1-3歲

跳至

首頁

尾頁

大宅

囝囝18年11月出世,依家13個月大,係咪要等下年先可以報名排n班?

別墅

momotang 發表於 19-12-17 09:02
囝囝18年11月出世,依家13個月大,係咪要等下年先可以報名排n班?
...

可以今年報,下年到11月2歲就讀,如果下年報,可報N或K,報N就大b,K就細b

男爵府

momotang 發表於 19-12-17 09:02
...

做大b下年報N班,或者下午報K
有d幼稚園例如英藝 York呢類你比到錢就可以讀,等到11月bb夠2歲先入學

子爵府

回覆樓主:

留意返有d學校1歲已可以申請

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

kissapplegirl 發表於 19-12-17 12:29
做大b下年報N班,或者下午報K
有d幼稚園例如英藝 York呢類你比到錢就可以讀,等到11月bb夠2歲先入學
...

請問下年報n的話,大約咩月份去報?我仲未搵....我bb同樓主個b 差不多大 謝謝
大事化小, 小事化毛.........

男爵府

kmbb519 發表於 19-12-19 00:31
請問下年報n的話,大約咩月份去報?我仲未搵....我bb同樓主個b 差不多大 謝謝
...

大多數學校9月開始報名,有d就一夠12個月或18個月就可以報,有d係輪候形式先到先得,例如救世軍要一出世就排,保良局夠12個月就排
你要遂間幼稚園睇番佢地網頁或打去問

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

kissapplegirl 發表於 19-12-19 00:48
大多數學校9月開始報名,有d就一夠12個月或18個月就可以報,有d係輪候形式先到先得,例如救世軍要一出世就 ...

明白,唔該哂你呀,咁我諗我都係揀左先再問
大事化小, 小事化毛.........

大宅

JMbbpig 發表於 19-12-17 09:07
可以今年報,下年到11月2歲就讀,如果下年報,可報N或K,報N就大b,K就細b
...

原來好多都係10月要報名,截咗止,10月果陣又未夠1歲。

依家唯有睇下仲有邊間仲肯收表。

首頁

尾頁

跳至