自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

tatabee 發表於 20-1-11 15:07
謝謝提供

我自己鐘意海景嘉福同逸東,不過係睇下主題有冇龍蝦

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

回覆樓主:

自助山~多野食又坐得舒服

wcpcelia    發表於 20-1-12 10:20

水晶宮

aitangtang 發表於 20-1-10 23:45
我都剛食完,我覺得我好一般,冷盤唔吸引,d蟹腳好鹹,而且拎野食位好逼,人多好難拎野食!洲際完全係食景 ...

洲際真係好逼, 條路又窄, 未試過hotel 食buffet d檯可以咁密

熱盤, 海鮮都ok.. 但我覺得甜品一般。

我鍾意Grand hyatt, 有鵝肝, 龍蝦, 熱盤都多款式, 試完胃都無咩位食甜品, 咁佢甜品款式品算多, 最特別係佢個雪糕

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

文華Clipper Lounge, 選擇唔多但樣樣選料上盛! 同會展薈景閣buffet ,佢可以有private room book 嘅! 個room view 超靚 ,食蟹,蠔同鹅肝多士已經飽左!
呢兩間環境都好好! Conrad 都ok...

Yamn取食物太迫! 洲際枱迫!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

Gorgor0612 發表於 20-1-11 21:08
文華Clipper Lounge, 選擇唔多但樣樣選料上盛! 同會展薈景閣buffet ,佢可以有private room book 嘅! 個roo ...

鐘意Clipper Lounge 其中原因係人少,甜品有佢嘅Signature ~ Opera cake.. 超正 其他嘅甜品亦出色,係佢哋餅店出品嘅mini size ! 仲有如果你攞鱼生或生蠔擺耐左,會有captain 耳同你講請你攞過碟,佢會幫你收左佢,怕唔新鮮!
不過我好耐無去,唔知仲係咪咁好

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

tatabee 發表於 20-1-10 17:51
公司Annual Dinner 會去食自助餐,人數大約15人,價錢$600~$850,有冇邊間好食
...
北角 Harbour Grand 有生蠔食,生熟食物都多選擇,吾同年紀人都啱食。

首頁

尾頁

跳至