美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

我用過好多隻,有平有貴,可以分享下既

髮質: 乾

1. clinic care: 藍色果個系列好用過紫色,用完真係好滑,最堅就係果set細細支既treatment

2. free and free : 髮型師建議,佢話好多客都用緊,最近我用緊,shampoo 同hair conditioner都洗好耐都唔乾淨,好多次攪到生瘡,因為shampoo實在太rich,洗完唔用護髮都comb到,但係真係花好多時候去洗頭

3. Shishedo水份洗頭水(水貨藍色樽): 以前用過幾好用,真係夠水份,最近用過就麻麻,無以前既質地咁好

4. 箭牌(有隻馬果支): 超唔惦,洗完成餅野咁,脫好多頭髮

5. 貴野>>MILBON綠色-髮型用品店先有得賣,洗完好爽,conditioner係hairmask狀,用完一排都係覺得一般 (一百蚊只得好細支,大支$300)

6. 貴野>>Lebel : 第一次用咁貴既洗護髮品,大裝果時係OC果間髮型屋買6百一set,佢既蛋白護髮素真係good,好滑140g $98 (唔好問我邊度買,我唔係賣告白),自己係網上search下啦

大宅

原帖由 MARSTEN 於 09-5-30 16:26 發表
我用過好多隻,有平有貴,可以分享下既

髮質: 乾

4. 箭牌(有隻馬果支): 超唔惦,洗完成餅野咁,脫好多頭髮

...

箭牌洗頭水係要用護髮素先得架,佢講明佢隻洗頭水係深層清潔,所以先用後頭髮會乾少少,你用番佢隻護髮素或其他牌子都得,較果都幾好架。

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

loccitane(新出橄欖)

洋房

好用嗎

原帖由 sandy1425 於 09-5-30 20:59 發表
loccitane(新出橄欖)

禁止訪問

畀面勳章

禁止訪問

子爵府

原帖由 卓堯公主 於 09-5-31 00:43 發表
我同老公用緊無患子生薑+何首烏,頭髮超厚,快長,攪到佢要每個月剪一次頭髮。

係咪真架?我依家想我D頭髮會健壯D同埋生得快D喎!!!

子爵府

好媽媽勳章

我同老公用緊無患子生薑+何首烏,頭髮超厚,快長,攪到佢要每個月剪一次頭髮。

好有興趣呀, 係咩牌子? 響邊度買呀? 幾多$呀?

大宅

邊隻洗頭水最好用呀?!?!

卓堯公主 ,

好有興趣呀, 係咩牌子? 響邊度買呀? 幾多$呀?

大宅

我都想知, 用咗, 係咪d 頭髮會生長好d 架??
thx

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 黑白點子 於 09-5-30 22:33 發表
好用嗎

好用ar (for me)

公爵府

shiseido-tsubaki (red)

別墅

原帖由 chingching03 於 09-5-31 11:19 發表

我都想知, 用咗, 係咪d 頭髮會生長好d 架??
thx

我都有用, 我d 頭髮都唔少, 所以唔多覺係咪多咗! 但都幾好, 幾爽幾滑, 特價都買.

係華X堂有賣, 有時有特價 (指定貨品around half price), 原價 $78 / 500ml.
Tks gg :-P :-P

別墅

原帖由 摩登姑娘 於 09-5-31 12:16 發表
shiseido-tsubaki (red)

係咪有red有white - 兩種? 好少見有conditioner散賣 (只見過set裝).
Tks gg :-P :-P

民房

我想請問妳係
1.兩支洗髮精溝埋一齊用, 定係
2.先用 "無患子生薑洗髮精" 洗一次, 跟住再用 "無患子何首烏洗髮精" 多洗一次, 定係
3.第一日用 "無患子生薑洗髮精" 洗一次, 第二日就用"無患子何首烏洗髮精" 洗一次, 每日隔住用?

我想買黎試下, 所以好想知道正確使用既方法, 多謝!

洋房

which line of 霸王 is good lei? cos i saw so many different line of this brand.... and I cant find any conditioner of 霸王, is that enough only using sampoo?

Thanks

王國長老

月餅勳章 王國長老

原帖由 GGC 於 09-5-31 12:46 發表

係咪有red有white - 兩種? 好少見有conditioner散賣 (只見過set裝).

有分紅色同白色2個type,屈臣氏有散裝賣。

男爵府

剛剛在SASA買左隻KOREA牌子叫" SOMANG" 洗左兩日都幾好, 味道唔錯...第日無咁"笠"
都係$7X一支...

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

洋房

邊隻洗頭水最好用呀?

(廣告文章由版主刪除, 如再犯會封鎖帳號)

首頁

尾頁

跳至