夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

太太係事業女性,今年5月生咗BB女,放完產假返工之後有一次同佢嗌咗交,佢搬返去佢娘家,小朋友由我呢邊照顧,之後佢都無點理過個小朋友,關於BB大大小小嘅事都唔理,又唔幫手養,有錢就係去美容買衫買化妝品,究竟有冇問題?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

LittleMeiMei16 發表於 19-11-20 14:28
太太係事業女性,今年5月生咗BB女,放完產假返工之後有一次同佢嗌咗交,佢搬返去佢娘家,小朋友由我呢邊照 ...

複式洋房

crystal媽咪 發表於 19-11-20 14:42
之前冇傾過生仔照顧問題?
係咪有左先生?

小朋友出世之前都有兩邊屋企傾過照顧問題,佢娘家果邊話照顧唔到所以決定由夫家屋企照顧,家庭每月開支結婚前一早傾好兩公婆一齊支持個家,幫小朋友儲錢;到佢今次搬返娘家之後就一文錢都無俾個小朋友。三個幾月以來都係見咗個小朋友三四次,就算見佢都唔會話為阿B買咩,就連一件衫件襪仔都無。其實我唔係話貪佢咩,佢做果行月入Ok, 但作為一個媽媽能夠做到咁?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

LittleMeiMei16 發表於 19-11-20 14:56
小朋友出世之前都有兩邊屋企傾過照顧問題,佢娘家果邊話照顧唔到所以決定由夫家屋企照顧,家庭每月開支結 ...

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

係有D不負責任~~
咪傾下囉~~唔通可以點??

男爵府

LittleMeiMei16 發表於 19-11-20 14:28
太太係事業女性,今年5月生咗BB女,放完產假返工之後有一次同佢嗌咗交,佢搬返去佢娘家,小朋友由我呢邊照 ...

好小做媽媽對自己十月懷胎既會甘狠心
其實有啲咩問題引致,建議你哋三口六面傾清楚
將個問題解決左佢

瑪瑙宮

好少女人係咁, 多數媽媽對孩子的事上心過籠就有.

男爵府

咁因咩事同太太嘈到佢要搬走?佢未搬走前已好唔想湊b? 你由得個老婆一直搬走,佢唔肯搬返屋企係咩原因?佢有無開到口話唔要個女?
樓主似未講哂full picture,好難評論...

男爵府

回覆樓主:

好好同佢傾下,係佢未準備好做媽媽定係嬲你唔氹佢返去,本身係為咩嘈?如果係打算繼續同太太行落去問題始終都要解決

子爵府

畀面勳章

為乜事嗌交?傾下囉,傾唔掂咪分居,然後離婚

珍珠宮

如果當事人(事主),BB的父或母覺得有問題,唔開心,咁就係問題啦。要事主一起好好溝通下,搵出個共識來處理Lee件事。如果不變,是但一方,或雙方 都會感到受壓迫而情緒上受滋擾,這種關係不健康吧。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

男爵府

點解生之前嘅撫養問題係由兩邊家庭傾?你哋唔係兩公婆傾架咩

男爵府

回覆樓主:

當然有問題 !!!
(1)媽媽沒有責任,BB沒有母愛
(2)兩夫婦分開有問題
無論家庭出現什麼問題,
BB無辜的,不應放棄照顧/關心囉 !
媽媽不聞不問,即是與冷血沒有分別 !
每事必有原因導致的,咁大問題還要上網問有無問題? 吓 !
希望和平解決 !

大宅

Nancy20090615 發表於 19-11-20 17:48
好少女人係咁, 多數媽媽對孩子的事上心過籠就有.

是有些奇怪,女性通常比較緊張。
是否本來就唔係噤喜歡小朋友,突然有?!

瑪瑙宮

dinner1314 發表於 19-11-21 09:31
是有些奇怪,女性通常比較緊張。
是否本來就唔係噤喜歡小朋友,突然有?!
...

好少好少女人係唔攬實屋企老公同仔女的, 無尼 D 佢地會無晒安全感, 覺得自己無晒價值, 女人亦好怕孤獨, 已婚好怕老公比其他女人搶走. 女人又要响 FB 哂家庭幸福咁喇.

不過, 時代唔同, 而家好多人倚賴手機上網自娛, 本身個人成長背景又自私自我媽寶等等, 會忽略其他範圍都唔定.

男爵府

Nancy20090615 發表於 19-11-21 09:45
好少好少女人係唔攬實屋企老公同仔女的, 無尼 D 佢地會無晒安全感, 覺得自己無晒價值, 女人亦好怕孤獨, 已 ...

又可能樓主太太是女強人~事業大過天

瑪瑙宮

mingmama 發表於 19-11-21 12:31

都會

公爵府

mingmama 發表於 19-11-21 12:31

我都認為係囉
否則一個女人唔會唔理個b
點都係自己懷胎10月生的

子爵府

回覆 LittleMeiMei16 的帖子

雖然我都覺得女人好少咁絶,但我諗精結係你哋嗰次係為咩嘈,你的反應係咩,因為有聽過有啲老婆係會呷個女醋,覺得個老公淨係有女大過天。

伯爵府

想生BB熱投

無問題。點解佢要湊。你唔想湊咪請工人湊囉。只負責鍚同俾錢咪得。新一代都係咁架啦。
I am Agent P

首頁

尾頁

跳至