時政擂台

跳至

首頁

尾頁

別墅

最近,黃店紛紛浦頭, 免費派口罩, 當然有人認為只要是做好事就不要理黃藍,但大家會否覺得好不尋常?1. 間間都是細鋪, 一間茶餐廳居然財政咁強大?
2. 究竟點解連政府都話訂購有困難,但間間黃店都有大量貨源,仲要免費派發
3. 有否是之前暴動時囤積的?
4. 是趁機為黃色經濟圈造勢宣傳嗎?

珍珠宮

sillysuie 發表於 20-2-7 23:08
最近,黃店紛紛浦頭, 免費派口罩, 當然有人認為只要是做好事就不要理黃藍,但大家會否覺得好不尋常?1. 間間都 ...

好明顯一早囤積左,而家來做場大龍鳳

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

"物資組"派貨?

別墅

今天在深水埗黃店蘇媽又派,仲每人三個, 貨從何來?

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

公公婆婆而家無口罩, 咪就係呢班黃人之前囤晒貨囉!

衰到咁, 知道現時社會上閙口罩荒, 公公婆婆一個口罩戴幾日, 有啲甚至一個口罩都無, 而家就嚟良心發現?!

男爵府

心照

男爵府

環保接龍勳章

chitchatmommy 發表於 20-2-7 23:36

衰到咁, 知道現時社會上閙口罩荒, 公公婆婆一 ...

睇嚟就唔關良心發現嘅事囉

伯爵府

閉在無腦黃絲覺得係黃色嘅大愛

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

Era 發表於 20-2-7 23:53
睇嚟就唔關良心發現嘅事囉

x 2

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

複式洋房

價低者得嘅口罩投標,而家呢個時勢咩人會睬你?連大陸人都要全球高價搶口罩。唔見藍店派口罩益你哋,只見一板板CSI口罩送上大陸。

侯爵府

最近,黃店紛紛浦頭, 免費派口罩, 當然有人認為只要是做好事就不要理黃藍,但大家會否覺得好不尋常?1. 間間都 ...

龍x 話有50萬個口罩喎。

伯爵府

尋日我都問左啦,有人話茶餐廳都可以好有$,鍾意派又得送有得喎!全世界冇貨時,口罩廠見你咁善心,賣俾你茶餐廳啦好未呀? 以後都要奉老闆為特首了

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

分分鐘囤積同D盲搶的都係同班人

琥珀宮

識諗咁多野就唔係黃屍啦

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

好明顯!呢期大家嘈佢地、政棍大量囤積!有人放相!當然怕被踢爆!咁就失民心!所以慢慢推出黎派!所以大家記得提多D佢哋!等佢哋攞嚟派比老人家!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

男爵府

chitchatmommy 發表於 20-2-7 23:36

衰到咁, 知道現時社會上閙口罩荒, 公公婆婆一 ...

咁多文宣,真討厭!
人地派有乜問題,
你都可以派!

大宅

好媽媽勳章

回覆樓主:

底能

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

09daisydaisy 發表於 20-2-9 00:33
咁多文宣,真討厭!
人地派有乜問題,
你都可以派!

黃人文宣, 我好討厭! 如果你係話我, 你搵錯對象!
如果我有得派口罩, 我一定派! 但我自己而家全屋都得番幾個口罩, 我唔用唔緊要, 就只希望囤貨那啲派比公公婆婆, 咁就功德無量!!

男爵府

chitchatmommy 發表於 20-2-9 01:27
黃人文宣, 我好討厭! 如果你係話我, 你搵錯對象!
如果我有得派口罩, 我一定派! 但我自己而家全屋都得番幾 ...

sorry,我說的是樓主。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

一早囤積晒~

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

首頁

尾頁

跳至