自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章

Luffy007 發表於 20-2-12 09:13
我的訂單是用SF的,到shipped的tracking number是EG.....,KR,不是SF字頭,原來轉了用EMS,5/2之後就一直沒 ...

我用 EMS, 8/2 到香港, 今日收到啦

子爵府

回覆樓主:

我7/2訂,今日到左香港啦!我用EMS,係咪要等多幾日呀?

男爵府

陪月勳章

Luffy007 發表於 20-2-12 17:01
我見有人1/2件貨已到港,到而家都未收到

1/2 係用SF定EMS? 我早兩日個status仲係shipping soon, 今朝一睇, 原來昨日已經sf收左件, 今朝搭飛機, 中午到港, 下午到左青衣集散中心, 晚到到左屋企果區既sf站, 應該聽日會收到了.

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

請問有冇jm都係咁,用ems寄,件貨到了香港,但係都未送到屋企,而且香港郵政tracking number 話check唔到?好擔心

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

26/1單,今日終於跳到shipped!!
但去咗船運,有排等
活在當下,愛得及時

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

mimiNbaby 發表於 20-2-12 12:18
我好好彩, Gmarket尋日終於用sf發左我份件, 今朝上左飛機, 剛剛到左香港了. 希望可以好快收到件.
如果gmar ...

我SF 10/2飛機凌晨到,朝早已送到上門
活在當下,愛得及時

男爵府

陪月勳章

lisfamily 發表於 20-2-12 23:17
請問有冇jm都係咁,用ems寄,件貨到了香港,但係都未送到屋企,而且香港郵政tracking number 話check唔到? ...

咁又奇怪啲喎, 通常HKPOST有update, korea post先會見到香港既status, 好少可korea post有香港既status而hk post冇.

大宅

回覆樓主:

23/1訂,今日順豐收到
足足3星期

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

mimiNbaby 發表於 20-2-13 15:47
咁又奇怪啲喎, 通常HKPOST有update, korea post先會見到香港既status, 好少可korea post有香港既status而h ...

就係咁奇怪,打去hkpost留言爆咗自動cut線,去gmarket問cs又唔覆,唔見咗都得個知字吖

男爵府

陪月勳章

lisfamily 發表於 20-2-13 17:42
就係咁奇怪,打去hkpost留言爆咗自動cut線,去gmarket問cs又唔覆,唔見咗都得個知字吖
...

你試下打去屋企果區既派遞局,我份件30號dispatch,之後一直冇update,早幾日打去屋企果邊既派遞局問下,佢見到我份件,話送緊去九龍快遞局喎,冇耐我喺hkpost見到我份件status update左,勁奇怪

侯爵府

環保接龍勳章

mimiNbaby 發表於 20-2-13 15:47
咁又奇怪啲喎, 通常HKPOST有update, korea post先會見到香港既status, 好少可korea post有香港既status而h ...

我張單都係咁,gmarket check 到 8/2到Hong long destination post, EMS track 仍然係 4/2 在 Seoul

子爵府

真係同你同一條船

別墅

白蘭 發表於 20-2-10 15:04
我知好多Jm同我差唔多,分享今日得到嘅資訊,我件貨由27號落單,揀順豐直送香港,由於Gmarket太多貨上唔到 ...

唔該晒你呀!我又去check下,我d貨都係同你哋一齊呀

大宅

虎到金來勳章

dailings 發表於 20-2-10 21:57
可唔可以幫我睇下,我一路都係「配送準備中」好心急

我都係呢隻,都係29/1訂,email左兩次都冇人覆

大宅

我本身用SF架,地址仲打左順豐站
宜家轉左用EMS,唔知最後會唔會收唔到貨

男爵府

陪月勳章

wannap 發表於 20-2-13 23:09
...

我張單11號gmarket用ems寄出,今日收到喇,郵差叔叔禮拜日加班派件

珍珠宮

wannap 發表於 20-2-13 23:09
...

我都係填左順豐站地址, 家下又改唔到地址, 唔知到時會點黎香港

男爵府

想問下你哋係咪都係買口罩?
我gmarket想買其他嘢,都係順豐站拎
諗緊會唔會delay
如果會既話我就遲啲先買

侯爵府

2024年龍年勳章

goo_littlebb 發表於 20-2-12 10:03
個姐姐同我講個期時, 我都有再覆述一次, 佢話正確的, 希望只係佢穩陣咁答, 希望係有早無遲啦.
...

我都係轉左船, 睇tracing, 應該21號嗰批

男爵府

mimiNbaby 發表於 20-2-16 13:05
我張單11號gmarket用ems寄出,今日收到喇,郵差叔叔禮拜日加班派件

Good !噤好嘅!
我都等緊!我有幾張單,8號,11號同12號已到hk,希望呢3日可以收到!

首頁
23456...7

尾頁

跳至