夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

十月懷胎,痛不欲生幫你生個小朋友出嚟,三句唔埋叫個老婆搬?你深切反省一下啦!唔該你好好向個老婆道歉!

侯爵府

LittleMeiMei16 發表於 19-11-29 20:42
果晚吵得好利害,佢仲大大聲鬧夫家的所有人是垃圾,我話你咁唔滿意咪搬走咯,第二日佢執曬D嘢走。到而家已 ...

所以有d說話永遠唔可以出口

複式洋房

睇完你講既野,就知你好計較,咩都計住,如果你手頭緊,唔想付出唔應該生仔。 同埋你講野鬧你老婆既內容都好mean,趕佢走, 趕人走離開左個家,都只係focus 係錢度 。

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

一個巴掌拍不響貧賤夫妻百事哀。既然BB已經生左,追究係邊個既責任,誰對誰錯,還有意義嗎?你地要解決的問題不但係經濟問題,還有婚姻問題,咁落去好快無左個老婆,其實你係咪已經有心理準備頭家會散?

複式洋房

多謝大家給予寶貴意見,所有意見我都會接受。
經過呢幾個月,中間呢大半年,搵咗社工,見咗好多次,我已經有離婚的心理準備。

女依然由我湊,小朋友就來識行,叫爸爸已經好清晰,下一步就要諗教育。

而老婆,唔肯見社工。已經唔知點講佢,或者大家教我應該點睇呢一件事:佢到而家依然對住我講死全家。
我完全啞咗對應唔到呢種言語暴力,已經唔係處唔處理問題的層面。

複式洋房

經濟係一個好實際的問題,我都好似好多香港人一樣打兩份,要應付供呢樣供果樣嘅問題。生活好現實,基本上我無曬時間精神去諗我段婚姻,容我呻一句,真係好無奈,有時覺得好辛苦。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

LittleMeiMei16 發表於 20-3-25 16:50
多謝大家給予寶貴意見,所有意見我都會接受。
經過呢幾個月,中間呢大半年,搵咗社工,見咗好多次,我已經 ...

過左幾個月佢都咁激動(叫你死全家)。唔好迫佢見社工,佢可能覺得自己無錯,不會做輔導

佢有冇揾過你地?
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

介唔介意講下你地大約幾多歲呀?
前因後果真係無人夠你地自己清楚
我唔知樓主你有幾多/幾衰 (唔係想鬧你, 只想表達唔知你地邊個對邊個錯)
我覺得好奇怪, 作為女人, 無論老公幾衰, 對唔會掉低自己仔女

希望你可以俾到雙倍既愛你囡囡啦!! 陪佢玩, 陪佢成長

侯爵府

2024年龍年勳章

暫時唔覺得樓主有問題。樓主太太唔係事業女性, 係唔安份從此困係家中湊女。
樓主太太好似唔想做人媽媽,可能好後生未定性。
就算經過10月懷胎, 都未必好辛苦懷出母性。 佢一時想全職湊b, 一時生完又要休息多一個月,
一時貪靚紮肚, 見阿囡好似影動物咁, 又(叫人死全家), 呢個女仔都好極有限。
佢似大陸果d想母憑女貴, 生完想做少奶奶唔負做媽媽責任,
我內地d舅母好興, 生一竇仔女就坐正男家做少奶奶,
日日去打麻雀唔返屋企, 請工人請補習教d仔女,
仔女十幾歲都冇家教, 冇人生目標, 從來冇聽過對仔女開聲講野, 好似啞咁, 將來都出唔到社會獨立。
我如果係樓主, 寧願個女交俾嫲嫲湊, 費事跟阿媽學壞。
還好樓主字裡行間寫下囡囡成長階段, 至少b女還有爸爸愛護。

男爵府

小菜豆 發表於 20-3-26 16:02
暫時唔覺得樓主有問題。樓主太太唔係事業女性, 係唔安份從此困係家中湊女。
樓主太太好似唔想做人媽媽,可能 ...

我都覺得出口叫人死全家真係好無品

小菜豆    發表於 20-3-26 16:11

大宅

樓主,你太太根本唔愛惜你地的家庭,佢言而無信(講咗共同努力夾錢又反口,當初講好夾即係佢也想要BB啦),佢家人得把口冇出力 ,其實人哋冇義務出力,但係既然幫唔到忙,就唔應該多管閑事囉,(你地想請工人又話唔好),計返時間你地應是BB出世後5-6個月吵大架(因佢走咗4個月,而你話BB開始學說話,那應近十個月大了) 佢應冇產後抑鬱 (佢識自己放多一個月假 ,又識叫人上門紮肚扮靚,咁即係話作佢只係好逸惡勞啫)
我係你會佢好冷靜傾一次,問佢 想唔想繼續你哋嘅婚姻生活 ,想就即刻返嚟大家共同努力當初嘅 承諾,否則拉到算數啦。

大宅

樓主又的確有啲計較,做男人大方少少,體貼多少少啦,男人計較真係死穴
但老婆都唔係好得去邊,冷血,無心想維繫宜個家,有啲自私,正常一個女人一定會仔女行先,老公放後面,但佢完全係自己行先

首頁

尾頁

跳至