時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

wai4919 發表於 19-12-2 08:09
我身邊都好多黃人,仲無理指控都聽過,已經中左邪,怎講佢地都唔聽。

最 誇張那個,係一個無知阿嬏,60歲 ...

只可以話黃媒今次好成功,舗天蓋地無孔不入嘅文宣令到好多無知巿民相信

子爵府

heily123 發表於 19-12-2 08:24
只可以話黃媒今次好成功,舗天蓋地無孔不入嘅文宣令到好多無知巿民相信
...

所以公民教育都要教 點樣查證同埋分辨真假新聞!
1/ 例如唔同陣營嘅傳媒或報章;
2/fact check 咗,先至好傳
3/用客觀邏輯判斷(有些傳言)根本冇可能相信

別墅

好似一間學校,滋事份子比正常讀書守規則的學生多,變左做band3,比外人和上一代放棄,班bully還仲未知道後果嚴重,大大聲話自己系大多數。你估情況繼續,間學校會變成點?

從來不是要回應,只要答應,惡霸仲以為自己好威。樓主應該無下一代了

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

bk唔小黃人扮中立,有小小事被明黃人發大黎講,呢d暗黃人就出黎幫

大宅

我地一層六戶,4藍2黃家庭,其中一戶黃好早就知,平日都自私古怪,鄰里關係差!

大宅

hebesiu 發表於 19-12-1 07:34
呢度好似大部份人都唔鐘意破壞 , 不支持示威人仕既行為 , 但我從網上 , 街上 , 朋友圈子發現黃人又較多

你喺咩網見多黃人先?連登?
你話出面多黃人,係佢哋比較嘈啫! 譁眾取寵, 慌死人唔知佢存在咁!

大宅

回覆樓主:

是非不分,以為打字多就有道理?講浮屍墮樓,生化武器?!
警察可以隻手遮天,可以濫捕的話,第一個就搞掂河童賣國賊啦!仲會俾你地玩半年咁耐?!
把口咁臭思疑佢係當日有份爬屎渠上地面的曱甴

男爵府

IloveCS 發表於 19-12-1 08:14
本身都冇乜特別黃定藍,
但中大理大事件後,
真係見到D警察太暴力,

咁死左幾多個?如果警察暴力就唔會重有暴徒私了、放火啦!你咁都叫中立被私了的市民真係死、半死、燒你中立到睇唔到,勁呀

首頁

尾頁

跳至