跳至

首頁

尾頁

大宅

zac 平日食開 150ml - 180ml, 但星期三開始, 食到 100ml - 120ml 就唔食啦.

掃完風, 換完片都唔食. 但佢唔係眼瞓, 佢好精神架, 眼碌碌仲好開心咁同我地玩.
佢食唔多, 會早肚餓... 都幾煩!
我諗唔明問朋友, 佢地話可能係厭奶期喎...

你地bb有冇咁既情況呀, 知唔知會維持幾耐?

複式洋房

我囡囡之前都飲緊150ml, 但上星期六打完針後就最多只肯70ml, 足足要成個禮拜先回復正常呀!

大宅

我孖女都係咁, 前排有成兩個星期食得好少. 而家食返多D, 但間唔中又扭計食得少

珍珠宮

same here.........
Linus was having 150 ml usually.
But last week it dropped to 100-130 ml, luckily that this week seems better.

男爵府

My boy is similar to yours. He used to drink 120 ml each time, but six meals a day. But now, he drinks 90 ml only and he refuses to drink anymore. He even reduces his meal to 5 times a day.

原帖由 vivienne019 於 09-5-23 19:20 發表
zac 平日食開 150ml - 180ml, 但星期三開始, 食到 100ml - 120ml 就唔食啦.

掃完風, 換完片都唔食. 但佢唔係眼瞓, 佢好精神架, 眼碌碌仲好開心咁同我地玩.
佢食唔多, 會早肚餓... 都幾煩!
我諗唔明問朋友, 佢地話 ...

男爵府

個個bb唔同,有d會短期厭奶,有d幾個月都有,如果佢唔肯飲,越迫佢,佢會越唔飲,問過好多人都無辦法~
我仔細都係咁,幾個月都係咁,到而家3歲幾,最多都係飲6安~

大宅

Ooh, 希望bb快d過厭奶期啦.
今日叫好d, 有2餐食番180ml...

複式洋房

各位媽咪,咁幾時開始先會有厭奶期呢?

別墅

Same here! My little boy used to drink 180ml (Sum-Wing Milk) for 6 times a day. Not sure why he doesn't want to drink, now only 2 times finished 180ml, the rest around 140ml in average.

I started to think if this has got something to do with the Sum-Wing Milk? Any idea?

男爵府

我個仔都係,餵人奶無乜事,係補奶粉就忟忟憎憎,唔多肯!!補得果60ml-90ml,以前食成120ml!!  我地可以點做呢?!?

伯爵府

好媽媽勳章

我個B呢兩日都係咁
飲三四安就睡著了.
唔肯飲.
無得監佢, 因為一監佢choke親又好易連飲左果D都嘔埋出來.
唯有等~~~~~~

首頁

尾頁

跳至