想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

醒目開學勳章

5月21日 晴

今日係我懷孕12週5天 健康院亦安排我今日返去做檢查同聽bb心跳
去到做檢查 一切正常 到聽心跳個陣 姑娘發覺搵唔到bb心跳 就安排我入房見醫生 但同樣地 醫生都搵唔到bb心跳 所以寫紙俾我去急証照超聲波
3點去到醫院 好快就安排同我照 結果發現bb大概8週/4月尾既時候已經停止左心跳 所以安排我留院 作進一步既檢查
晚上8點 醫生安排我做超陰波 結果冇變 所以由晚上12點開始 禁止進食 準備第2日做流產手術

5月22日 晴

朝早10點 高級醫生巡房 亦幫我作最後一次超陰波檢查 今次 醫生俾我自己慢慢搵 可惜搵左好耐都係搵唔到心跳 而且一個正常12週幾既bb size大概有4cm
但我既bb只得2cm 証明bb大概4月尾既時候已經離開左我 只係奇在我一路都冇見紅或肚痛
醫生要我作出選擇 而我選擇左做手術
12點開始禁止飲食 到晚上8點都仲未安排到做手術 因為手術室做緊換腎等等既大型手術 所以我只可以等 但係因為太餓 就決定吊鹽水 但係9點醫生同我講 可能等到12點都未輪到我 所以我決定食野先 12點再禁食 聽朝再做手術

5月23日 大雨

中午12點半 終於安排我做手術
夜晚8點就出左院啦

大家可以放心 我對生老病死係睇得好開既 當然唔開心就一定有啦 但我已經收拾心情
準備重新出發 所以你地唔好再為我擔心啦

thanks!!!

candy

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

好好調理一下身體, 或者等 3-6個月後再黎過.

加油呀

男爵府

有時bb成長唔到都有佢既原因既~ 好好休養! 唔好唔開心~ bb好快返黎架喇!

等待驗證會員

唔好唔開心啦....呢度有好多人支持你架!

男爵府

唔緊要啦.再幻力過..我都係岩岩食藥流產左.我個響6周時走左.醫生睇落去得4周冇心跳.開頭睇第一個醫生都唔信再睇多個都係咁.我食左藥係痛到訓唔倒.去多幾次小便就苛埋個bb出黎..我都好想盡快再努力.

原帖由 ~*candy*~ 於 09-5-24 09:14 發表
5月21日 晴

今日係我懷孕12週5天 健康院亦安排我今日返去做檢查同聽bb心跳
去到做檢查 一切正常 到聽心跳個陣 姑娘發覺搵唔到bb心跳 就安排我入房見醫生 但同樣地 醫生都搵唔到bb心跳 所以寫紙俾我去急証照超聲波
...

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

好好休養, bb好快返黎架啦!! 支持你!!!!

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

candy,

之前我有個親人都係咁……
最後都做左手術……
希望你喺呢幾個月好好調養,好快健康的bb會再來。
加油!

原帖由 ~*candy*~ 於 09-5-24 09:14 發表
5月21日 晴

...

男爵府

胚胎能否健康成長與卵子.精子的質素有好大關係, 你要好好養, 下次bb一定會健康出生

大宅

你好堅強,我相信BB都知道媽媽好堅強,所以在冇辦法情況下離開你的時候,都要以媽媽作榜樣,唔想令媽媽感覺到任何痛楚。
我相信BB會保佑你,帶來一個更健康o既細佬/妹俾你。

子爵府

畀面勳章

~*candy*~ , 你要加油

洋房

唔好灰心,祝福你

男爵府

我很明白你的感受,
我也是12週檢查時發現BB沒有了心跳,
但9週時仍有的,期間完全沒有流血或不適
重新振作,加油啊!

複式洋房

唔好傷心啦我哋會支持你

男爵府

不知道說什麼 ... 我會支持你, 祝福你... ...

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

5月21日 晴

...

我都有很相似的經歷.
但我個bb係預產期後一日發現無咗心跳.
當時要面對嘅嘢更多,
例如收拾好bb仔嘢,掉咗剛買的bb床,
不斷有親戚朋友打電話問我和老公:"生咗未呀?仔定女呀?..."
還有bb身後事...
但一切都會過去~
我只向前看,向目標(再懷孕)跑.
相信你和我的目標相近,
努力~~

複式洋房

加油啊.支持你,快D調好身子,重新再來,雨過之后會天睛嘅!

伯爵府

好好休養, 支持你!!!

大宅

原帖由 baby_happy 於 09-5-24 15:51 發表

我都有很相似的經歷.
但我個bb係預產期後一日發現無咗心跳.
當時要面對嘅嘢更多,
例如收拾好bb仔嘢,掉咗剛買的bb床,
不斷有親戚朋友打電話問我和老公:"生咗未呀?仔定女呀?..."
還有bb身後事...
但一切都會過去~
我 ...

take more rest and be strong!

複式洋房

回覆 15# baby_happy 的文章

唔好唔開心, 我地一齊努力, 我小 B離開咗我3個月了, 我有時都會想, 如果小B在,已經7個月了。

男爵府

CANDY~~

睇到呢個消息好唔開心﹗
點解會咁﹖
係咪真係太多有毒食物,攪到我地BB咁﹖

唉﹗
我知道,呢個傷心唔會咁快過去,我今日都只係過左兩星期,間唔中都仲會有感觸.....

我地一齊互相支持,努力﹗

你休息下,唔開心就盡情喊......唔好壓抑~~~

首頁

尾頁

跳至