在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

我bb係比工人take care架, 無老人家睇
你地呢?

複式洋房

我BB剛剛五個月大, 只係有工人照顧。無老人家幫手呢!

男爵府

我又黎傾吓先

大宅

而加工人惡哂, 都吾知點算?

你地幾時幫阿仔報名讀書架?

大宅

我係75年媽媽, 仔仔而家一歲三個月, 返緊半日工, 自己和婆婆揍, 都留意緊幼兒園喇!

公爵府

好媽媽勳章

我係73年mama,可以入0黎傾0麻? 有一仔一女,大仔12歲Lu,細女快6歲0剌....準備搵小學.... 0吾請人湊,自己湊大0既
你的人格如何,你的人生亦必如何!

大宅

回覆 5# 小孖寶 的文章

我都好想揾份半日功,你估多吾多秘書係半日呢?

大宅

你係全職MAMA呀
你好YOUNG就生第一胎呀

原帖由 1013angel 於 09-5-19 01:47 發表
我係73年mama,可以入0黎傾0麻? 有一仔一女,大仔12歲Lu,細女快6歲0剌....準備搵小學.... 0吾請人湊,自己湊大0既

男爵府

咁你個bb幾大??工人湊真係好唔放心~
我bb就婆婆揍,我都好想全職湊,但無奈要做..hehe 

原帖由 yorn 於 09-5-18 11:32 發表
我bb係比工人take care架, 無老人家睇
你地呢?

複式洋房

回覆 5# 小孖寶 的文章

我都係75年Mama呀! 依家BB - 16個月大. 依家頭痛緊搵幼稚園.

大宅

真係好頭痛!!! 很多都話要排waiting, 有些就話九月十月才開始報名! 另外,我都未俾阿仔上playgroup, 你呢?

原帖由 sarahjyong 於 09-5-19 22:33 發表
我都係75年Mama呀! 依家BB - 16個月大. 依家頭痛緊搵幼稚園.

大宅

我都係75年媽媽,亞囡20個月,係育嬰院,諗住足三歲先比佢返K1.黎緊7月小b出世

大宅

My son 17mths la, not know to talk, so a bit worry lor

原帖由 sasa612 於 09-5-19 15:29 發表
咁你個bb幾大??工人湊真係好唔放心~
我bb就婆婆揍,我都好想全職湊,但無奈要做..hehe 

男爵府

我個女都15個月lu~~
其實工人湊已屋企冇其他大人都可能會有呢個問題, 我朋友個仔都係因為咁, 冇得聽同練習, 好遲先識講野. 所以你放工返到屋企就多d同bb傾吓計, 咁會好d.

原帖由 yorn 於 09-5-20 16:09 發表
My son 17mths la, not know to talk, so a bit worry lor

男爵府

畀面勳章

我個仔都16個月,有工人姐姐揍,有個家姐11years, 我吾想比bb返n1, 驚好多病菌,佢有返playgroup, 都ok, 我住元朗, 有無mama 住元朗, 不過我要返工,可以成日有聚會

複式洋房

原帖由 小孖寶 於 09-5-20 11:20 發表
真係好頭痛!!! 很多都話要排waiting, 有些就話九月十月才開始報名! 另外,我都未俾阿仔上playgroup, 你呢?

我個仔11個月大已經上Playgroup. 妳個係大B, 定細B呀?

男爵府

依...我住屯門喎, 好近好近.

我聽好多人講返N1就好易病, 但我個係大女, k1就成3歲半有多lu...所以我都會比佢返n1囉...你係邊度返pg呢 ?

原帖由 Zita-ma 於 09-5-20 17:40 發表
我個仔都16個月,有工人姐姐揍,有個家姐11years, 我吾想比bb返n1, 驚好多病菌,佢有返playgroup, 都ok, 我住元朗, 有無mama 住元朗, 不過我要返工,可以成日有聚會 ...

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

報到! 我係75年媽媽, 仔仔而家一歲三個月, 返緊全日, 婆婆(我媽咪)揍, 住沙田, 但隨時搬, 主要就個仔返校!

還未決定報邊間n1, playgroup 就報過好幾間!

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 yorn 於 09-5-19 12:15 發表
你係全職MAMA呀
你好YOUNG就生第一胎呀
係0牙...仔仔快高過我Lu....不過佢好快要出國跟佢老豆.....我個心又喜又悲.....(冇人聽我傾訴):-( :-(

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 lyhv 於 09-5-21 14:19 發表
報到! 我係75年媽媽, 仔仔而家一歲三個月, 返緊全日, 婆婆(我媽咪)揍, 住沙田, 但隨時搬, 主要就個仔返校!

還未決定報邊間n1, playgroup 就報過好幾間!

...
0我...原來妳比我細兩年然架 點解0甘細個就俾佢返全日0尼?

首頁

尾頁

跳至