自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

之前無拿拿D人染左盲搶炎,幾日間幫呢間超市清左好多倉底貨,之後慢慢上架成機加價,我咩都冇去搶,因為唔想幫襯佢,但今日買完餸上停車場時先醒起唔記得買個醬,唯有入去買,搵緊時就聽到兩個亞姐一路上貨一路講:E做咩呢隻做特價呀,洗鬼比折咩,D人正價都掃哂啦.

亞姐你打工咋,又唔係你出糧比人,輪到貨主做折,又關你鬼事咩呢間超市最興就係貨架一個價,收銀一個價,總之唔睇貨架個價,比左錢都要睇單,我比錢時,都有人走返轉頭話佢收多錢.
<br><br>

男爵府

chinatea 發表於 20-2-13 01:05
之前無拿拿D人染左盲搶炎,幾日間幫呢間超市清左好多倉底貨,之後慢慢上架成機加價,我咩都冇去搶,因為唔想幫 ...

唔緊要啦 以後五幫襯

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

chinatea 發表於 20-2-13 01:05
之前無拿拿D人染左盲搶炎,幾日間幫呢間超市清左好多倉底貨,之後慢慢上架成機加價,我咩都冇去搶,因為唔想幫 ...

做唔做特價有時係個品牌自己決定,標價同收銀有差異好多大店常有發生。

珍珠宮

2023年兔年勳章

King1001 發表於 20-2-13 02:04
唔緊要啦 以後五幫襯

X2

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

以後唔幫襯

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

其實我真係好耐冇幫襯佢架啦,但咁岩果度冇另一間超市,只係樽蝦醬,算啦就入去買者,點知D執貨架都咁巴閉,而家咩環境呀,人人都睇住D錢來生活架啦,搶貨唔係日日都會架,見正貨掃到,你估時時都咁癲架咩,如果我隻腳行得耐D,我都寧願行15分鍾去街市買,最慘去街市又上又落樓梯,老人家行唔到哇.
<br><br>

男爵府

chinatea 發表於 20-2-13 18:29
其實我真係好耐冇幫襯佢架啦,但咁岩果度冇另一間超市,只係樽蝦醬,算啦就入去買者,點知D執貨架都咁巴閉,而家 ...

px?

chinatea    發表於 20-2-14 01:06

水晶宮

其實今日睇張相,D人話係呢間超市,張D筒紙拆開每舊6.9係咪真架?
<br><br>

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

chinatea 發表於 20-2-14 01:10
其實今日睇張相,D人話係呢間超市,張D筒紙拆開每舊6.9係咪真架?

兩睇,有人瘋搶廁紙,超巿內廁紙被掃光多日,每日返貨仲繼續掃光,超巿拆廁紙一卷卷賣,係貴咗,瘋搶嘅人唔捨得入貴貨,冇廁紙用嘅人可買一、二卷頂住一星期。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

水晶宮

回覆 wawaliluk 的帖子

今日好多藥房都返左貨,咁岩去左粉領,見到D藥房都擺滿返D消毒野同廁紙,係口罩仲要排者,我亞姨兩老都上網登記左,出左九龍攞左每人10個口罩,今日見D超市已經冇再搶野咁啦,希望呢D日子快D過去啦.
<br><br>

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

chinatea 發表於 20-2-14 17:45
回覆 wawaliluk 的帖子

今日好多藥房都返左貨,咁岩去左粉領,見到D藥房都擺滿返D消毒野同廁紙,係口罩仲要排 ...

如果香港人唔係咁瘋搶囤積,d防疫用品又點會唔夠用。

chinatea    發表於 20-2-15 02:07
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

首頁

尾頁

跳至