夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

尋晚同C6去放狗時, 佢突然好感既咁同隻狗講:亞女,你媽咪有左細佬之後錫少左你好多啦!!佢宜家要仔唔要你啦!!

我真係覺得好委屈!!

無可否認亞仔出左世之後我對狗狗既關注係少左,但每晚我都堅持帶佢落街散步(其實果段時間係亞仔訓覺時間,變得我好少可以同個仔一齊瞓覺,所以宜家個仔唔肯跟我瞓),而C6返工時間好長,除左放假,平時佢跟本無時間可以幫我分擔照顧狗狗. 有時夜左收工,返屋企一食完飯就係帶狗狗落街,因為我知道佢等左成日都係等呢一個鐘.

佢有時怪我用個欄隔開狗狗同BB,但BB真係會搞狗狗架,有時又掹尾又扯耳仔,有次狗狗比佢搞到唔開心,唔小心啄左BB一下流晒血. 當然我唔係怪狗狗,因為無小心睇住佢地係我既責任,但係意外就係要提防. 同埋我點信唔過工人可以睇得住一隻狗同一個兩歲既小朋友.

聽到佢咁講我真係好唔開心, 我已經盡我能力去照顧狗狗同BB, 希望兩者可以取得平衡. 佢仲想我點樣?

男爵府

其實你老公係咪講緊佢自己?佢可能覺得你生完BB忽略左佢呢

子爵府

我都有養狗但我無分開佢地,會教個仔摸下隻狗,等狗仔知道媽咪唔會因為有左細佬唔理佢,反而咁樣我個仔成日攪隻狗,隻狗怕鬼左我個仔,其實你成日隔開佢地,狗仔會唔開心所以會唔中意你個小朋友,不過你老公講既係事實,但你覺得自己無問題就唔好太介意,人在江湖身不由己,問心無愧就可以,我都覺得自己問心有愧架,但可以點????人就得一個做得幾多,唯有盡量做都最好羅.

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

唔好唔開心啦, 你老公都係講吓啫

一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

子爵府

有時人就得一個,可以點樣呢..我已經好似單親媽媽咁照顧屋企,雖然係有工人,但唔係樣樣野可以由工人代勞. 有時佢收早D, 我幾眼瞓都陪佢去食宵夜, 第二日七點幾起身趕返工.

其實佢都有講過話我忽略左佢, 話我無以前咁體貼. 唉..有邊個C9有靚女唔做走去做黃面婆丫.

唔想數佢既野, 棧自己越諗個心越唔好受..

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 juicypig 於 09-5-21 15:19 發表
唔好唔開心啦, 你老公都係講吓

我都覺得係..

男爵府

畀面勳章

少事一樁0者^^

子爵府

咁多年我c6都唔多理d仔女,但近排竟然買咗隻dog返嚟,每晚幾乎比哂d時間隻dog,但係從來冇聽過佢鐘意狗,我睇到眼火爆!!!

男爵府

佢都係講下,唔好因小事而唔開心
原帖由 Jameskey 於 09-5-21 15:25 發表
有時人就得一個,可以點樣呢..我已經好似單親媽媽咁照顧屋企,雖然係有工人,但唔係樣樣野可以由工人代勞. 有時佢收早D, 我幾眼瞓都陪佢去食宵夜, 第二日七點幾起身趕返工.

其實佢都有講過話我忽略左佢, 話我無以前咁 ...

複式洋房

唔好唔開心,老公講下je
我有2隻貓貓,生咗阿囡之後就冇時間同佢哋玩,好正常wor
我抱住囡囡時都同佢講:媽媽全庫精神照顧你,冇時間理貓貓lu - 都係講下je

子爵府

佢之前話想養多一隻TIM, 話亞女好悶揾多一隻來陪佢. 我話你可以帶埋返工你就養啦, 如果唔係免問!!

其實真係小事一椿, 我唔係嬲佢, 佢都有佢既辛苦, 為頭家日復日咁返工,但有時真係激死係啦 !!

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

其實只是好小事,樓主不要唔開心啦!
最緊要教狗之餘亦要教亞囡,
咁樣咪唔怕拉親狗仔,又唔怕亞囡受傷,
我兩個兒甥女,一個兩歲另一個歲半,
佢地見到我既貓,都一樣好興奮,
但我會不停教佢地gentle...gentle....
佢兩個好得意,好似真係識聽咁,
對貓地好輕手,仲好輕聲講"喵~~喵~~"
所以最緊要教佢地互相尊重,
小朋友唔扯狗仔,狗仔亦唔會傷亞囡,
咁你又放心,亞囡亞狗都開心。

別墅

樓主唔好唔開心啦*
因為我仲衰過你..."
我屋企有2個bb(1個1歲,1個就黎3個月大)同1隻西摩.
我屋企將屋企隔開左,門口果邊係隻狗ge地方,之後其他地方就唔比佢去..."
我老公成日話我將隻狗擺係門口度好衰,又話我成日都唔理佢...
其實我都唔想...
因為我要照顧2個bb(雖然有個工人姨姨幫我睇住1個)同埋隻狗當我大仔走過去同佢玩ge時候,隻狗就會"痴"埋去我大仔度,搞到我大仔好驚...所以我唯有分隔佢地...
不過我有時間都會同狗狗玩下同比大仔摸下佢*
等我大仔知道狗狗1 d都唔恐怖.

p.s.:::不過我自問我而家真係好少時間陪隻狗狗...
多d黎睇我同對寶貝ge blog丫*
http://hk.myblog.yahoo.com/babewings0301/

男爵府

好媽媽勳章

我個仔9個月,屋企有兩猫一狗,
冇分開佢地,我個仔好鍾意猫狗架,就算見到我家姐隻狗好開心要摸吓,之前佢會好大力扯佢地d毛,而家教咗佢細細力摸之後佢就識啦~同埋我試過帶埋亞仔(推車)去放狗,佢見到我同隻狗跑佢好開心架,你都試吓啦~你c6咁有愛心,你應該開心呀~

首頁

尾頁

跳至