自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

大宅

牛年勳章

英國亨利王子與妻子梅根結束6星期加拿大度假後,突宣布淡出王室,不再擔任王室「重要」成員,會發展自己事業,從而財政獨立。亨利夫婦「脫離」王室對英國來說可謂核爆消息,被稱之為Megxit,似乎是指梅根(Meghan)主導今次脫離(exit)。有指英女王、王儲查理斯和亨利哥哥威廉王子事前毫不知情,感「極度失望」、「震驚、傷心及徹底憤怒」。外界對亨利夫婦「獨立」有支持也有反對,反對者將矛頭指向梅根,指她繼「離間」威廉兄弟情後,再令亨利疏遠英國王室。

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

對男家嚟講,好仔不如好新抱!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

kaing08 發表於 20-1-10 14:22
英國亨利王子與妻子梅根結束6星期加拿大度假後,突宣布淡出王室,不再擔任王室「重要」成員,會發展自己事 ...

欣賞佢地
不要從別人的嘴裡去認識我

水晶宮

Meghan 美國大, 又係演藝中人, 對英國皇室果套循規蹈矩顯然唔慣, 財政獨立後, 可以表好多代言同做kol, 錢入自己袋, 又唔使睇老人家面口

男爵府

啲英國國民好憎個‘Me-Gain’

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

個女... 我一向都唔太鍾意..
都唔知講咩... 一家唔知一家事

APIGMA    發表於 20-1-10 15:31

大宅

牛年勳章

英國亨利王子與妻子梅根宣布淡出王室,不再擔任王室「重要」成員,會發展自己事業,從而財政獨立。在有關宣布不足24小時,倫敦杜莎夫人蠟像館(Madame Tussauds London)發聲明指,已經將亨利和梅根的蠟像從英國皇室家族展區移走,指「藉此反映皇室陣容即將發生的變動」。

大宅

牛年勳章

據悉,女王與王室成員看電視新聞才知亨利夫婦的決定,兩人似乎是先斬後奏。王室高級官員消息稱,女王和王室成員感「極度失望」,另有消息指眾人感「震驚、傷心及徹底憤怒」。有憤怒的王室助手稱,「大家都盡力滿足他們(亨利夫婦),給予他們想要的婚禮、住屋、辦公室、金錢、職員和外訪,家人都支持他們。他們還想要甚麼?」有人說:「這對女王十分不公平,她不應獲此對待」。

wcpcelia    發表於 20-1-10 15:19

男爵府

2024年龍年勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章

哈利其實真係自私唔顧皇室, 本來有一部份英國人都唔想再有皇室呢樣嘢, 要浪費錢養佢哋, 依家哈利咁樣, 實衝出嚟話解散佢哋啦.

水晶宮

Reema 發表於 20-1-10 14:27
個女... 我一向都唔太鍾意..
都唔知講咩... 一家唔知一家事

我都係,背景複雜

珍珠宮

為個老婆唔要其他家人

瑪瑙宮

邊有得離間架, 亨利又唔係 BB .

侯爵府

牛年勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

alicemic 發表於 20-1-10 14:23
對男家嚟講,好仔不如好新抱!

呢句說話真係無錯
娶個唔肯融合男家,我行我素既真係……
不過現實中真係都無得反對
唯有開通d諗,仔大仔世界,佢有自己既人生,由佢。

Pookko    發表於 20-1-11 01:32

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

chunui 發表於 20-1-10 14:27
啲英國國民好憎個‘Me-Gain’

我一直都嘛嘛地佢

珍珠宮

回覆樓主:

兩公婆憑住前皇室身份都應該揾到錢

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

回覆樓主:

哈利有什麼賺錢能力?

脫離皇室,就唔好用皇室名義搵錢啦!
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

男爵府

英國皇室好比美國荷理活。Gossip news 係其存在價值之一吧。

翡翠宮

charlieXD 發表於 20-1-10 14:32
呢句說話真係無錯
娶個唔肯融合男家,我行我素既真係……
不過現實中真係都無得反 ...

普通人就話, 但發生皇室真係好難睇! 嫁入嚟之前已經知道日後要配合皇室,做事要跟規舉,要知道一舉一動都會影響成個皇室,唔係普通人單純嘅行為。 就算你原本叫做有丁多名氣其實日後都係拎住皇室光環嚟搵食, 而家不顧皇室體面帶佬走, 好令人反感!

珍珠宮

上校車 發表於 20-1-10 14:26
Meghan 美國大, 又係演藝中人, 對英國皇室果套循規蹈矩顯然唔慣, 財政獨立後, 可以表好多代言同做kol, 錢入 ...

但其實人地俾job佢
咪又係因為個皇室個名
外媒報導咗,哈利夫妻註冊咗佢地名既商標
近過百樣項目
所謂財政獨立
其實又係消費皇室個名

fatfat-hippo    發表於 20-1-10 23:14
bopomofo2405    發表於 20-1-10 15:42

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆 wasabi_s 的帖子

哈利仲好似細佬仔,不為大局著想~
係既,個人自由係好重要,但佢點解唔諗下佢哥哥,
佢哥哥受既更大壓力,為左大家族,哥哥比起佢應該同更多制衡~

首頁
12345...13

尾頁

跳至