夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

公爵府

回覆樓主:

我都接受唔到,如果佢話已經唔愛我,我寧願選擇分開

翡翠宮

siuling0119 發表於 19-12-27 10:54
我都接受唔到,如果佢話已經唔愛我,我寧願選擇分開

me2, 留低只會繼續浪費時間係虚假既生活度

珍珠宮

回覆 syc7 的帖子

樓主,如果我的post引來妳更不安,請原諒我不懂表達。我不是來曬命,但如果妳閱讀後有如此果效,我道歉!
我只想正面地看妳老公回歸之事。希望能使妳感覺好些。
我覺得妳老公依然對妳有愛,我看妳還有機會挽回與老公的關係,慢慢來,不用急,妳兩有的是時間與機會。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

珍珠宮

liumeowjen 發表於 19-12-27 08:02
你明就最好
但個問題係,你也沒有好好使用論壇
尊重一下樓主吧
係,我已經向樓主道歉了。謝謝!但願我日後能改進!

Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

syc7 發表於 19-12-27 01:49
唔知係咪呢排多節日嘅關係,心情特別失落,在街上見到好多家庭好開心,而自己和C6關係唔好,仍活響有小三嘅 ...
唔怪得套.....多功能XX甘受歡迎,香港真係好多呢一類家庭

珍珠宮

Jessie688 發表於 19-12-27 08:08
事實上你係你現任丈夫之前段婚姻嘅第三者,樓主感觸你又何必多講呢。

我領悟人的感情 emotion 能力 偏低。我已經向樓主道歉了!下次我等到第二頁 我才post,先閱讀下其他讀者的post,看看其他人領悟人的post 是感觸的抒發,還是發問問題。我以為回答樓主發的問題會有助於她看到她老公是愛她的,而且可以和老公和諧到老的。
我不選擇去描述解析我是否第三者。我先生未認識我之前好多年,他倆已經離了婚。這是與樓主的情況有不同。我在第一個post 已經講明。但我也嘗試把自己帶入雷同情況中,希望能以過來人帶給樓主用另外一個觀點看她的情況,或會使樓主有自己的啟發帶她自己走出不開心的情緒。

男爵府

liumeowjen 發表於 19-12-27 06:29
好心你啦,人哋呻梗唔開心嘅嘢,呢個時候你就唔好表面上教人睇開d,暗地裏曬命

知你而家好幸福同性福啦 ...

同感,嘔血

男爵府

858D 發表於 19-12-27 07:22
噢!原來是會有人如此思想的。多謝告知!我完全沒有想過用來「曬命」。我亦可以講下我過去半生的艱辛的, ...

問題係你騎劫左成個post呀小姐!

水晶宮

eva1320 發表於 19-12-27 14:12
問題係你騎劫左成個post呀小姐!

你地咁好心機睇

我一見佢留言論文咁長,睇見到

男爵府

好心你啦,人哋呻梗唔開心嘅嘢,呢個時候你就唔好表面上教人睇開d,暗地裏曬命

佢啲嘢又煩又長又離題,好多時都係9588講自己,煩到一個點,以為佢同佢老公同佢前夫就代表全世界人,我每次見到佢個名都跳過的,你仲有睇真好人

複式洋房

回覆樓主:

我係絕對忍受唔到同一個唔愛自己嘅人一齊
可能好多人認為個男人返嚟就係贏左,但只係得到個殼,自己又屈住唔開心,實際上反而係輸家
真正為自己而活,找尋自己嘅幸福同快樂先係贏家
加油!

男爵府

beebee67890 發表於 19-12-27 17:58
佢啲嘢又煩又長又離題,好多時都係9588講自己,煩到一個點,以為佢同佢老公同佢前夫就代表全世界人,我每 ...

我其實冇睇,只係見到
佢又長篇大論覺得好煩
喺度騎劫人哋個post
佢真係見到機會就一定要講自己野

我叫佢唔好講佢仲要話原來估唔到其他人會如此思維
其實會唔會係佢自己自我中心左少少
我覺得我思維上係冇問題

同埋我最終目的係想佢收聲,但佢好似唔知錯
仲話下次第二頁先回應
我想講其實真係唔需要回應收聲便可
咁鍾意講自己開舖講飽佢
同埋係性版講飽佢啦

男爵府

858D 發表於 19-12-27 13:14
我領悟人的感情 emotion 能力 偏低。我已經向樓主道歉了!下次我等到第二頁 我才post,先閱讀下其他讀者的 ...

其實呢度好多姊妹都唔需要你幫

亦唔需要你分享你嘅事去令到他人有啟發

因為你嘅事冇人想知道亦都冇人真係啟發到啲
乜嘢
Seriously, who do u think u are ?
Sex expert ? Love expert ?
Actually u r just a normal woman who get divorced before and now u hv a so called happy life
There is nth special at all

男爵府

liumeowjen 發表於 19-12-27 19:10

佢真係一搵到位就要發表佢嘅自傳,佢令我諗起曹總

不過樓主你要振作,男人變起上嚟好多真係冇乜良心,我覺得情情愛愛喺年少時已經經歷過就夠,而家唔使睇得咁重,一切隨緣隨心,仔女之外,自己開心至上,一個人過得快樂,好過兩個人對住唔開心

公爵府

mickey2013 發表於 19-12-27 07:34
回覆 liumeowjen 的帖子

由佢啦,佢係要每日同大家分享一下先安落

Bk分享事件簿排名第一位

公爵府

beebee67890 發表於 19-12-27 19:23
佢真係一搵到位就要發表佢嘅自傳,佢令我諗起曹總

不過樓主你要振作,男人變起上嚟好多真係冇乜 ...

仼何位都搵到

公爵府

liumeowjen 發表於 19-12-27 19:10

She seized every opportunity to share her story. I mean EVERY opportunity

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章

alicego62 發表於 19-12-27 20:48
仼何位都搵到
直接skip就算,佢同佢老公老公前妻佢前夫關係唔係我呢d普通人理解到。

講返樓主,你如果想繼續呢段婚姻,我唔理你背後為錢為愛為感情咩都好,都盡量唔好係c6前再提呢件事,特別係鬧交個陣,撩起黎數唔會解決到問題。決定一齊,就向前望。

公爵府

syc7 發表於 19-12-27 01:49
唔知係咪呢排多節日嘅關係,心情特別失落,在街上見到好多家庭好開心,而自己和C6關係唔好,仍活響有小三嘅 ...

唔愛但可能有其他需要所以一齊。你唔好理佢點諗,對自己好D。

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

佢每每都係騎劫人哋嘅 post,講好多自己嘅野,好多時長篇大論唔知嗡乜,我都冇心機睇,冇辦法唯有 skip

首頁

尾頁

跳至