跳至

首頁

尾頁

大宅

大家覺得如果帶bb去出國旅行 , 去邊個國家最好呢????

大宅

我都想帶baby旅行, 心水係蘇梅或者沖繩, 兩者都有直航機. 我估baby咁細去resort主要留喺酒店會方便d, 如果去東京曼谷要搭公車, 推上推落又行得遠都幾辛苦.

大宅

其實我都有考慮過去蘇悔 , 豪住d靚靚resort , 不過又擔心個囝冇咩玩 , 真係幾矛盾 .

原帖由 qqbabe 於 09-5-19 17:41 發表
我都想帶baby旅行, 心水係蘇梅或者沖繩, 兩者都有直航機. 我估baby咁細去resort主要留喺酒店會方便d, 如果去東京曼谷要搭公車, 推上推落又行得遠都幾辛苦. ...

複式洋房

我帶過bb去台灣(自由行)4天都ok

大宅

想請問你如何安排BB每日5餐啊????同埋D奶瓶點攪????D水係咪係酒店煲定?????

原帖由 Tammychan48 於 09-5-20 09:54 發表
我帶過bb去台灣(自由行)4天都ok

別墅

新加坡丫,有動物園又有聖淘沙,地方又乾凈,好岩小朋友玩 !
我下星期又去喇

大宅

原帖由 亞芝媽 於 09-5-21 13:04 發表
新加坡丫,有動物園又有聖淘沙,地方又乾凈,好岩小朋友玩 !
我下星期又去喇

新加坡好喔! 有日間夜間動物園, 買bb玩具/書本都好似比香港平, 之前有雜誌介紹過有個地方仲可以比小朋友扮大人做某d職業, 模擬做警察/空姐/廚師等, 亞芝媽番黎記得分享下遊記.

大宅

畀面勳章

咁得意....有得模擬做警察...!!
原帖由 qqbabe 於 09-5-21 15:11 發表

新加坡好喔! 有日間夜間動物園, 買bb玩具/書本都好似比香港平, 之前有雜誌介紹過有個地方仲可以比小朋友扮大人做某d職業, 模擬做警察/空姐/廚師等, 亞芝媽番黎記得分享下遊記. ...

禁止訪問

大宅

原帖由 carton514 於 09-5-21 22:06 發表
咁得意....有得模擬做警察...!!

搵唔到新加坡嗰個(唔通記錯), 台灣都有個類似:
http://www.babyboss.tw/

大宅

原帖由 Pertra 於 09-5-21 22:13 發表
qqbabe & 阿芝媽

我都想知,下年等BB2歲去,你哋會選自由行?會吾會好似去東京乘 JR 方便?

pertra, 你參考下面十大親子外遊企劃:
http://weekendhk.com/travel/travelTopic/Detail/id/110
我未帶過阿b出埠, 自己都成兩年冇去過旅行, 對上一次都已經係07元旦. 帶埋阿b既話我會喜歡自由行, 東京都好多野玩多野買, 不過車站要行好多路又上上落落, 而且大部份時間都幾擠迫, 而曼谷同新加坡搭的士都化算, 其實各處都有特色. 我咁懶就一定揀resort三個人喺入面hea幾日, 最多都係出去海灘游下水晒太陽, 所以先考慮蘇梅同沖繩.

禁止訪問

珍珠宮

原帖由 qqbabe 於 09-5-22 10:28 發表

pertra, 你參考下面十大親子外遊企劃:
http://weekendhk.com/travel/travelTopic/Detail/id/110
我未帶過阿b出埠, 自己都成兩年冇去過旅行, 對上一次都已經係07元旦. 帶埋阿b既話我會喜歡自由行, 東京都好多 ...

如果諗住陽光與海灘, 近近地考慮下海南島三亞都唔錯家, 亞仔10個幾月時去過, 日日係酒店(臨海的)hea, hea 足5 日.

大宅

其實我都好想帶阿B去旅行, 但老公好驚係飛機道有H1N1, 萬一傳染到就唔低啦!你哋話怕唔怕嗱?

大宅

原帖由 BiBi100 於 09-5-26 17:03 發表
其實我都好想帶阿B去旅行, 但老公好驚係飛機道有H1N1, 萬一傳染到就唔低啦!你哋話怕唔怕嗱?

睇下去邊度? 美加就真係唔好啦, 日韓都驚! 可能大陸同東南亞較安全. 雖然見d確診個案最後都好番, 但小朋友同老人家容易有併發症, 唔好冒險.

複式洋房

我地自已帶水去煲,用即棄奶樽playtex

原帖由 maggieklliu 於 09-5-20 18:44 發表
想請問你如何安排BB每日5餐啊????同埋D奶瓶點攪????D水係咪係酒店煲定?????

首頁

尾頁

跳至