時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

早晨!老公一早己經出咗門!希望能順利到達

大宅

回覆樓主:

我今日提早咗45分鐘返工。
特別留意地鐵入面著黑衫嘅人有冇靠近紅色緊急掣,大家努力呀!

男爵府

我要快樂 發表於 19-11-12 07:14
我只想話而家社會,除咗搞事示威人/覺得警察做咩都啱嘅人,仲有好多人而家立場都係中立,覺得法治係重要, ...

有眼睇,下下致人於死地嘅係暴徒,仲有在側邊吶喊助威的和理非文宣,他們滿手鮮血!
無人話警察做咩都啱,但佢地絕對沒有置人於死地!同埋,你見成個反智運動,污蔑香港警察,造謠,抹黑,已經去到無法無天的境界,呢個根本係佢哋策略,一開始嘅目的就係要解散警隊!要學烏克蘭嘛,運動初期以Winter on fire做文宣,洗黃人腦,不知所謂!

子爵府

我要快樂 發表於 19-11-12 07:06
我完全冇將暴力合理化
我只想講有恩有果,好似d細路仔想表達/要d嘢,同大人講,但大人唔理,咁咪大聲d吸引 ...

大人理解完啦,覺得咁樣啱定錯?如果係錯嘅,當然要明確指出,不過好多人為咗光環尤得佢哋愈來愈錯
冇錯,有因有果,細佬仔要不合理嘅嘢,解釋了點解唔俾佢哋自己唔接受,於是摞地哭滋擾他人以作威脅,大人拉走佢要求佢冷靜自己諗吓,呢點又難理解嗎?
我睇得出你唔係合理化佢哋暴力行為,但明明佢哋已經過曬火,亦明知佢哋自以為是唔會聽人講,唔強行停止佢地行為對大家又會有好處?
而家根本已經過了「理解」及「對話」stage,好多人仲唔明白,愈來愈多私了除左表示暴徒愈來愈癲,同樣表示對家多咗出聲愈來愈忍受不了,難道又等對家出手傷害至支持實彈強制止暴制亂嗎?

珍珠宮

smilelulu 發表於 19-11-11 09:16
佢哋最鍾意用自己以為有邏輯嘅思維去決定睇到嘅嘢,個個都當自己係福爾摩斯
...

真的

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

今日所有黃人都返齊

公爵府

我要快樂 發表於 19-11-12 07:06
我完全冇將暴力合理化
我只想講有恩有果,好似d細路仔想表達/要d嘢,同大人講,但大人唔理,咁咪大聲d吸引 ...

我明白呢個道理,但黑衣人唔應該用暴力迫人認同

大宅

mike89 發表於 19-11-12 10:22
真的

唉,癲㗎!呢張係另一角度影,我都見WhatsApp gps流傳

水晶宮

返工

大宅

smilelulu 發表於 19-11-12 17:19
唉,癲㗎!呢張係另一角度影,我都見WhatsApp gps流傳

永遠只係想將自己所想嘅嘢變為事實,事實原本係咁

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

首頁

尾頁

跳至