論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

KokoroS 發表於 20-2-16 11:33
我都想炒...
但老公唔肯...佢話一定要搵到第二個先炒...
因為咁我仲同老公鬧交.....
咁我一定會即炒,老公幫工人, 你地位有危, 你老公都要整理吓。 任何情況, 老公都要在老婆一邊。

公爵府

Wallsa626 發表於 20-2-16 02:47

D死賓成日都覺得自己係同僱主平起平坐,刻意唔分莊閑,冇 ...

我請左十多年賓姐真係怕哂,過多兩年等我仔大些唔駛守那條不能獨留兒童家中我就唔會再請。

菲姐越來越惡同串,你講得啱,佢哋想同雇主平起平坐,你對佢仁慈就蝦你,郁D黑面,自以為是,我受夠啦

侯爵府

sukiwongsk 發表於 20-2-11 10:17
有幾支細的搓手液, 姨生女比, 幾包消毒紙巾, 奶奶比, 我買吾到, 亦要返工無時間去排, 全部依靠親朋戚友比我 ...
今日發現唔見左口罩,响工人櫃桶見到,我果d 係3m 和medicon 口罩,有晒logo, 佢仲唔認,話係朋友比喎,而家收埋晒所有口罩

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

ckfamily 發表於 20-2-17 13:03
今日發現唔見左口罩,响工人櫃桶見到,我果d 係3m 和medicon 口罩,有晒logo, 佢仲唔認,話係朋友比喎,而 ...
你工人小心佢偷其他野。 第三隻手已出現。

別墅

ckfamily 發表於 20-2-17 13:03
今日發現唔見左口罩,响工人櫃桶見到,我果d 係3m 和medicon 口罩,有晒logo, 佢仲唔認,話係朋友比喎,而 ...

我口罩就一早收埋晒,
因為佢之前 2日之內用左10個....
之後我都配給制,佢放假先比佢

但我估唔到工人偷左成桶消毒濕紙巾...
我問佢,佢就話I don’t know ....
平時我唔見日常用品都算數...
但依家個問題係消毒用品好難買

侯爵府

KokoroS 發表於 20-2-17 14:33
我口罩就一早收埋晒,
因為佢之前 2日之內用左10個....
之後我都配給制,佢放假先比佢
咁你會點做呀?你會唔會炒佢呀?你明知佢偷野

侯爵府

lily-of-valley 發表於 20-2-17 13:14
你工人小心佢偷其他野。 第三隻手已出現。
想問下而家佢偷野,佢又唔認,我炒佢,都係要比1個月?

象牙宮

ckfamily 發表於 20-2-17 18:11
想問下而家佢偷野,佢又唔認,我炒佢,都係要比1個月?
而家無証據, 炒要比多個月。
耍炒唔使比多個月嘅, 要當場斷正,人贜並獲, 或camera錄到罪証, 仲要報警, 上法庭, 等法官判有罪, 咁至孥唔使比多一個月炒, 但仍要出人工到佢做到個日, 機票, $100車费。 若有大假照比例比返。

但若法官判無罪,咁就要比多個月。

侯爵府

lily-of-valley 發表於 20-2-17 18:19
而家無証據, 炒要比多個月。
耍炒唔使比多個月嘅, 要當場斷正,人贜並獲, 或camera錄到罪証, 仲要報警 ...
明白,我同老公相量下睇下點做先

象牙宮

ckfamily 發表於 20-2-17 18:38
明白,我同老公相量下睇下點做先
Good Luck.

侯爵府

lily-of-valley 發表於 20-2-17 18:56
Good Luck.
尋晚傾完,老公話當冇野,我想炒,最後冇結論,今朝起身,老公話工人自己話唔做,即刻走,而家帶左佢上agent 度簽文件

象牙宮

ckfamily 發表於 20-2-18 14:51
尋晚傾完,老公話當冇野,我想炒,最後冇結論,今朝起身,老公話工人自己話唔做,即刻走,而家帶左佢上agen ...
嘩, 趁你未起身, 同你老公講野, 好彩你老公算乖, 佢見無著數, 快走。

侯爵府

lily-of-valley 發表於 20-2-18 15:33
嘩, 趁你未起身, 同你老公講野, 好彩你老公算乖, 佢見無著數, 快走。
...
唔知佢諗咩,總之走左就安落晒,起碼唔駛驚佢星期日出街,帶菌返來

象牙宮

ckfamily 發表於 20-2-18 15:50
唔知佢諗咩,總之走左就安落晒,起碼唔駛驚佢星期日出街,帶菌返來
走咗好哂, 成屋都乾淨晒

首頁

尾頁

跳至