論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

醒目開學勳章

請問D agency 成日都話免費包換工人, 即係點解? 係咪真係自己唔滿意就任換比你, 不過我地都係要比哂d one month notice, air ticket, application fee??

咁免費係邊方面?

請指教!!

大宅

醒目開學勳章

up~~

原帖由 pizzahut 於 09-5-20 18:09 發表
請問D agency 成日都話免費包換工人, 即係點解? 係咪真係自己唔滿意就任換比你, 不過我地都係要比哂d one month notice, air ticket, application fee??

咁免費係邊方面?

請指教!! ...

別墅

Free for agency fee only.

原帖由 pizzahut 於 09-5-20 18:09 發表

咁免費係邊方面?

請指教!! ...

禁止訪問

大宅

醒目開學勳章

咁咪即係又要比一舊$$, 淨係張機票都貴啦!

原帖由 貓姐 於 09-5-21 11:25 發表
你都可以咁講既, 免費包換, 多數都要你換overseas既工人, 本地完約唔得(or 根本唔會比本地你揀)
then, 就係佢地only免左你既agent收費, 但入境處同領事館既文件費你要比過, 好似around 1千咁上下, and 唔包到港驗身. ...

複式洋房

免費包括的意思係換d垃圾工人比你, 基本上免費換個d都係垃圾, 最多忍受二個月, 逼住妳炒, 之后又煩要揾個個, 究竟繼續用免費換第三個抑或再比agency fee換個合心水呢..所以免費冇好嘢, 好嘢d agency都收埋用嚟賺錢喇..
以上係我的經驗..

複式洋房

原帖由 kw1656 於 09-5-21 12:03 發表
免費包括的意思係換d垃圾工人比你, 基本上免費換個d都係垃圾, 最多忍受二個月, 逼住妳炒, 之后又煩要揾個個, 究竟繼續用免費換第三個抑或再比agency fee換個合心水呢..所以免費冇好嘢, 好嘢d agency都收埋用嚟賺錢喇 ...

I had the same case just happened this morning. One yanyan refered by my friend whom is good & experience (over 10 yrs HK exp). I had applied her about mid April & hope will come back by mid June. Just rcvd call fm agent that she was pregnant & can't come, request me to find another one this afternoon. How come to wait another 1.5 mths (since my exist bunbun want to go earlier & don't to stay even one day longer)
It was the 3rd agent I applied in past year. The one I chose never come with many excuses. How poor I am.

首頁

尾頁

跳至