自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

今朝無拿拿8點幾醒左訓唔返,就打開門出去睇下D草莓食得未,見掃地亞嬸推車來,掃左一陣,見後面搬來住個肥男人,慢慢行埋亞嬸道,同佢唔知講咩,亞嬸就好奇怪咁答佢,個男人手指指咁一路行出去.

亞嬸就好勞氣埋來同我呻...個痴線佬,傻就唔好出街啦,佢問我係道做咩?咪答佢係道掃地low,佢話邊個叫你掃呀,你一定死全家呀,去死啦...

亞嬸答佢,係呀我全家死剩我一個來睇下你點死架.

我叫佢唔好答佢咀啦,一陣佢唔知做D咩野出來,無拿拿比人打死就唔抵啦,唉,有D突爆炸彈係附近.真係要小心,唔知咩事唔覺意引爆左就慘啦.
<br><br>

大宅

chinatea 發表於 19-12-26 13:31
今朝無拿拿8點幾醒左訓唔返,就打開門出去睇下D草莓食得未,見掃地亞嬸推車來,掃左一陣,見後面搬來住個肥男人 ...

精神失常我會當佢

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

chinatea 發表於 19-12-26 13:31
今朝無拿拿8點幾醒左訓唔返,就打開門出去睇下D草莓食得未,見掃地亞嬸推車來,掃左一陣,見後面搬來住個肥男人 ...

「打開門出去睇下D草莓食得未」
唔明?點解屋企門口會有草莓 你住邊?屋企門口種草莓樹?

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 saladhk 的帖子

我住新界村屋,有小小花園仔,種左兩盤草莓,已經食左4粒,今日又食左3粒.
<br><br>

水晶宮

回覆 小傑媽媽 的帖子

下午見到佢屋企人出街,對面亞伯娘同個女人講個肥男今朝咁鬧掃地亞嬸,話咁鬼黑心,咒人死全家,個女人話佢可能有病,但又唔肯睇醫生,伯娘話迫佢去睇啦,唔係用刀摲人就死啦.
個女人聽完就行左去,我諗佢家人都應該知肥男係有問題架啦,不過唔想面對.
<br><br>

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

水晶宮

回覆 小傑媽媽 的帖子

不過我地就好唔明,肥男點解會計對掃地亞嬸,呢個亞嬸來做左兩三年咋,60幾歲平日只係早上來掃下垃圾,好小同人傾計,伯娘話掃地亞嬸仔女係大陸,老伴過左身幾年,今日比人咁咒,真係可憐.
<br><br>

珍珠宮

阿嬸真大膽,竟然咁答個痴線肥佬。

水晶宮

回覆 Acaciacacia 的帖子

應該亞嬸都唔知肥佬有問題,唔係佢唔會冇介心,之後佢只係覺得個男人把口賤,冇諗會有危險,晚飯前問到人,肥佬都只係搬左來唔夠一年,成家都好小同人打招呼,話有時一家講野比較大聲者,我同住佢果邊D人留意下,小心D啦.
<br><br>

珍珠宮

chinatea 發表於 19-12-26 18:31

我住新界村屋,有小小花園仔,種左兩盤草莓,已經食左4粒,今日又食左3粒. ...

自家製無農藥

珍珠宮

chinatea 發表於 19-12-26 23:16
回覆 Acaciacacia 的帖子

應該亞嬸都唔知肥佬有問題,唔係佢唔會冇介心,之後佢只係覺得個男人把口賤,冇諗會 ...

有個計時炸彈喺附近住, 要小心啲, 千祈唔好刺激佢, 情況惡化, 如果佢家人又唔理, 就要搵區議員幫手啦

水晶宮

我仲有溫室,唔洗比雀仔,老鼠,貓食哂.次次一紅就唔見哂,所以陶間種植溫室.
<br><br>

子爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

saladhk 發表於 19-12-26 14:10
「打開門出去睇下D草莓食得未」
唔明?點解屋企門口會有草莓 你住邊?屋企門口種草莓樹?
...

你直覺一定住樓

chinatea    發表於 19-12-27 09:33

水晶宮

同村長講左架啦,其實可能時間唔岩,我都係第一次見到佢,呢排學校放假,我孫一早起身話要食野,我先咁早者,平日唔洗我湊孫返學架.
<br><br>

首頁

尾頁

跳至