自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我個女今年(Grade 3)5月要考芭蕾舞升級試(RAD),但因疫情嚴重,老公唔同意俾個女返去學舞,就變相放棄考試。因為要參加考試,由12月到5月每週上2堂,老公唔願意令個女冒險,所以叫我放棄。個女由3歲學舞到依家9歲,年年有考RAD,如果今年唔考明年係咪要讀多一年Grade3先可以再考升級?有冇媽媽知道?我絕非怪獸家長,衹是衹差3個月,之前的心血努力全白費就點猶疑,請各位比少少意見,感謝!!

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

SweetymiCherry 發表於 20-2-18 10:32
我個女今年(Grade 3)5月要考芭蕾舞升級試(RAD),但因疫情嚴重,老公唔同意俾個女返去學舞,就變相放棄考試 ...

唔好意思咁講、請見諒、養到仔女咁大、有乜事點止心血努力全白費、我唸我自己出事都唔想仔女出事, 有咩事更加會內疚一世。
仔女是自己命根、跳舞考試是什麼。

大宅

我女女都是今年3月考升級試,但唔緊要啦,人生漫漫長路

男爵府

SweetymiCherry 發表於 20-2-18 10:32
我個女今年(Grade 3)5月要考芭蕾舞升級試(RAD),但因疫情嚴重,老公唔同意俾個女返去學舞,就變相放棄考試 ...

grade 3 姐,下次再考,身體健康咁緊要

男爵府

如果唔介意冇咗Grade 3張cert,應該可以唔考G3,我女都係由3歲幾學到依家11歲,因為學校某原因,嗰年冇考G4個試,但上年都考咗G5,所以我女係少咗G4張cert
不過都要睇返學校點安排,你可以打去問問。我女嗰間都頭痛緊,因為一路都停緊課,但五月就考試了,學校已經將喺暑假嘅大匯演取消了,因為驚唔夠時間排練

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

來日方長...好過成日去上堂都擔心

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

其實唔考都可以升班, rad 考試其實係跟年紀, 當然學校都可以唔畀你升, 但係咁細 個好少會咁,係嘅果間學校我就唔讀喇今年咁嘅情況

備註沙士嗰年嘅考試係錄影
總有離別的時候

水晶宮

回覆 SweetymiCherry 的帖子

事實上可以SKIP, 另外, RAD EXAM 是否會如期 OR POSTPONE?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

放棄
不要從別人的嘴裡去認識我

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

我囡囡中國舞考試原本係四月,現在都通知會推遲。新年之後都無上過堂,健康最重要。

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

放棄好D因為而家既情況
身體健康緊要D

而且尼期無考都說得過去

順便可以教阿女
永遠要做好準備,同計劃趕唔上變化

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

如果唔考又要等多一年,比多一年學費

珍珠宮

吓,根本完全唔需要考慮啦。三個月喎,三個鐘同班小朋友焗住間房都嫌多啦

男爵府

美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

回覆樓主:

諗多左
為何不簡單啲?

大宅

回覆樓主:

同樣問題,我囡考 Grade 6 (emoji)

男爵府

到時有得考先算啦!
無聊閒在家

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

情願跳多一年都唔博
感激遇上你~

伯爵府

+3金熱血

我孩子考到professional intermediate, 話妳知,少一張cert一D都唔大不了。一考就8級又如何?

返學時中左招時,妳會覺得考呢一cert完全無價值。

首頁

尾頁

跳至