跳至

首頁

尾頁

別墅

睇到我...好似自己個身喺度痕咁....

寶寶豬婆婆真抵鍚

You are very special, There is no one just like you
Created by the Master, God made you to be you
You are very special, Exclusively designed
You are very special, And I'm so glad you're mine

洋房

我用個隻係六神花露水. 係叫朋友係國內買. 支花露水係注明驅蚊.
陣味通常拖完地之後, 等乾就會無晒!
另外有一隻係噴霧式花露水(都係六神牌子), 出街個時噴係自己度都會好少蚊咬. 我奶奶去後山花園時, 都會噴. 我奶奶都話真係無蚊咬佢!
我都係住係村屋! 如果再想蚊遠離自己. 最好裝埋紗窗應該就會好少蚊入到屋.
希望我既意見幫到你啦!

原帖由 KUROMI-BB 於 09-5-19 09:50 發表
花露水係咪藥房就買倒喇,定要去"雙X嘜"專門店至有呢?

同埋D花露水會唔會好快蒸發冇晒陣味呢?

子爵府

Thanks!!!

原帖由 靚靚長春滕 於 09-5-20 13:51 發表
我用個隻係六神花露水. 係叫朋友係國內買. 支花露水係注明驅蚊.
陣味通常拖完地之後, 等乾就會無晒!
另外有一隻係噴霧式花露水(都係六神牌子), 出街個時噴係自己度都會好少蚊咬. 我奶奶去後山花園時, 都會噴. 我奶奶 ...

子爵府

唔記得講......d冰茶隔咗一夜效果更佳!!!

複式洋房

我個bb都係成日俾蚊或蝨咬呀﹗我想問咩叫獨子蒜,點整?仲有呀如果係張梳化或床有蝨,有咩方法呀?可唔可以淋d花露水落去,或攞花露水抺?
原帖由 KUROMI-BB 於 09-5-18 17:39 發表
唔係蚤....因為後may爸爸殺死咗2隻兇手 ,見血嫁 !!!

舊年佢仲細時都有放包"獨子蒜"喺佢床頭,不過自佢有次摷咗成包出嚟玩之後 就冇用喇。如果要佢攞唔倒我估都要放得幾遠,咁我估又起唔倒 ...

大宅

好媽媽勳章

唉, 我今日先比d蚊咬到腫晒, 好在呀女咩事都無, 不過我日日都比蚊咬, 真係好辛苦....

子爵府

"獨子蒜"即單頭嘅蒜頭,唔洗整,就咁去街市買就得喇!!!

前晚搽遲一陣麻油渣嘛,一入房就見倒隻大蚊企喺寶寶豬個肥面肉度,立即急call老公入房,好彩最後都俾老公拍c 咗 ,但寶寶豬已經俾隻衰蚊咬咗5大粒勁腫嘅 !!!

原帖由 Cissyli 於 09-5-22 00:52 發表
我個bb都係成日俾蚊或蝨咬呀﹗我想問咩叫獨子蒜,點整?仲有呀如果係張梳化或床有蝨,有咩方法呀?可唔可以淋d花露水落去,或攞花露水抺?

首頁

尾頁

跳至