跳至

首頁

尾頁

子爵府

我b最近唔多肯食野, 所以由一日4餐改為一日只食3餐(1奶 + 2固體), 好似食好少咁! 大家的bb點呢?

別墅

我個仔一時時啦...有時3餐又有時4餐奶,兩餐固體食物...

大宅

我呢排都煩緊...健康院姑娘話..仲食3餐奶???!! 早晚好喇!!! 比佢食多d固體啦!
其實, 除早午晚3餐奶, 仲會每一食麵包一塊or 一個麥包. 又會食1份生果. 2餐粥/粉/麵/飯...家姐話我..咁大個女, 一日食4餐都夠. 叫我cut咗下午餐奶...其實..係唔係呢...不過呢排個女...由每餐8安, 趺到5-7安不等. 不過仲食緊2號. 又要煩轉3號...因為勁雲里那味!!

珍珠宮

畀面勳章

我囝囝呢幾日都食得好少,有時兩餐奶兩餐飯,不過佢食飯食得好少,一餐食左人碗既三分一到,食奶有時俾六安佢,點知佢只係飲一半,激c,不過佢又唔肚餓咁,迫佢食佢都唔食,唉...唯有由佢,希望過幾日佢可以食返多d啦。

大宅

我阿囝早晚一餐奶, 三餐固體: 字母粉/通粉/飯仔, 中間會有小食, 例如生果咁。

原帖由 sinnacat 於 09-5-24 00:53 發表
我囝囝呢幾日都食得好少,有時兩餐奶兩餐飯,不過佢食飯食得好少,一餐食左人碗既三分一到,食奶有時俾六安佢,點知佢只係飲一半,激c,不過佢又唔肚餓咁,迫佢食佢都唔食,唉...唯有由佢,希望過幾日佢可以食返多d啦。 ...
囝囝的blog : http://lhc1128.blogspot.com/

禁止訪問

複式洋房

我囝囝都係近兩、三個月唔肯食粥/飯, 每餐飯食成一個鐘以上, 二、三個字先係食落肚, 我同奶奶已經用不同食材幫BB轉下口味, 食下通粉、烏冬、薯蓉等等...., 但都係差唔多.

大宅

我囡囡依家早晚各一餐奶
中間就3餐固體
11am 4pm 同埋夜晚同枱食飯
當中再夾雜小食/生果
不過佢仲係個細中碼b

複式洋房

原本早午晚3餐奶,e+轉咗早晚兩餐,2-3餐固體,食d咩就冇定,有時食面,有時就我哋食咩佢就食咩,都食到大人碗既半碗至大半碗飯,

男爵府

畀面勳章

Now having 2 milk and 2 congee. But nurse in 健康院 said should have 1 milk and 3 solid food (same as adult). I'm thinking of trying 麥皮 for breakfast.

男爵府

健康院姑娘叫我唔好比咁多餐奶亞B喎,但係亞B比較瘦(10KG),每餐奶又飲得少,每次120ML,一日四次。。。。加埋都係4XXML,即係人地兩餐份量。

姑娘話一日只好比1-2餐奶,咪即係得240ML?跟唔跟姑娘做好?

子爵府

返健康院問了姑娘, 姑娘話一日3餐沒有問題(1奶+2固), 每日一餐奶都ok, 只要夠磅數便沒問題, 仔仔歲半有10.8kgs, 已是中碼bb

首頁

尾頁

跳至