時政擂台

跳至

首頁

尾頁

公爵府

PacoMum 發表於 20-1-28 21:40
民調唔會信,只訪問佢哋想訪問既人,從來無呢D民調訪問我。今界區議會亦不信服,太多不公,太多疑點
...

咁又唔信,咁又唔服,冇辨法個喎

提議你試吓出去外邊行吓,呢個世界好大,見識多啲會對你自己好啲,

千奇咪學我只係成日响BK 度。
禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

伯爵府

WWT1234 發表於 20-1-28 21:45
咁又唔信,咁又唔服,冇辨法個喎

提議你試吓出去外邊行吓,呢個世界好大,見識多啲會對你自己好啲,

我經常係外边行,而家亦好好

公爵府

PacoMum 發表於 20-1-28 22:11
我經常係外边行,而家亦好好

咁要更加行多啲啦
禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

伯爵府

DHA勳章

oneone11 發表於 20-1-28 06:39
如果政府一開始就從源頭杜絕病毒傳入,例如暫停大陸旅客入境,而去過大陸返嚟嘅港人強制隔離14日,根本唔需 ...

返過大陸都要強制隔離14日?

我覺得無可能做到.

大宅

PacoMum 發表於 20-1-28 08:12
個個都扮專家,防疫從來都係好困難既工作,世界各地都有感染啦!政府當然有不足,但都做左好多野,個個都只 ...

完全同意!如果封關就可解決問題,又可得到黃絲支持,點解林鄭唔去做?去邀功?當然有很多考量。

最討厭係班黃人為反而反,政府攪隔離邨就去燒邨,黑䕶又話要罷工,黑暴又周圍放炸彈⋯⋯根本就為政府添煩添亂,唯恐香港不亂,大家等攬炒吧!

大宅

artai430 發表於 20-1-28 23:11
返過大陸都要強制隔離14日?

政府攪隔離邨又反對,係咪想好似03年沙士咁,淘汰E座有居民感染,成座E座居民都要被隔離先開心?後果更加嚴重!

大宅

林鄭話如果最後都揾唔到地方做隔離營,咁就自行家居隔離,香港人就要自行承受返隔離屋鄰居分分鐘有懷疑個案的風險!哈哈,到時香港人就真係求仁得仁,欖炒成功!得償所願了

大宅

Cmeneko1201 發表於 20-1-28 20:18
回覆 Sze0822 的帖子

點解要封關?根據基本法香港居民擁有出入境自由,而且封關中港兩地走工作的人點算?咪 ...

大宅

WWT1234 發表於 20-1-28 20:30
預防疫症措施從來冇人嚴多,
你可能覺得得我一個人覺得有問題,但係啱啱睇完前高官黃永平向rthk對今日政府 ...

王永平係你同類嘛!同一個鼻哥窿抖氣,同道中人,都係懶叻果隻囉從來批評人就最容易,自己做就無能為力個隻

大宅

CM0804 發表於 20-1-29 01:54
完全同意!如果封關就可解決問題,又可得到黃絲支持,點解林鄭唔去做?去邀功?當然有很多考量。

最討厭 ...

林鄭點解唔肯做?就係要與市民為敵囉!
由佢上任到依家 想問有咩係幫到個社會?有咩方案係可行過?永遠剩係睇阿爺頭!
連澳門咁依靠大陸都即時限制入境兼遏止口罩炒賣 仲有延遲開學日期!
香港遲人半拍之餘仲要做啲唔做啲
唔好同我講「咁叻你唔諗辦法」
佢成個團隊受薪為市民服務!做唔到就唔該落台!袋住六位數一個月但咩都做唔到!
你試下你完成唔到公司比你嘅工作!你睇下仲可唔可以繼續留響公司白逗人工!再同老細講「咁叻你唔做」

子爵府

PacoMum 發表於 20-1-28 08:12
個個都扮專家,防疫從來都係好困難既工作,世界各地都有感染啦!政府當然有不足,但都做左好多野,個個都只 ...

封關二字講同寫都易

子爵府

快樂香橙 發表於 20-1-28 20:22
有緊急法架嘛,林鄭前排先用完,又唔記得左咁無記性?
中國大陸好多地方都封關,建議你上去weibo鬧 ...

特區嘛,好巴閉㗎,無左香港,成個中國會滅亡㗎
仲有禁蒙面判咗違憲,點仲可以緊急法?
仲仲有,邊個特區家下封左城?

子爵府

veronica1210 發表於 20-1-29 09:40
封關二字講同寫都易

係,佢哋就只識兩隻字,唔會提之後嘅影響,到做左&之後嘅影響出現,又嚟鬧政府
所以我一直問「封關」嘅定義,但無人答我。如果照俾香港人如常過關,封唔封都無分別

伯爵府

DHA勳章

CM0804 發表於 20-1-29 02:00
政府攪隔離邨又反對,係咪想好似03年沙士咁,淘汰E座有居民感染,成座E座居民都要被隔離先開心?後果更加 ...

每日有幾多人.由大陸往返香港.
要幾多地來隔離?

辨法要可行先做到.唔係得個講字

伯爵府

Sze0822 發表於 20-1-29 09:16
林鄭點解唔肯做?就係要與市民為敵囉!
由佢上任到依家 想問有咩係幫到個社會?有咩方案係可行過?永遠剩 ...

唔覺林鄭與民為敵,只見一班盲反政府既人,與政府為敵。一日中央委任既特首,無論做咩個班仇中黃人都唔會滿意,只會雞蛋挑骨頭,唔攪亂香港唔安樂

首頁

尾頁

跳至