懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原帖由 imyim 於 09-5-20 08:51 發表
其實我想問下, 大家幾時開始有腰痛咖?
我聽日就18wk囉, 暫時未有腰痛同胎動, 都唔知洗唔洗買托腹帶?

我同mylovelybb差不多
多數時間都無事,但有時企得耐,或者保持同一姿勢太耐,就會攰攰地~~

複式洋房

原帖由 mylovelyBB 於 09-5-20 08:37 發表

我都有係yahoo 寫blog架!pm左個blog址俾你,你得閒都pm返個blog址俾我呀!

mylovelyBB, jkfamily, gulolo,

我都有Y!Blog,我pm你們我的address.

伯爵府

我預產期係10月7日 威爾斯

昨天去了北區醫院照結構圖....照左20分鐘...個姑娘講得好詳細..又講得好清楚.....不過..我最擔心就係話我胎得好低.....

大宅

係呀..bk成日病..
原帖由 jkfamily 於 09-5-20 09:24 發表

如果大家都想在首頁的名單加上仔or囡的info,我願意為大家加上去
不過唔知個list係咪已經short short 地,o的字又大又小,我整好左又唔俾我post ...

大宅

thank you
原帖由 jkfamily 於 09-5-20 09:21 發表
jesscovere/10月1日/屯門

updated on the first page

別墅

當個肚越來越大, 負荷重左, 就容易d攰同痛, 我呢兩個wks 個肚大左好多, 未到5個月唔講人地以為我6 個月足(唔知係唔係巨嬰!!?我出世9磅10安!! )

我覺得托腹帶遲早都要買(除非你臨生個肚都唔係好大), 趁有特價買定, 一定會有用架。 我快20wklu, 打算今日開始日日都用!!

原帖由 imyim 於 09-5-20 08:51 發表
其實我想問下, 大家幾時開始有腰痛咖?
我聽日就18wk囉, 暫時未有腰痛同胎動, 都唔知洗唔洗買托腹帶?

男爵府

原帖由 chucon 於 09-5-20 09:47 發表
當個肚越來越大, 負荷重左, 就容易d攰同痛, 我呢兩個wks 個肚大左好多, 未到5個月唔講人地以為我6 個月足(唔知係唔係巨嬰!!?我出世9磅10安!! )

我覺得托腹帶遲早都要買(除非你臨生個肚都唔係好大), 趁有特 ...

9磅10安!!
妳好勁!妳媽咪仲勁!!

男爵府

原帖由 yanchi2 於 09-5-20 09:43 發表
我預產期係10月7日 威爾斯

昨天去了北區醫院照結構圖....照左20分鐘...個姑娘講得好詳細..又講得好清楚.....不過..我最擔心就係話我胎得好低.....

updated on the 1st page:-P

男爵府

原帖由 maumeg 於 09-5-20 09:17 發表
各位早晨!

昨日去廣华做了結構, 一切ok, 但醫生好沉默, 不斷自己照, 只有我問這是什麼, 他才開聲, 全程大約20mins,
但卻等了3hrs......

星期五就去飲糖水及第二次產檢 ...

我下星期五去照呀!
有20min,咁都ok,比我想像中耐,哈哈~
請問係入去醫生房照定係入驗尿旁邊果間超聲波房?
係唔係果日唔係產檢,唔洗驗尿架?
一去到響樓下交錢,之後放低張紙響4樓就ok?

many questions...hehe~

男爵府

恒生信用卡: 一田購物優惠日低至2折
http://www.hangseng.com/emkt/emkts09207/01/index.htm

憑 卡 累 積 簽 賬 每 滿 HKD2,000(1) ( 以 當 日 計 算 ) , 即 可 以 當 日 之 簽 賬 交 易 存 根 換 領 一 田 百 貨 HKD50 現 金 禮 券 一 張(2)

男爵府

原帖由 gulolo 於 09-5-19 21:47 發表
我尋晚半夜去完susu...側訓落床時覺得肚入面郁左2下...唔知係唔係就係胎動呢?

我都成19weeks有多喇...之前一直都冇咩feeling...我自己有少少assume係阿B踢我呀...yeah!!! ...

我琴晚都開始有胎動啦...(唔係都當係..hehe!)
瞓響度時,見到肚皮彈彈下,按佢又彈,哈哈~

大宅

吓,乜要等咁耐架?我下星期都係去廣華照結構喎,但係我上兩次去度頸皮同抽血都係勁快喎。。。

各位早晨!

昨日去廣华做了結構, 一切ok, 但醫生好沉默, 不斷自己照, 只有我問這是什麼, 他才開聲, 全程大約20mins,

男爵府

畀面勳章

嘩~~咁怏part 3. 報到先~~

jkfamily可唔可以幚我update 番個edd date 呀

Awesomeada/10月13日/蕭景生/廣華

男爵府

畀面勳章

各位早晨!

我下星期都係去廣华做結構, 希望唔洗等啦~~~3hrs......

再下一個星期一就去飲糖水

大宅

原來part3喇...好勁啊 ~~~~

男爵府

畀面勳章

原帖由 chucon 於 09-5-20 09:47 發表

我覺得托腹帶遲早都要買(除非你臨生個肚都唔係好大), 趁有特 ...

我都係呀~~我同人講5個月未夠, 佢地都以為我有5個幾

嘩!!!!你出世成9磅幾, 你亞媽媽生你順產定開刀呀~~~

男爵府

原帖由 awesomeada 於 09-5-20 10:57 發表
嘩~~咁怏part 3. 報到先~~

jkfamily可唔可以幚我update 番個edd date 呀

Awesomeada/10月13日/蕭景生/廣華

done!

男爵府

畀面勳章

原帖由 翡冷翠 於 09-5-20 10:23 發表

我下星期五去照呀!
有20min,咁都ok,比我想像中耐,哈哈~
請問係入去醫生房照定係入驗尿旁邊果間超聲波房?
係唔係果日唔係產檢,唔洗驗尿架?
一去到響樓下交錢,之後放低張紙響4樓就ok?

many questions...hehe~ ...

做結構應該係北wing十樓喎, 不用驗尿~~

男爵府

畀面勳章

原帖由 jkfamily 於 09-5-20 11:05 發表

done!

Thank you

別墅

好媽媽勳章 畀面勳章

報到報到~ Thanks jkfamily for Part 3 grand opening!

首頁

尾頁

跳至