自由講場

跳至

首頁
12345...24

尾頁

大宅

Whitechocolate 發表於 20-2-16 21:25
鄧樓主慘,人都癲! 有試過帶耳機嗎?

我用左3m 小耳塞 再加headset ,.... 有時都間中聽到 bang bang 聲。。。。。

大宅

candycakee 發表於 20-2-16 21:28
唯有同管理處講
有嘈就投訴!
我都試過一早俾樓上小朋友掉玩具嘈醒

起碼你樓上會停,我樓上真係唔會停,有時有D好 保安苦口婆心同樓上講先停下。
第2日 back to their normal............

珍珠宮

victorwong818 發表於 20-2-16 21:41
依家唔可以去深圳啦,加上之前寄深圳自收點,都唔比

明白你
我樓上都有兩個「小畜性」
一大早7點就嘈交、個老母零晨五點起身做家務、兩小畜性又鍾意玩散銀一大炸掉落地,有次嚇到我從夢中驚醒心都離一離未能平伏!
成隻恐龍狂跳狂跑、個老豆係度就會經常勁大聲鬧仔, 老母做家務可以整冧傢俬,成日bam一聲
仲要是木地板,常推凳

好明白樓主點解稱呼做「小畜性」

子爵府

victorwong818 發表於 20-2-16 20:49
樓上嘈音這個話題相信大家都看過聽過很多,這個問題有發生在你身上嗎?
除了選擇上門當面講,投訴管理處或報警 ...

除了噪音,佢地沖涼水聲你聽到嗎?如有,你可找持牌水喉匠扭大啲總水掣,之後會除咗不會被水聲嘈到, 連帶其他噪音音量也會減低. 另外如有氣窗開小小會冇咁應聲.

大宅

pigpigyy 發表於 20-2-16 21:35
每嘈一次就call管理處

就怕佢地習慣左 唔怕管理處,
雖然我都唔覺得佢地依家係怕。。。。。

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我樓上條死8婆, 日日著對木底拖鞋, 成屋行黎行去, 朝早5,6點由房行去廳, 不停來來回回, 下午及晚上又係個廳來回數百篇

伯爵府

victorwong818 發表於 20-2-16 21:54
起碼你樓上會停,我樓上真係唔會停,有時有D好 保安苦口婆心同樓上講先停下。
第2日 back to their normal ...

佢地彭一聲,係掟野落地,所以你天花好應聲? 嚇死人都似。
我絕唔讚成,賣樓走人。好老實,換得幾次屋,到到都有唔同噪音,煩到暈。

伯爵府

anita_yps 發表於 20-2-16 21:56
我樓上條死8婆, 日日著對木底拖鞋, 成屋行黎行去, 朝早5,6點由房行去廳, 不停來來回回, 下午及晚上又係個廳 ...

佢都痴到無人有,正癲婆

大宅

若曦 發表於 20-2-16 21:55
除了噪音,佢地沖涼水聲你聽到嗎?如有,你可找持牌水喉匠扭大啲總水掣,之後會除咗不會被水聲嘈到, 連帶其他 ...

水聲聽到呀,
但相比佢地恐龍步係小事來。。。
之前日日洗野洗到這點,後來有日得老公不停打牆
最近好似少左洗野洗到 2 點。。。。
(老實說我地都怕吵到打牆樓下,人地係畜性JA,不可以自己都變成畜性。。。)

大宅

anita_yps 發表於 20-2-16 21:56
我樓上條死8婆, 日日著對木底拖鞋, 成屋行黎行去, 朝早5,6點由房行去廳, 不停來來回回, 下午及晚上又係個廳 ...

木底拖鞋。。。。
直接買神器啦,依D基本唔係正常噪音。。。
分明係玩你啦。。。。

大宅

cara.mak 發表於 20-2-16 21:54
明白你
我樓上都有兩個「小畜性」
一大早7點就嘈交、個老母零晨五點起身做家務、兩小畜性又鍾意玩散銀一大 ...

同我一樣。。。。
係我邊無玩銀仔,玩績木。。。。。。
真係成日吵到無得休息。。。。

大宅

Whitechocolate 發表於 20-2-16 22:03
佢都痴到無人有,正癲婆

係,佢依個係short 既。。。9成青山出來。。。

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

victorwong818 發表於 20-2-16 21:55
就怕佢地習慣左 唔怕管理處,
雖然我都唔覺得佢地依家係怕。。。。。

之前我樓上班pk都係咁,一嘈我就call管理處,起碼都有少少改善,後來班pk搬走了,但現在樓上既新住客都間中有嘈音架

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

victorwong818 發表於 20-2-16 22:05
木底拖鞋。。。。
直接買神器啦,依D基本唔係正常噪音。。。
分明係玩你啦。。。。

我同管理署投訴, 管理署又唔敢話佢, 我記得佢部冷氣滴水, 到夏天一定日日投訴到佢冇得開冷氣

子爵府

victorwong818 發表於 20-2-16 21:50
佢仲話你上去找佢,吵到佢。。。。。。。。唉
我成日幻想用震樓神器,
但好似自己shortshort 地。有無人有 ...
如果洗手間用鋁質假天花,你用支竹篤一下便可嚇一嚇佢地.

大宅

Whitechocolate 發表於 20-2-16 21:58
佢地彭一聲,係掟野落地,所以你天花好應聲? 嚇死人都似。
我絕唔讚成,賣樓走人。好老實,換得幾次屋, ...

係真係 嚇死人都似。。
一開始時我老公聽到 bang 一聲,佢會彈開。。。。。職葉病。。。
依家佢開始好D,但佢話怕自己反應變慢。

其實係唔係新樓都bang bang 聲係正常。。。。

大宅

pigpigyy 發表於 20-2-16 22:09
之前我樓上班pk都係咁,一嘈我就call管理處,起碼都有少少改善,後來班pk搬走了,但現在樓上既新住客都間 ...

有得搬都好呀,依道我同樓上都係買。。。
一換樓 30万起。。。
我好窮嫁。。。。

子爵府

大力大力 發表於 20-2-16 21:25
之前試過舊居、樓上小朋友常常跳、我便用粗箱頭筆、寫了張A4紙貼在他們門口、之後就沒有再嘈了~

小朋友喜 ...

請問你點寫?
唉、自從停課開始 樓上嘅小朋友由朝走到晚! 早2日11點重係到跑跳、叫管理處溫馨提示下、唔好跳、管理處覆話個爸爸同小朋友玩緊捉迷藏! 停左陣、第二日又係咁

大宅

若曦 發表於 20-2-16 22:11
如果洗手間用鋁質假天花,你用支竹篤一下便可嚇一嚇佢地.

開頭用依招樓上會停下。
最近想休息叫佢停下,樓上會不停拍球來報仇。。。。。。。。。。。。

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

victorwong818 發表於 20-2-16 22:14
有得搬都好呀,依道我同樓上都係買。。。
一換樓 30万起。。。
我好窮嫁。。。。

如果有時真係忍得好辛苦,試下係窗口叫上去,發洩一下都好,之前我都比樓上班pk嘈到好辛苦

首頁
12345...24

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊