
乾手淨腳, 又可以永遠帶住親人, 概念唔錯

我仲同女講.. 戴出街俾賊打劫時講..唔好搶我亞媽..

侯爵府

arm arm 聽... 嘩嘩嘩打到黎...有講...

我唔係有錢人...不過都有興趣呀...
其實放骨位, 都要比一大筆錢買啦...

如果我媽媽唔響到, 我都想咁做, 再將 "佢" 放響我手鐲盒

禁止訪問

子爵府

原帖由 tkkmama 於 09-5-16 12:45 發表

如果個賊知,嚇死佢都似

大宅

個 concept 幾好,早兩日睇報紙時見到都覺得好有意思,但一卡要成十幾萬,似乎個價值就未算並及囉~

1/4 卡都諗得過需時亦唔算太耐,個意義大好多,好似離世的親人可以常伴身旁咁!
Hi~Hi~大家好,我係家姐Christy抱住細佬佬Brian係媽媽的小樹熊啊 :lol: :lol: [img align=left]http://www.dotphoto.com/SAN1/92/EE/8F/i92EE8F4B-1C48-48B1-87BD-50E0FF12FDBF.jpg[/img]

珍珠宮

畀面勳章

傳家之寶
過左X代之後...........
我D後人全部係鑽石大王

原帖由 RonicaKwok 於 09-5-16 12:47 發表
arm arm 聽... 嘩嘩嘩打到黎...有講...

我唔係有錢人...不過都有興趣呀...
其實放骨位, 都要比一大筆錢買啦...

如果我媽媽唔響到, 我都想咁做, 再將 "佢" 放響我手鐲盒 ...

男爵府

其實3萬蚊個個我都會考慮~
但當我身家大漲...15萬個個我都會買~~
可以將至親至愛常常帶在身邊~

別墅

你可看以下網站

http://www.lifegem.com/

翡翠宮

幾有新意。
第時死左都要亞仔日日帶我出街。

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 tkkmama 於 09-5-16 12:45 發表

help~

首頁

尾頁

跳至