美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

等左1個星期, 終於等到, 我星期六去左尖沙咀做脫毛 !

先入房做問卷, 然後個女仔同我傾, 都詳細, 不過我估佢都新, 所以講d價錢有d亂 !
我只諗住做underarm, 但問下佢比堅尼位同lip, 每part 成五千幾, 有d貴, 而且其實我都唔係太需要 !

其實個女仔都有sales, 不過我問卷寫明我唔like hard sell, 所以佢冇迫我, 最後佢話我 7 -8 次underarm 可以完全攪掂, 叫我依家開個多個underarm course, 好似二千幾三千, 我都冇join, 因為其實每兩個月至可以做一次, 我 $1480已經六次, 等於成年, 再join 等於2年既course ! 2 年後發生乜事都唔知, 依家咁多美容院 close, 到時佢close 左, 依家有得 refund 都冇用啦 !

到最後, 我就簽card 然後做treatment, 係另一個專業d既美容師, 佢就好好, 好似大家講咁, 好細心, 一步步解釋比你聽, 好好 !!!

最後做完就約埋下次booking !

總結 : $1480 係好抵, 其他就唔知啦, 因為我其實冇其他問題, 所以冇乜急切性去做, 不過 $1480 就去玩下law, 平日去做waxing 都要啦 ! 所以我都推介大家去join $1480, 不過其他就自己諗諗啦 !

報告完畢 ! 如果有其他朋友做完, 都可以分享下啦 !

最後, 我想問下大家點用剃刀剃underarm, 因為treatment 其間, 只可用剃刀, 不可用其他方法, 我驚會剃傷呀 !

伯爵府

原帖由 Daisy媽咪 於 09-5-18 09:05 發表

先入房做問卷, 然後個女仔同我傾, 都詳細, 不過我估佢都新, 所以講d價錢有d亂 !
我只諗住做underarm, 但問下佢比堅尼位同lip, 每part 成五千幾, 有d貴, 而且其 ...

聽你咁講都想想地去做彩光脫毛, 尖沙咀又方便, 你講得幾實在, $1480/ 6 次, 已經係一年既course, 你心水都好清, 等同我join 左炭粉激光, 3 星期一次, 我 join 10 次都已經 30 星期, 即係都係1年course

佢有無保養架? 我之前join 炭粉那間呢, 話都係千零蚊包3年保養, 我話即係會出返啦, 咁我考慮得好清楚, 好彩都無join.......

我其實有興趣唇/ underarm... 當然要價格合理, 唔hardsell 為主, 你幾多星期後返去做多次?

大宅

原帖由 安安 於 09-5-18 09:47 發表

聽你咁講都想想地去做彩光脫毛, 尖沙咀又方便, 你講得幾實在, $1480/ 6 次, 已經係一年既course, 你心水都好清, 等同我join 左炭粉激光, 3 星期一次, 我 join 10 次都已經 30 星期, 即係都係1年course

佢有無保 ...

我冇問有冇保養, 因為佢話我要做7至八次至可以清哂, 即係話如果我只做六次, 只會有七八成. 我覺得如果咁既價錢有七八成都ok 啦 ! 費事加錢住, 可能一年後再有promotion 呢, 我覺得underarm 既野, 夏天一定會有promotion, 而冬天係淡季, 佢地都會諗d promotion, 唔駛心急 ! 一年後, 唔好彩close 左就 !

underarm + lip 好似要五千幾, 你可以去問下既 !

男爵府

我都join 左
join 咗2個course for underarm
total $1480 x 2 = 2960
我諗住6次後ok, 就可以refund
而且我d毛毛幾勁, 佢美容師話要8, 9次先ok

我都有向份 form 都寫, i don't like hard sell
所以佢地都無sell 我
不過要成兩個月先可以做一次, 真係好好好漫長的一個course~~~~~

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

好抵呀

我喺星港做完underarm成個course8次, 再買多6次@$300, total用左$7xxx, 都仲有毛毛出, 好嬲呀

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

甘平?係邊間黎架?work 唔work?
我想做腳唔知幾錢呢?

民房

我都有做,我依家都有係佢地個度做緊小腿,做左一次效果暫時唔錯.服務真係幾好,做緊要係有個保証,有退款,起碼一定唔會比左錢就算

男爵府

畀面勳章

有d人話唔多唔少都會生返少少!係咪真ga?

子爵府

其實彩光係唔係永久呢

子爵府

我都去做左underarm 一次,最好係唔痛囉..

我平時都係用剃刀,我會沖涼時,塗些沐浴露(加d水先)在underarm,然後再用剃刀,基本上係唔會損,因為你自己都會就住度力嘛...
剃完後塗番d cream會好d...

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

一定唔係

我做激光好痛吓, 做完10次都仲出緊
彩光mild好多,

做完嗰個月係好似唔出
隔2個月又出番

原帖由 陳美嬌 於 09-5-18 14:20 發表
其實彩光係唔係永久呢

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我個dr.見我做完10次仲有20-30%, 就話少左, 幼左, 出慢左已算成功, 吹賬

原帖由 波兒 於 09-5-18 13:58 發表
有d人話唔多唔少都會生返少少!係咪真ga?

禁止訪問

大宅

原帖由 damage 於 09-5-18 22:48 發表
我做激光成7次以上, 仲有幾條....之後都會再生架...只不過少d

咁彩光咪即係唔work ???

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

唔會永久
做完可能少dd卦

原帖由 Daisy媽咪 於 09-5-19 08:13 發表

咁彩光咪即係唔work ???

大宅

原帖由 Daisy媽咪 於 09-5-18 09:05 發表

我只諗住做underarm, 但問下佢比堅尼位同lip, 每part 成五千幾, 有d貴, 而且其 ...

AGREE
我係豐澤買電動剃都係$98,唔會剃損
好似佢哋用果款

男爵府

原帖由 ngma 於 09-5-19 10:50 發表

AGREE
我係豐澤買電動剃都係$98,唔會剃損
好似佢哋用果款

可以pm個樣比我睇吓
我成鬼日剃損~~~

大宅

原帖由 vet 於 09-5-19 10:29 發表
唔會永久
做完可能少dd卦

又衰左 ! 真係唔好貪平.........

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我洗左7千幾都衰左

你千幾蚊好好了

脫完成個course上嚟report吓吖

原帖由 Daisy媽咪 於 09-5-19 12:15 發表

又衰左 ! 真係唔好貪平.........

洋房

我都有JOIN到, 佢哋都有講到明
激光同彩光都一定唔可能會永久GA
只會永久減少毛髮喎

首頁

尾頁

跳至