自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

銀仙就有可能自己推都唔奇,但筆仙每人只放一隻手指上去又点可能寫到咁完整既字呢?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

小學時玩過筆仙銀仙,碟仙真系唔敢玩,覺得系個銀自己移動!因為大家都系女仔,無惡作劇既人,大家只系輕輕掂到個銀,如果有人推系好覺。

別墅

手 筆 銀中學時代奇趣

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆 Mablelin 的帖子

我都郁過

珍珠宮

ChuChu0808 發表於 20-3-11 10:02
冇玩過筆仙銀仙碟仙,淨係玩過手仙,都好邪吓

手仙比較少人講
第一次接觸係手仙,大約小學5年班,同學話係問神仙,到大咗先知呢樣係手仙
真係感受到隻手有股力量郁,唔係自己郁
有次兩個人一齊玩,玩玩吓我突然拎開隻手
教人嗰個好驚咁話:唔可以中途離開!
但之後又無發生過咩怪事

中學同學一齊玩過銀仙
有次同學同我講返,佢將玩完個銀仔同護身符放埋同一格
第二朝發現護身符個位置唔同咗
佢有排仲有靈體離遠咁望住佢
從此我哋唔敢再玩
但我無遇過任何怪事,可能我個人陽氣重啲

大宅

有 乜仙都玩過 但真係唔建議玩 玩個段時間係人生入面最黑既,睇唔開真係已經玩完

珍珠宮

kiko_mami 發表於 20-3-11 11:54
中學,唔識死夜晚4個女仔係公園玩,跟住出事,2個鬼上身我係其中一個 2個輪住自殺唔記得係要跳山坡 ...

超恐怖.....
另外一個女仔點呀?

伯爵府

口水包包 發表於 20-3-11 12:48

果陣玩到自己係屋企玩。 感覺有人捉住手腕上小小果到。玩 ...

我細個無玩過,唔敢玩,但也曾有你的經歷,對眼見到下格d人和聽到佢哋傾計,但我出唔到聲,感覺有野不停摸我.好辛苦出盡力先郁度.

珍珠宮

回覆樓主:

我有個好朋友係特殊體質,佢長輩都有人做問米嗰 d。佢話有 d 人陽氣係強 d,唔容易 feel 到,呢啲人就算玩到都會郁得好慢。佢次次同一個同學玩係真係郁得好快。有次我地喺 hall d 暗角位玩,突然行個大雷,好驚,後尾雞咁腳走時先知原來 hall 入面有個修女同人練緊 bible reading

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Mablelin 發表於 20-3-11 09:04
我中學有玩過,個一蚊自己郁,到現在也不知道是不是有同學郁,定係真嘅⋯⋯⋯⋯
...

真係自己郁
不要從別人的嘴裡去認識我

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我果時中學必玩手仙,筆仙,銀仙...係碟仙唔敢玩
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

男爵府

筆仙。銀仙。手仙都玩過,我覺得係自動郁唔係人郁。有次玩完第朝返學一出門口聽到有人叫我花名,個時仲唔識驚返學校玩銀仙問佢係咪有跟我返屋企同叫我,佢答係,自始唔敢再玩,個時有諗過玩碟仙,都係唔夠膽

男爵府

我都係小五

果時係由某女同學教大家玩手Sin,跟住大家勁沉迷,上堂前在課室玩,放學又去公園玩,之後進化到用筆sin,銀sin,最誇張係碟sin

玩前要念句野請仙Sin上黎,玩完亦要講句野請佢哋走 (唔記得左講乜了)

筆 Sin唔係寫字的,係你先寫某啲字在紙上,然後佢移去果啲字度

伯爵府

中一玩過,自己一個亦玩過,真系識旭,有時旭得好快仲識轉灣,好邪

珍珠宮

C.Humphrey 發表於 20-3-11 12:59
嘩,好恐怖呀
咁係咪無玩就無事啦?巧驚驚呀!

no, 跟左好耐。 搬左屋後就無啦。

珍珠宮

rubycourt 發表於 20-3-11 13:55
我細個無玩過,唔敢玩,但也曾有你的經歷,對眼見到下格d人和聽到佢哋傾計,但我出唔到聲,感覺有野不停摸 ...

即係屋企有, 有時係會聽到好嘈,嘈到去左街市咁,但聽唔到佢地講咩。

子爵府

Mnbvcxdsa 發表於 20-3-11 10:06
以前玩過筆仙,銀仙,同朋友玩,感覺物件係自己郁,我好肯定銀仙會自己郁,因為我試過自己一個人玩,玩嗰時 ...

現在真的唔敢玩!

子爵府

kiko_mami 發表於 20-3-11 11:54
中學,唔識死夜晚4個女仔係公園玩,跟住出事,2個鬼上身我係其中一個 2個輪住自殺唔記得係要跳山坡 ...

好恐怖呀⋯⋯

水晶宮

回覆樓主:

有玩!

子爵府

cyyiu 發表於 20-3-11 15:22
有玩!

70 后的回憶!

首頁
12345...6

尾頁

跳至