時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

laukkk 發表於 19-12-2 00:47
踩上去佢辦公室囉,質問佢究竟點做野

其他人點做我唔知
我見到隻所謂議員一定問, 1/1後, 搵得仲密

男爵府

syyysc 發表於 19-12-1 23:50
佢站係示威者嗰邊,頭嗰次阻止警察入黄埔私家街。
有六成人支持佢連任。

係,但又公平啲講,佢對比前任區議員做社區事務係積極既,我都見過幾次有事佢都有出來,不過知道佢係撐黑衣人我都好失望,佢支持民主我唔介意,至少佢有做好區內事務、但佢厚此薄彼鬧警察放tg但又唔話啲黑衣破壞商店交通燈地鐵我就七不能接受

奈何今屆另一候選人比我感覺懶到出汗,咁耐我真係一次都冇見過,除左寄來幾封選舉信有幾張佢工作既相(仲要張相個樣都求求其其咁)..... 又空降又懶.... 點贏到鄺葆賢?!

珍珠宮

pandafong 發表於 19-12-1 23:13
咁唔支持甲甴嘅黃埔居民真係有排受囉!

無辦法吖
誰大誰惡誰正確
幸福肥師奶

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

bbcelia 發表於 19-12-1 22:10
因為蛋
多居民,等居民怪警察放摧淚蛋,等多啲人支持佢地

男爵府

laukkk 發表於 19-12-2 00:45
所以我好贊成開真槍

其實tg真係冇用,散唔到人,影響民居或者無辜路過巿民,堵路打爛鋪倨啲全部捉唔到,捉來捉去都係啲出口既巿民

珍珠宮

iris2014 發表於 19-12-2 00:57
其實tg真係冇用,散唔到人,影響民居或者無辜路過巿民,堵路打爛鋪倨啲全部捉唔到,捉來捉去都係啲出口既 ...

係呀,剩係一味驅散有咩用,班黑衣人見冇事又出黎攪過,點解經過理大件事,d人都未經一事長一智,暴動罪坐十年監架

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

iris2014 發表於 19-12-2 00:55
係,但又公平啲講,佢對比前任區議員做社區事務係積極既,我都見過幾次有事佢都有出來,不過知道佢係撐黑 ...

我有見過另一候選人,但佢D派傳單助手好似好驚,唔敢派俾年青人。一到放工時間就收隊,可能怕有危險。
想深一層,你會明白的。

珍珠宮

回覆樓主:

我仲未訓得著,出面一有聲我就起身去裝下,唉。。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

大宅

popocat 發表於 19-12-2 00:19
根本係刑事毀壞! 究竟係警力不足定乜原因次次都捉得幾隻

可能要等2020年立法會撰舉,等多d之前投泛民班市民炒車,而對黃議員心淡和憎恨。等建制派在立法會撰舉反彈大勝,先至決心大手拉人,才大守捕。

男爵府

syyysc 發表於 19-12-2 01:04
我有見過另一候選人,但佢D派傳單助手好似好驚,唔敢派俾年青人。一到放工時間就收隊,可能怕有危險。
想 ...

你咁講我就知道,但一直以來我真心未見過佢,宣傳不足,又要空降,假如係一個理性只從區內事務計,不計黃/藍或反暴力/反警暴計,其實投鄺葆賢係可以理解....

當初收到單張我都好失望點解建制派一個咁既人來參選?真係咁冇人?定想放棄黃埔西?

男爵府

laukkk 發表於 19-12-2 01:07
我仲未訓得著,出面一有聲我就起身去裝下,唉。。

係~ 平靜左兩星期,今晚又要精神緊張

大宅

回覆樓主:

玩緊火

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

iris2014 發表於 19-12-2 01:10
係~ 平靜左兩星期,今晚又要精神緊張

我又係。香港真係我家,點忍心啲放火,打爛晒啲嘢??
奇就奇在,黃人完全無感覺,唔心痛,,見到自己屋企燒咗,爛晒,可以講句“無辦法,係咁架啦“就算,究竟佢哋係咪真係愛香港?

大宅

iris2014 發表於 19-12-2 01:09
你咁講我就知道,但一直以來我真心未見過佢,宣傳不足,又要空降,假如係一個理性只從區內事務計,不計黃/ ...

講開區選,我知有啲好勤力的建制議員,都無法連任,民意海嘯無可避免。而且佢地擺街站,都會俾啲年青人鬧,所以點會擺得耐街站

男爵府

回覆樓主:

我黃埔人,我好憎暴徒

男爵府

如區議員係黃人,呢D破壞算小事啦!最好日日破壞區內設施,呢D係黃人區議員嘅責任,每區要破壞設施!佢哋唔係來建設㗎!

子爵府

kikiboy 發表於 19-12-1 22:41
你期望區議員出來做D咩呀?
個區議員鄺葆賢出咗來鬧警察
佢代表民意嘛, 咁區內街坊會支持警察唔駛執法嘅

別墅

babyhoi 發表於 19-12-1 22:24
佢地只鬧警察放tg,
唔鬧乞衣破壞架,
仲好歡迎添!
同意!
這班人是以政治取態凌駕於人類基本的良知和道德之上。
在幼稚園時候, 就教了我們要誠實,愛惜公物,不可持強凌弱。為了政治目的, 為了「明天更加好」, 這班人選擇了支持謊言,欺凌,破壞,殺人,放火,燒人等等, 再用什麼口號,謊言去為自己開脫, 遮蓋自己的眼睛, 選擇大聲疾呼去說著執法者的不是和社會的不平,藉此支持自己倚靠暴力甚至戰爭去求變的政治目標,埋沒了道德和良知去剝奪一小群只愛和平寧靜的香港人。

塗污了的路牌, 不平的道路, 壞了的交通燈, 水毀了的升降機, 只會影響一班小數的長者或行動不便的香港人,所以他們就可以接受,所以要不斷重覆上演。可惜我未能認同,也覺得可悲和痛心。

大宅

seiko123 發表於 19-12-1 22:18
民意呀!自己地區自己搞

對啊,燒多d雜物,又自己放下煙霧餅。

最近風高物燥,街坊無理由唔幫手足做起個勢。

首頁

尾頁

跳至