嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

成日听人话卓悦奶粉可能会要假,吃开Bean stalk,香港无代理商,自然系水货了。本来卓悦甘多连锁店,应该安全D,点知听人话到好怀疑,好多人系re-on, B&M网上订,但系又点知坚吾坚阿?主要我系大陆的,所以网上订又吾得。好烦啊。甘我以后到底去边买bean stalk阿???

複式洋房

见到B&M有旺角门市,可以去门市买吧?RE-on门市系边到阿?B&M和Re-on边个好D阿?尼两间系吾系比卓悦奶粉信得过D阿?

複式洋房

无人回答?

複式洋房

畀面勳章

如果你不怕你可以上yahoo買我亞仔食森永我一直都係yahoo買你可以問下佢哋送唔送大陸再唔係你自己叫速递上門收呀!

大宅

我諗都靠得住既, 卓悅都係上市公司又有咁多分店, 奶粉D咁重要既野我諗佢地都唔會賣假野掛, 我而家都係卓悅買, 因為方便, 我試過係屈臣氏買過, 對比過卓越買果罐無論在外型, bar code, 到期日, 包裝都一樣, 反而係b & m到買果罐個到期日display就同係屈臣氏有d分別, 所以與其信d網上公司得2, 3間門市的店舖, 點解唔信d有上市又有咁多門市的舖頭買呢?.......呢d純屬個人意見, 並無克意抺黑..........請勿見諒

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都覺得... 卓悅係上市公司, 仲有咁多分店,卓悅起碼大過果 D re-on, b&m, birth 果 d 公司好多好多倍啦!!

你令願信細既公司, 都信唔過卓悅 ... 我自己都成日係卓悅買野, 唔多覺有什麼問題, 我同事由佢大仔出世 (而家6歲大) 到而家既細仔, 一直都是在卓悅買日本 bean stalk 奶粉食的

男爵府

我問過一d香港既嬰兒食品公司,如B & M BBBOOM等等....他們都說卓悅的都是真品,而且咁大間公司點會賣假野,佢地隨時全線執笠仲要比人告,好大件事架嘛 ! 佢地奶粉上既標籤留意下都係同其他嬰兒食品公司一樣既
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結。

大宅

好媽媽勳章

我就唔會去卓悅買囉…連化妝品果d都唔會,最多都係間唔中買吓洗頭水、濕紙巾咋。食落肚嘅,都係安全d好,由其係俾bb食,唔好貪平,我寧願去百佳、惠康果d貴,貴d就貴d,好過有咩事,除左擔心佢地嘅貨源外,佢地嘅儲存方法我都擔心。

一係搵代理買,因為依家有d日本奶粉都有代理。

男爵府

畀面勳章

卓悅 is good wor!! Price is keeping low, like diaper and milk. Fast delivery tim (less than 1 week). Also many stores to choose.

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

日本奶粉, 只有
雪印 pure
雪印 touch 才有真正既代理

係萬寧 / jusco / 一田 / 永安果 d 奶粉上面既 label 代理商資料, 唔係日本奶粉公司正式受權比佢係香港做代理, 而係佢話自己係代理乍, 無日本奶粉公司承認既 (其實講句係同 b&m, re-on, 卓悅果 d 沒有太大分別的)

原帖由 cyhh 於 09-5-26 14:19 發表
我就唔會去卓悅買囉…連化妝品果d都唔會,最多都係間唔中買吓洗頭水、濕紙巾咋。食落肚嘅,都係安全d好,由其係俾bb食,唔好貪平,我寧願去百佳、惠康果d貴,貴d就貴d,好過有咩事,除左擔心佢地嘅貨源外,佢地嘅儲存方法我都擔心。

...

男爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

其他小型既...咪會唱衰卓x lo..
因為佢地賣得貴過佢嘛...
你唔見b & x同re-xn d奶粉都貴過人咩...但係同卓x個d賣既咪一樣

子爵府

所以大家都應該做個精明既消費者!!

禁止訪問

男爵府

卓悅既化妝品我都係唔會買,連洗頭水我都唔買,反而對佢既奶粉我就無話驚d咩,咁大集團我又唔怕,而且佢又唔係真係同出面既鋪頭比起平穿得太多....好似我女食和光堂都係相差幾蚊,化妝品,護膚品唔好話卓悅我連sasa都唔會買,一定係返專櫃買的,是關有朋友係在入面做,都知道係賣d比較會係到期貨等等.....所以品質就當然無專櫃既咁好 !
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結。

水晶宮

無法 wo!! 鬼叫 d 日本人, 好野唔出口, 出口果 d 就係次等 d 既貨品咩

咁就睇你點諗啦!! 好似 nestle 產品 check 到有三聚青安又點呀!! 大不了咪只係回收, 之後, 政府又幫住佢地, 話含量合格, 無問題

不過, 唉!!! 無法啦! 我仔食本地奶粉食到會便秘, 只係食日本奶粉才去得好 (佢已經4歲大, 一日2個細水果, 菜, 水都足夠既, 都係咁樣)

好彩而家亞仔飲少左 (1箱要放好耐先飲得晒), 所以, 我自己都係係藥房到買有貼晒 "益生" label 果 d 所謂正貨保証既奶粉

原帖由 cat_poon 於 09-5-27 20:41 發表

原來係咁, 即係日本奶粉仍然都係無正式代理喇, 咁未都好危險? 如果出事仍然係無人會負責, 又無人管理存放 +產品品質, 好唔安全喎。

不過我之前係卓悅都有唔好既買野經驗, 令我覺得卓悅係信唔過架。 ...

男爵府

最新消息,朋友昨天到mk嬰兒東西,問左個老細話卓悅都係同佢地拿貨既 ! 大家都可以唔使再懷疑喇

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

大陸都有得賣日本奶粉, 點解係都要在香港買, 好多網上shop在香港order都可在大陸提貨, 唔駛走來來去

複式洋房

其實我都好明白,我地作為精明的消費者當然要購買有信心保證及低價錢的貨品,加上奶粉係必需品,我會選擇有background的公司,卓悅係上市公司,有咩事佢仲驚過你啦,加上我公司的國內同事都係用網上同卓悅訂貨,直接送到廣州屋企,運費都係加多百幾蚊,佢個bb依家都快2歲,從未聽過有問題,反而幫襯細公司,萬一有事佢地都關門大吉,點追先?

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我一直都係卓悅買奶粉,bb6個月大都冇咩問題.

男爵府

好媽媽勳章

我都係一直係卓悅買奶粉,bb11個月大,肥肥白白,冇問題.

首頁

尾頁

跳至