時政擂台

跳至

首頁
23456...7

尾頁

男爵府

暴大唔係浪得虛名,要知道黃師出暴徒,上樑不正下樑歪!

公爵府

tester5 發表於 19-11-12 19:34
現在d警察真係好奇怪,未讀過大學就真係未讀過大學,其實大學有人「集結」幾咁奇?O camp, 千人宴,時時都 ...

依家兩邊都癲左,正如成班暴徒為放火而放火,為擲汽油彈而擲汽油彈,但又會擲到自己人同記者,毫無operations 可言。你同意嗎?

子爵府

Shellyxlk 發表於 19-11-12 20:20
仲話唔放人要炸咗吐露港,恐怖分子,美國唔係好鍾意打恐怖分子嘅咩?快啲出兵
...

好恐怖,可以即拉啦!成班人喪心病狂

伯爵府

露比EE 發表於 19-11-12 19:19
無佢既縱容,暴徒會少啲,市民會安全d,今日江sir已經講得好清楚,無論係香港任何地方,只要有人犯罪,就 ...

咪系,段狗若包疪暴徒就連做狗都不配

侯爵府

TAKTAKB 發表於 19-11-12 20:47
咪系,段狗若包疪暴徒就連做狗都不配

對!

子爵府

2024年龍年勳章

winya 發表於 19-11-12 19:52
回覆 tester5 的帖子

攞弓箭射警察, 咁都唔算有問題?喺橋掟嘢落條路度堵塞道路 咁又唔係犯罪?

今日見到條片,中大仲向停係度嘅列車掉磚,車上有好多乘客。。
港大就從橋掟枱凳落路面塞路,好牙煙,枉顧他人生安全。。
今日已經掉到有人受傷。我好奇怪,太子冇人死,有D暴徒支持者顯得自己好善良,又喊又拜。但見到D人高空擲物,破壞路軌,就唔會咁善良去吶喊,叫暴徒唔好咁做?咩腦回路,真心唔明。。。企校長旁嘅"中大"蒙面學生?袋裝一個汽油彈,在校內喎,D人唔覺有問題~~而且蒙住面袋住彈嘅未必係中大本校學生,點解樓上有人會認為警察唔應入去執法?呢班人中有機會係社會閑雜罪犯同恐怖份子嘎~

伯爵府

tester5 發表於 19-11-12 20:19
我唔係想同任何人理論,係睇住中大直播就忍唔住。

都唔明班差佬做緊咩,完全為開槍而槍,為放TG而放TG, ...

咁班暴徒為吔而破壞,堵路,放火?
警察放TG,催淚彈因為有暴徒 ,本未倒置
就因為班PK黃絲,盲撑,煽動,一定會有報應

伯爵府

開心吸收勳章

現在d警察真係好奇怪,未讀過大學就真係未讀過大學,其實大學有人「集結」幾咁奇?O camp, 千人宴,時時都 ...

督察級係要大畢業,唔該你拉,針姐收聲。

無知真係無知,大學破壞成咁都冇問題。 究竟我是否同你都生活在同一個香港

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

無暴徒就無TG, 支持暴徒正人渣

水晶宮

JoanC 發表於 19-11-12 19:18
縱容自己學生做無人性嘅行為,仲要怪警方執法,真係咩人教出咩學生。正正係『教不嚴,師之過』。
...

男爵府

回覆樓主:

所以諗住為討好佢地,諗住息事寧人,係唔work,佢地唔會多謝你

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

millennia 發表於 19-11-12 20:42
依家兩邊都癲左,正如成班暴徒為放火而放火,為擲汽油彈而擲汽油彈,但又會擲到自己人同記者,毫無operati ...

如果你剛剛睇住直播,你就會同我感受一樣,完全唔明警察做緊咩。

我明你想守住條橋,你咪踎飽佢囉。

人地係校內範圍,校長都一齊,你兇人做咩呢?私人地方呀,你有「合理証明」有暴徒咪攞拘補令拉人囉,又冇?仲要主動開槍?又TG?學生當時都未擲過一粒汽油彈。之後就開始互片。

喂你咁驚青,你就早d返屋企訓啦。
就好似噚日西灣河咁,人地鐵通都冇支,根本唔justify去開槍,個男仔仲要瘦到支竹咁,你一腳都踢開佢啦,開記招冇借口就唯有話「後面有班人蠢蠢欲動」,點蠢蠢欲動呢?你咁驚青唔好做差人啦,拎槍係好危險架,你唔好害人,返屋企訓啦。

侯爵府

叼野落路軌唔可以足你?因為你讀緊書?而家返學包殺人放火?邊條校規?你叼完野路軌個校長口頭應承唔再叼,你哋就可以拍拍屁股走?就冇責任?

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

2007WNIP 發表於 19-11-12 19:12
全班大學校長都係垃圾,怕哂D學生,又怕自己條命,攬住班禽獸。

大學校長保護學生人身安全,有何不對?如果任由事情發生都不理,才不配做校長。你呢D說話甘涼薄,才突顯你的無知

公爵府

tester5 發表於 19-11-12 20:59
如果你剛剛睇住直播,你就會同我感受一樣,完全唔明警察做緊咩。

我明你想守住條橋,你咪踎飽佢囉。

多謝你咁長篇的回覆

但反而我問你同唔同意兩邊都癲晒你完全無答。同人傾計係希望雙方交流,既然雙方交流唔到無謂浪費大家時間。謝謝

子爵府

回覆樓主:

就是有一班人還是盲撐嗰啲暴徒,你哋有冇留意,越多人撐佢哋的地方,佢哋就會在嗰度搞事,睇暴大就知,撐佢哋啦,而家修理校園

侯爵府

limotea911 發表於 19-11-12 21:02
大學校長保護學生人身安全,有何不對?如果任由事情發生都不理,才不配做校長。你呢D說話甘涼薄,才突顯你 ...

(香港警察)保護(我哋)人身安全,有何不對?如果任由事情發生都不理,才不配做(香港警察)。你呢D說話甘涼薄,才突顯你的無知

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

wai4919 發表於 19-11-12 20:53
督察級係要大畢業,唔該你拉,針姐收聲。

無知真係無知,大學破壞成咁都冇問題。 究竟我是否同你都生活在 ...

我係屋企拎把關刀舞你理得我呢?

咩叫私人地方呀?

大學都未報警,關你咩事?

你擔心路軌,你咪守住條橋囉。開咩槍呢?

子爵府

tester5 發表於 19-11-12 20:19
我唔係想同任何人理論,係睇住中大直播就忍唔住。

都唔明班差佬做緊咩,完全為開槍而槍,為放TG而放TG, ...

你覺得放teargas 嚴重d 還是 放火嚴重d? 我見到你冇提過放火行為

男爵府

millennia 發表於 19-11-12 21:03
多謝你咁長篇的回覆

但反而我問你同唔同意兩邊都癲晒你完全無答。同人傾計係希望雙方交流,既然雙方交流 ...

你唔係諗住同佢交流倒呀!佢從來得兩個套路,1. 千字廢話,2. 低質sarcasm

首頁
23456...7

尾頁

跳至